God jul med julegave fra Oslo Seilforening - Husk å sende inn havneskjema innen 1.januar 2022

Postet av Oslo Seilforening den 17. Des 2021

God jul og godt nytt år fra Oslo Seilforening

Da er det kun få dager igjen til jul og vi vil takke alle som har vært med både som deltakere, arrangører og frivillige i Oslo Seilforening i år.
Det har vært et aktivitetsrikt år med fullt belegg på våre sommerleirer og mange deltakere på kurs og regattaer.


Har du ordnet alle julegavene eller mangler det fortsatt en?
Som i fjor har vi også i år tjuvstartet litt, og allerede åpnet opp påmeldingen til neste sommers sommerleirer, seilcamp for ungdom, og seilkurs for voksne. Disse leirene er veldig populære og kan være fine å legge under juletreet så man har noe å glede seg til.

Se også vår fine film fra årets sommerleir (Filmen er laget av våre flinke trenere Fabian og Maria).

Påmeldingen til vannsportklubb, brettseilergruppa og ungdomsgruppa åpner i januar.


Husk havneskjema for 2022
Det er nå tid for å sende inn havneskjema for neste sesong. Dette gjelder alle, også om du hadde plass i fjor, og gjelder også om du ønsker plass til jolle på land eller kajakk i kajakkhuset.
Har du allerede sendt inn er dette i orden og du behøver ikke sende det på nytt.
Havneskjema må sendes inn innen 31. desember for å kunne bli med på hovedtildelingen.
Dersom man ikke sender inn havneskjema innen 31/12 er man ikke garantert å fortsatt ha plass i havnen, så send inn skjemaet nå om du ikke allerede har gjort det. (Om du allerede har sendt inn skjema så har vi mottatt det, så det er ikke nødvendig å sende mail for å sjekke. 

Søk via dette havneskjema


Foreningskontoret holder stengt i romjulen, men om du er på Lille Herbern og ser noe som er galt så setter vi pris på om du sender oss en melding så vi kan få ordnet dette. Tilo: 95443873 og Jan Petter: 91791239 

En riktig god jul og godt nytt år ønskes dere alle fra styre og administrasjon i Oslo Seilforening.
Da er det igjen tid for å søke plass i foreningens havn for neste sesong.

Postet av Oslo Seilforening den 16. Des 2021

Da er nok en litt annerledes sesong preget av avstandskrav, håndsprit og hygienekrav, over.

Båter er nå satt på land og tildekket, og boblehavnen er operativ og klar til å bli satt i drift. Det er ikke fullt så mange besøkende på øya nå, men allikevel en hel del som tar turen ut for å se til båten sin og at krybber, fortøyninger og presenninger er som de skal.

Dette betyr også at det igjen er tid for å sende inn årets havneskjema dersom du ønsker plass i havnen på Lille Herbern neste sesong.

Havneskjema må sendes inn av alle enten du hadde plass i år eller ikke, så vi får korrekt informasjon, og det må være sendt inn innen 1. januar 2022 for å være med i hovedtildelingen.

Havneskjemaet finner du her.

Vi ønsker dere alle sammen en riktig god jul.


Velkommen til handledag for medlemmer hos BestMarin Skøyen

Postet av Oslo Seilforening den 16. Nov 2021

BestMarin har flyttet til Skøyen, og inviterer da våre medlemmer til handledag 17/11-2021

Her er det mange fine julegaver å få både til seg selv, familien og båten :)

Velkommen til høstfest fredag 24.september

Postet av Oslo Seilforening den 11. Sep 2021


Endelig kan vi igjen ønske velkommen til høstfest i Oslo Seilforening  igjen.

Det er dessverre begrenset med plasser grunnet avstandskrav, så førstemann til mølla...

OAS CUP med fire RS Feva fra Oslo Seilforening

Postet av Oslo Seilforening den 8. Sep 2021

Oslo Seilforening sine barn- og ungdomsseiler er tilbake på regattabanen etter en liten stund !

Ved siden av alle ukentlige seiltreninger har ungdommene forsøkt seg med noe nytt. I helgen 28./29. august seilte noen fra ungdomsgruppa på langdistanseseilas til Steilene hvor vi kunne overnatte i klubbhuset til Nesodden Seilforening. Det var en vellykket og veldig sosialt tur med bading, SUP padling og seiling. Opprinnelig var det tenkt seiling med RS Fevaene men så blir det kjølbåt-testing av Knarr på vei til og testing av H-båt på vei tilbake. Gøy!Siste helg 4./5. september ble fokus lagt på det sportslige hvor fire RS Feva fra Oslo Seilforening deltok i OAS CUP på Vassholmen bane. Det var artig å se 13 RS FEVA på startlinjen. Lørdag ble det avholdt 3 1/2 seilaser med mye spennende seiling og en OS båt var til om med i ledelse inntil løpet ble annullert. Det var gøy å se at våre seilere koste seg på banen og tok det med et smil hvis noen ikke fungerte som det skulle. 

Om kvelden var det seilleir på Ytre Vassholmen hvor gjengen overnattet sammen med ungdommene fra Bærum SF. På søndagen var det null vind og det blir mye venting til sjøs. Men godteriposen i trenerbåten og kullseilingstrening holdt humøret oppe. :)

Det virket at alle synes det var spennende. Flere fikk smaken i regattaseiling og vil stille igjen til Bærum Høstcup i oktober.

OAS CUP Resultater
Dessuten gratulerer vi vår brettseilergruppe-trener Amaia Nordang Fleischer med Gull i Nordisk Mesterskap i IQ Foil U19 klasse! Ikke så verst når de to strykninger også er første plasser. :) Gratis Amaia!

Resultater IQ Foil

Nå har påmeldingen til årets vinteropplag for nye båter åpnet.

Postet av Oslo Seilforening den 1. Sep 2021

Nå har påmeldingen til årets vinteropplag for nye båter åpnet.

 

Vinteropplag på land er nå fullbooket, men det er fortsatt noen få plasser igjen i vår boblehavn

Påmeldingsskjemaet er nå åpnet for nye båter som ønsker plass i vår boblehavn på Lille Herbern i vinter.

Dersom du hadde plass i fjor og også ønsker plass i år må du derfor sende inn skjemaet umiddelbart, da mange på venteliste nå blir tildelt plass på bekostning av de som ikke har sendt inn fra i fjor.

Dersom du allerede har søkt om plass på land finner du din tildelte tid ved laste ned Excel listen her  (og åpne med passordet Vinter2021)

 

Selve påmeldingsskjemaet finner du her

 

Med vennlig hilsen

Oslo Seilforening

OS båt med 5 ungdommer reiser i dag på langtur til Karibien

Postet av Oslo Seilforening den 29. Aug 2021

OS båt med fem tjueåringer legger ut på seiltur til Karibien på søndag 29/8-21 ca kl 1800 fra Lille Herbern. 

Alle som er i havna er velkomne til å blåse i hornet som hilsen til de unge seilerne!

Båten er en Sigma 38 og heter Gaya. Seilerne er Håvard, Alexander, Herman, Eirik og Magnus. Seilturen kan følges på Instagram @go.gaia.go og går via Nordsjøen, Den engelske kanal, Biscaya til Kanariøyene og over Atlanterhavet til Karibien med retur via Azorene neste sommer.
OS arrangerte vellykket Åpnet NM for IF-båt

Postet av Oslo Seilforening den 25. Aug 2021

Siste helg 21./22. august arrangerte Oslo Seilforening Åpent NM for IF-båt 2021 i strålende sommervær.  Selv hvis det blåste lite hele helgen fikk vi gjennomført 4 flott seilaser med mye spennende seiling på Langøyene regattabanen.

16 IF båter (3 OS båter) seilte om NM gull og seilere var svært fornøyd med vellykket arrangement, seilerprat på brygga, hyggelig velkomst i havn på Lille Herbern og festmiddag med IF-Klubbens 50 års markering i restauranten her på øya.

Oslo Seilforening gratulerer NOR 128 (Robert Bay og Kristen Thorp) til NM-gull, NOR 153 ( Trond Aasland, Fredrik Aasland og Kåre Kurås) til NM-sølv og OS-seilere Marius Mowe/ Eivind Nygaard til bronsemedaljen. 3 OS båter deltok i mesterskapet.

Fullstendige resultater finner du HER

Stor takk til alle IF-seilere og spennende seiling på banen og til arrangørstaben med 9 OS medlemmer rundt regattasjef Erik Berg og dommere Terje Brandt-Rasmussen, Jostein Holdhus og Espen Kuhle for fabelaktig arrangement og gjennomføring.

Vi gleder oss til at den kjempetrivelige IF-gjengen kommer tilbake til oss ved neste anledning.
Samme helgen har Christianssands Seilforening avholdt NM for Albin Express med 21 startende båter hvor 5 OS-båter var med.

Resultater NM Albin Express


Bilder IF-NM: Rune Trondsen, Hans Erik Lindbom og Kristen Thorp
Oppstart av høstsesong - noen ledige plasser i Vannsportklubben

Postet av Oslo Seilforening den 14. Aug 2021

Da er en fantastisk sommeren vel overstått og flere seilere har kost seg i sommervarmen til sjøs. 

Til uka starter vi i Oslo Seilforening med høstsesongen og vi gleder oss til å se mange aktive seilere igjen i våre ukentlige trenings- og regattagrupper.

Barn- og ungdomsaktiviteter starter mandag 16. august. Vi ønsker flere nye seilglade barn velkommen som fortsetter med seilingen etter en spennende uke med sommerleir eller seilcamp hos oss.

I Vannsportklubben på mandager og onsdager er det fremdeles noen ledige kursplasser. Her er det bare å melde seg på hvis du vil være med og du er selvsagt også velkommen til gratis prøvetrening.

LINK påmeldingsside vannsporklubben

Ta kontakt med idrettskoordinator Tilo Pfleger ved spørsmål. -  mobil 95 44 38 73, epost idrett@osloseilforening.noVoksenaktiviteter har allerede startet opp og vi hadde en flott første runde med TIRSDAGSREGATTA i uka med 35 deltagende båter. 

Voksenseilkurs i Express starter 23. august. Kurset er fulltegnet. Ta kontakt hvis du er interessert i seilkurs til et senere tidspunkt slik at vi kan informere deg direkte om nye kursopplegg.

Dessuten finnes det mange muligheter i båtpool i Oslo Seilforening. Sjekk nettsiden for mer informasjon.


Oslo Seilforening arrangerer Åpnet NM for IF-båt helgen 21./22. august og vi gleder oss til arrangement !


Vi håper å se deg ofte aktiv til sjøs, på øya eller til en god middag i restauranten og gleder oss til en spennende høst!
Mange seilaktiviteter i juni - GOD SOMMER

Postet av Oslo Seilforening den 30. Jun 2021

Oslo Seilforening har hatt en veldig spennende juni måned med mange seilaktiviteter og imponerende deltagelse.

Lørdag 05.juni avholdt vi Øyas Dag med klubbmesterskap for både de yngste og godt voksne seilere. Flere barn og ungdommer stilte i SUP konkurranse, Optimist seilas og RS Feva klubbmesterskap med 9 deltagende lag. Familieseilasen fulgte tett etter på ettermiddagen med 13 deltagende båter.


Vi gratulerer Fabian Svendsen og Fredrik August Svendsen som vant  både klubbmesterskapet i RS Feva og familieseilasen i år, og fikk med seg begge pokalene denne dagen!


Resultatliste OS klubbmesterskap joller 05.juni2021 .pdf

Resultatliste Familieseilas 2021.pdf


En annen gladmelding var at smittevernreglene for seilsport ble lempet på og vi kunne dermed for første gang på veldig lang tid avholde tirsdagsseilas 22.juni i vanlig format igjen. Nå gleder vi oss til oppstart av høstsesongen i midten av august med tirsdagsseilas, nytt voksenseilkurs i Express, NM i IF-båt 21./22.august, ukekurs med barn- og ungdommer og Seilsportligaen uten korona begrensninger.


For tiden foregår andre uke med sommerleir og seilcamp med veldig mange seilinteresserte og glade barn og ungdommer her på øya. Det er gøy å se barna prøve seg med seiling og kose seg med bading og strandhygge på vår idylliske øy under Sommerleiren, mens ungdommene på Seilcamp tar neste steg og drar med  Albin Express kjølbåter på tur.


Nå gleder vi oss også  til en velfortjent sommerferie, og fra 03.juli til 01.august er kontoret til Oslo Seilforening på Lille Herbern sommerstengt.

Vi minner om at foreningens seiljoller og brettseilutstyr ikke kan brukes i denne perioden. SUP og kajakkutstyr er tilgjengelig til medlemmene som er med i kajakk og Sup poolen.


Vi ønsker alle en riktig GOD SOMMER med mange korte eller lange sommerseilaser i strålende sol- og sommervær. 

Vi gleder oss allerede til en spennende sensommer og høst.

Seilerhilsen Tilo og Jan Petter.
Sankthansaften på Lille Herbern.

Postet av Oslo Seilforening den 22. Jun 2021

Det blir også i år Sankthansbål på Lille Herbern som tennes som vanlig kl. 21:00

På grunn av den fortsatt pågående pandemien vil vi be alle besøkende på øya Lille Herbern om å ta hensyn til andre og følge myndighetenes gjeldende koronaregler.

Regler for private sammenkomster på offentlig sted er pr. 16/6-2021:

Sammenkomster utendørs på offentlig sted

  • Det kan være inntil 30 personer til stede på en utendørs privat sammenkomst på offentlig sted. Det vil si tilfeller hvor det er avtalt at man skal møtes på offentlige steder som i parker, skogen, lekeplasser og lignende.
  • Beskyttede personer skal telles
  • Det er ikke krav om faste, tilviste plasser.

Krav til gjennomføring ved private sammenkomster på offentlig sted

Sammenkomsten skal ha en ansvarlig arrangør som sørger for at arrangementet gjennomføres i henhold til smittevernreglene. Arrangøren kan være en privatperson eller en profesjonell aktør. De som er til stede skal informeres om hvem som er arrangør og kan kontaktes ved spørsmål om smittevern.

 Husk at det fortsatt er 1 meters avstandskrav som gjelder, vær nøye med hygiene og rydd og vask godt etter deg/dere.

Dersom noen skal ut på båttur finnes det flere arrangement rundt i fjorden, og Oslo Badstuforening og Akerselva Trebåtforening arrangerer sankthansfeiring i Bjørvika ved Sukkerbiten fra kl.17:00. Det blir flytende bål (se vedlagt bilde av fjorårets FJORDing). Det blir konserter og opplesning av Terje Vigen (alle 43 vers). Alt vendt ut mot fjorden og publikum i båter. For detaljert program se Facebook-arrangement: https://fb.me/e/1rgsL1WqM 

Foreningen har med bakgrunn i siste justeringer i koronareglene nå satt ut grillene ved regattakontoret for bruk av foreningens medlemmer, men vil fortsatt holde kjøkkenet i marinabygget stengt. 

Vi ønsker alle en riktig fin Sankthans feiring.
Tirsdag er regattadag

Postet av Oslo Seilforening den 2. Jun 2021

Endelig tillot smittevernregler at vi kunne starte opp med regattaseiling igjen og det var helt fantastisk å se så mange aktive seilere i Oslo Seilforeningen på fjorden i går. 

Til og med værgudene var med oss og hjalp til med solskinn, sommervarme og en perfekt bris til sjøs.

Express klassen hadde en strålende oppstart i tirsdagsregatta og seilte 3 flotte seilaser med 16 deltagende båter.

Knarrene seilte etappeseilas med 12 båter hvor 2 OS båter deltok. Knarrene hilste på storbåtklassen ved Huk hvor noen OS seilere i H-båt var med før de seilte videre mot Nesodden og hilste til Express flåten.


Men det som var mest fabelaktig er at foreningens barn- og ungdomsseilere stilte for første gang i HH tirsdagsregatta for joller. Tre RS Feva og en Optimist fra OS var midt i feltet hele tiden og til slutt kom alle litt sliten men smilende tilbake til Lille Herbern. Det er imponerende at våre barn- og ungdommer seilte SÅ BRA og at våre trenere stiller opp med sjel og får dette til ! Det er noe som vi skal bygge videre på.


En stor takk til dere alle som seiler for oss i Oslo Seilforening og en fabelaktig dag på sjøen!

Bildene er tatt av Bjørn Mørland-Pedersen, Maria Heiberg Larsen og Tilo Pfleger.
Velkommen til klubbmesterskap og Øyas Dag 05.juni

Postet av Oslo Seilforening den 1. Jun 2021


Velkommen til  Øyas Dag! Oslo Seilforening inviterer til klubbmesterskap for barn- og ungdommer i seiljoller og etterfølgende forenklet klubbmesterskap for voksne med familieseilas og Express klassen.

På grunn av gjeldende smittevernregler er begge arrangementer begrenset til 50 deltagere. 

Øyas dag kveldsfest kommer fremdeles litt for tidlig og kan dessverre ikke arrangeres med ønsket antall personer og gjeldende smittevernkrav. Istedenfor anbefaler vi å nyte kvelden med middag og seilerpils i kroa på Lille Herbern.


Klubbmesterskap i seiljoller for barn- og ungdommer - kl.12-15

Kunngjøring med link til påmelding i google skjema:

Kunngjøring klubbmesterskap barn- og ungdommer 5 juni 2021.pdf

Seilingsbestemmelser klubbmesterskap barn- og ungdommer:

Seilingsbestemmelser OS klubbmesterskap barn- og ungdommer 5 juni 2021.pdf


Forenklet klubbmesterskap med familieseilas - kl. 16

Kunngjøring med link til påmelding i Manage2seill:

Kunngjøring Familieseilas Øyas dag 5 juni 2021.pdf

Seilingsbestemmelser familieseilas i klasser express og familieseilas u/spinnaker:

Seilingsbestemmelser for Øyas dag 5 juni 2021.pdf


Vi håper å se mange båter og ivrige seilere på sjøen. Sommervær og en liten bris er bestilt.
Nå kommer solen og restauranten åpner igjen !!!!

Postet av Oslo Seilforening den 26. Mai 2021

Hurraaa!!! Nå kommer endelig solen og varmen, og restauranten har fått lov til å åpne opp igjen!

Endelig kan restauranten nå åpne opp igjen, om enn med strenge korona restriksjoner.

I morgen, torsdag 27/5, åpnes dørene, og nytt av året er at de nå vil åpne kl. 12:00 hver dag slik at man også kan spise lunsj her. Stengetid / siste servering vil være kl. 22:00. Det er dessverre ikke mulig å reservere bord..

Det er imidlertid en del strenge krav som ALLE må rette seg etter (også medlemmer):

- ALLE må henvende seg til hovmester for tilvisning av bord, dette gjelder også på klubbrom/klubbterrasse.

- ALLE må benytte munnbind når man beveger seg på restauranten, både ute og inne

- Det er 1 meters avstandskrav alle veier, slik at man må sitte slik personalet henviser. (gjelder ikke egen kohort/husstand, men må avtales spesielt)

- Fergen vil kun kunne transportere 6 personer pr. tur for å opprettholde gjeldende avstandskrav.

- Husk også å vise medlemskort før bestilling dersom man ønsker medlemspriser.


Samtidig er det også meldt om strålende vær fremover gjennom helgen og ut i neste uke, så det kan sikkert fort bli lange køer og mye mennesker som skal ut på øya. Vi oppfordrer alle til å vise godt Korona-vett og følge gjeldende retningslinjer.


Øyas dag lørdag 5/6 vil vi gjennomføre barne- og ungdomsseilaser, og også sette opp en familieseilas. Nærmere info om dette med retningslinjer vil vi komme tilbake til. 


Vi kan dessverre ikke åpne opp Marinabygget eller grillene slik situasjonen er nå, men vi vil vurdere dette etter hvert som reglene åpner opp for det.

Det som gjelder nå for sammenkomster på offentlig sted er:

Sammenkomster utendørs på offentlig sted

Det er ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster på offentlig sted utendørs der det er mer enn ti personer til stede. Det vil si tilfeller hvor det er avtalt at man skal møtes på offentlige steder som i parker, skogen, lekeplasser og lignende.


Med vennlig hilsen

Styret og administrasjonen.

Vellykket Pinseleir i Oslo Seilforening

Postet av Oslo Seilforening den 23. Mai 2021


Pinselørdag avholdte Oslo Seilforening sitt eget pinseleir siden korona restriksjoner umuliggjorte deltagelse i Tønsberg i år.

I varierende vær møtet mange deltagere av alle barn- og ungdomsgruppene i foreningen opp. Trenere delte ut "Lille Herbern " skattekort og inviterte til rebusløp på land og til sjøs. Oppgaven var å finne bokstavene til et seilrelatert ord så rask som mulig. 

Etter en leterunde på land, rigget alle opp båtene og seilte ut for å plugge opp bokstavene som var festet til bøyer hvor enn mer og mer løyende vind stilte kreative seilutfordringer.

Så pakket vi ut den første av de 4 nye Optimistene og prøveseilte forpakningen. Ettermiddagen blir avrundet med pølser, vafler, is og premieutdeling.

Takk for en flott og morsom dag med engasjerte trenere som stilte opp! 


 
Velkommen til båtkortesje på 17.mai !

Postet av Oslo Seilforening den 12. Mai 2021

Foto: Erik Lindbom 

Det nærmer seg 17. mai og Oslo Seilforening vil i år som i fjor arrangere en båtkortesje!

Alle med båt er hjertelig velkomne til å delta. Bruk bjerkeris eller noe annet fint å pynte båten din med, sett opp flagget, ta på finstasen, og bli med!

Vi vil følge samme rute som i fjor med oppstart utenfor Hukodden, i Lysakerfjorden, klokken 13:15.  

Kanskje lurer du på hvorfor tidspunktet er så spesielt? Det har en spesiell grunn: selveste Kongeskipet Norge har varslet at de vil hilse båtkortesjen vår underveis! Kongefamilien vil være om bord og hilse oss når vi passerer med båtene våre. Hils gjerne Kongefamilien når dere passerer, men husk å holde en viss fremdrift, så det ikke stopper for mye opp bakover i toget!

Vi har vært så heldige å få noen klassiske treseilere til å lede kortesjen i år, og disse vil være lett synlige med en stor Oslo Seilforening -vimpel ombord!

Alle båter er hjertelig velkomne. Vi tar ikke noe værforbehold – dette vurderer du selv.

Lytt gjerne til kanal 72 underveis i kortesjen for eventuelle beskjeder.

Vi organiserer ikke rekkefølge på båtene, men oppfordrer alle til å holde rimelig avstand til hverandre – og å kjøre etter hverandre. Da blir vi en lang flott rekke som kan sees av mange rundt i hele området.

Sammen skaper vi glede og stolthet for båtlivet, nasjonaldagen og byen vår!

Hjertelig velkommen til store og små!


Lenke til arrangementets FaceBook gruppe med ytterligere informasjon finner du her: https://www.facebook.com/events/310568287130411

 

Rute for båtkortesjen 17. mai 2021, oppstart kl 13:15, avslutning ca kl 15:15.


.
I morgen 1. mai starter vi med ferge i redusert drift.

Postet av Oslo Seilforening den 30. Apr 2021

I morgen den 1. mai setter vi i gang fergedriften med halvtimes ruter mellom kl. 12.00 og 20.00 lørdag og søndag

Restauranten venter dessverre klarsignal på å få åpne, men er klar så snart Raymond & co sier "Go!"

Videre i uken vi vi også ha fergedrift med halvtimes ruter mellom kl. 16.00 og 21.00.

Linejollen vil inntil videre bli liggende ute til fergen settes i full drift.

Bjørvikasprinten 1.mai - korona 2021 versjon

Postet av Oslo Seilforening den 28. Apr 2021

bildet: Hans Erik Lindbom 

 

Det viser seg at oppmykning av koronareglene tar tid og at Oslo Seilforening ikke kan gjennomføre 1.mai regattaen som vi ønsket oss.


Men vi vil oppmuntre alle som hadde tenkt å melde seg på seilasen, til å dra ut på fjorden og seile denne dagen.

Regattasjef Alex har utarbeidet vedlagt veiledning for å ha en flott dag på Oslofjorden.

Bjørvikasprinten - korona 2021 versjon - Oppmuntring til å seile.pdf

Vi håper å se mange båter på fjorden og gleder oss til alle flotte bildene som dere legger ut i Oslo Seilforening sitt FB gruppa. :)


Dersom du savner spenningen i startområdet, knivingen og frustrasjonen over skiftende vind foreslår vi at du blir med i

den digitale utgaven av seilasen vi arrangerer samme ettermiddag! 

Brigitte og Erik står for initiativ og har satt opp Virtuell Regatta til dere.

Bjørvikasprinten - korona 2021 versjon - VR.pdf


Vi ønsker dere alle en god 1.mai feiring og håper at mange følger Oslo Seilforeningens Bjørvikasprintens koronarådene. ;)
Første seiltrening med barn og ungdommer i 2021

Postet av Oslo Seilforening den 27. Apr 2021

Endelig er vi i gang igjen!


Vannsportklubben har startet med seilsesongen mandag 26.04. og seilte i strålende solvær og nydelig ettermiddagsbris ut mot byen. Det var en fryd å se gjengen til sjøes igjen. 

Alle resterende treningsgrupper heiser seilene for første gang onsdag og torsdag i uka og alle våre trenere gleder seg allerede til oppstarten.


 Ellers minner vi om at det er fremdeles ledige plasser i seilgruppene og vi vil glede oss hvis enda flere seilinteresserte barn og ungdommer vil være med ut på sjøen. Ytterliggere informasjon og påmeldingssider finner du her:

Vannsportklubben

https://app.rubic.no/Public/Events/1516

Brettseilergruppa

https://app.rubic.no/Public/Events/1508

Ungdomsgruppa

https://app.rubic.no/Public/Events/1511


Ta gjerne direkte kontakt med idrettskoordinator Tilo Pfleger hvis du har spørsmål.  - epost idrett@osloseilforening.no - mobil 954 43 873

Alle seiltreninger gjennomføres i henhold til gjeldende smittevernregler for barn- og ungdommer.

Dugnaden kommende helg er dessverre utsatt / omgjort, og det er også en del endringer i foreningens program grunnet koronarestriksjoner.

Postet av Oslo Seilforening den 21. Apr 2021


 Selv om sommervarmen nå har vært på besøk og mange allerede har vært ute og koset seg med og i båtene sine, så er dessverre omstendighetene med korona pandemien fortsatt slik at vi er tvunget til å gjøre en del endringer i foreningens oppsatte aktiviteter.

Vi har allerede fått satt alle båtene på vannet og normalt ville vi kommende helg hatt dugnad på Lille Herbern, men denne er vi også i år dessverre nødt til å avlyse / omgjøre pga myndighetenes begrensninger til forsamlinger og avstand.

Dugnaden blir derfor omgjort. Vi har fortsatt stort behov for hjelp til raking av løv, rydding av strender og oljing av brygger med mer, så dersom du ønsker å hjelpe til med noe så hører vi gjerne fra deg. Dette må da ikke gjøres denne oppsatte helgen, men kan gjøres når man eventuelt har tid på dagtid eller ettermiddager så ikke alle er her samtidig. Det blir hengt opp oppgaveliste og satt frem sekker og raker/river ved foreningskontoret og vi vil tildele oppgaver etter hvert som folk melder seg. For oljing av brygger ønsker vi at noen som har gjort dette tidligere gjør dette, så meld interesse. Vi vil også legge ut oppgaver på foreningens FB gruppe.

Bjørvikasprinten den 1.mai har vi dessverre blitt nødt til å avlyse, men vi vil oppfordre alle til å rigge opp båten og seile rundt den planlagte banen for sin egen del, og på denne måten få sparket i gang sesongen. Vi oppfordrer alle til å ta et bilde av seg selv i båten foran Operaen og poste dette på foreningens FaceBook gruppe. Det jobbes også med å sette opp en E-seilings regatta på nett på ettermiddagen. Mer info om dette kommer senere.

Tirsdagsregattaene, og Voksenseilkurs må vi foreløpig utsette oppstart på, men håper at nye retningslinjer snart vil tillate oppstart av dette.

Vannsportklubb og Ungdomsgruppe starter opp denne uken, tilpasset gjeldende smittevernsregler.  

Familier som er påmeldt Vannsportklubben og deltakere påmeldt Kajakk og SUP poolen kan disponere foreningens utstyr etter avtale, men alt utstyr, båter og kajakker på vaskes grundig før bruk og myndighetenes regler for avstand etc. overholdes. Husk påmelding i kajakkpoolen.

Det vil også i år bli en båtkortesje på 17. mai mellom kl. 10.00 og 12.00 med start utenfor Huk. Mer info om dette kommer etter hvert.

Øyas dag med klubbmesterskap 5.juni blir nok noe endret i form, og vi legger opp til familieseilas. Ytterligere info kommer.

Restauranten håper å starte opp 1. mai, men avventer gode nyheter fra Raymond.

Toalettene på øya er åpnet opp slik at alle får vasket hender godt og ofte. Vi ber alle om å fortsatt holde god avstand og hygiene så ingen av oss blir syke!

Garderobene, dusjene og Marinabygget er lukket pga myndighetenes krav, og vil bli åpnet så snart vi finner dette mulig

Vi håper at alle tar hensyn til hverandre og sørger for at Lille Herbern forblir en koronafri sone :)


Utsett av båter fra vinteropplag helgen 17 og 18/4 med start kl. 10.00 begge dager.

Postet av Oslo Seilforening den 9. Apr 2021


Neste helg er det utsett av båter fra land 

 

Da er vi på vei inn i siste helg før utsett av båter fra vinteropplag - som er neste helg 17 og 18/4

Dette betyr at alle som har båter i boblehavn på øya må flytte båtene sine over til sin sommerplass i løpet av denne helgen, og alle som har båter på land på Lille Herbern må få pusset, stoffet og klargjort disse innen utsettet neste helg.

Vannet er skrudd på på toalettanlegget og bryggene, og vi vil anmode alle om å følge myndighetenes smittevernsregler og sørge for god hygiene og avstand til alle.

Linejolla ligger ute, men kan kun ta tre personer over av gangen såfremt de ikke er i samme kohort. Pass også på å holde 2 meters avstand til andre du møter på øya og bryggene.

Når det gjelder utsettet av båter fra opplag på land, så begynner dette lørdag 17/4 kl. 10.00, og alle båter på veien ut mot marinaen og den store opplagsplassen frem til svingen inn til restauranten og ved garderobene vil bli satt ut på lørdag. De resterende båtene på den innerste plassen mot restauranten vil bli satt ut på søndag 18/4 kl. 10.00

Det er i år veldig viktig at krybber blir ryddet skikkelig bort med en gang, og at alle tar med seg avfall hjem ettersom vi ikke har fått satt i  gang søppeltømmingen. 

Dersom noen har litt ekstra tid så ser vi gjerne at dere rydder og plukker litt søppel/plast fra strendene eller rundt omkring, ettersom det kan se ut som at vi heller ikke i år får avholdt noen vanlig dugnad.

 Årets tildeling av båtplasser er klar, og årets vaktprotokoll er lagt ut på våre hjemmesider under "Anlegg" og viser hvilke plasser og vakter de forskjellige skal ha. De som ønsker å bytte vakter må gjøre dette innbyrdes med andre i havnen og sende informasjon om dette til post@osloseilforening.no. Vi ber alle om å gå inn og notere seg når de skal gå vakt med en gang, så vi slipper å fakturere vaktgebyr som i år er foreslått øket til kr. 2500,-

Sommerhavnen åpner samtidig som vi setter ut båter fra vinteropplaget på land lørdag 17. april, og de som har båter i boblehavn på øya må da flytte sin båt til sommerplassen senest helgen før.

Dersom noen ikke ønsker å benytte seg av tildelt plass vil vi be om at dere informerer om dette så snart dere vet det, så vi kan tilby plassen videre til en på vår venteliste.

 

Vi ønsker alle en riktig god båtpuss-helg, og sees på øya!

Med vennlig hilsen

Tilo og Jan Petter

 

Foto: Erik Lindbom

 
Påskehilsen med informasjon om vårpuss og sesongen

Postet av Oslo Seilforening den 24. Mar 2021


OS seiler mot koronafrie horisonter 

 

Kjære medlemmer og eventuelle andre som planlegger en tur på Lille Herbern, 


Vi håper snart å kunne ønske dere velkommen til en ny sesong. Styret har nettopp konstituert seg etter årsmøtet. Og i år som i fjor, må vi forholde oss til det hersens viruset. Nå til og med i flere varianter. Med håp om at de rådende smitteverntiltak i Oslo vil gi lavere smittespredning, har vi noen lokale tiltak på øya og i havnen:

Vi holder vinterstengt til over påske. Det vil si at toaletter og marinaen holdes stengt i alle fall til da. Men Tilo har sørget for at man kan tappe vann fra kranen ved Mastehuset.

Det er sikkert en del av dere som har tenkt å pusse båt på opplagsplassen i påsken. Husk at dere må tenke smittevern i like sterk grad på øya som andre steder folk ferdes. Hold avstand! Snakk gjerne med dem i nabobåten om litt synkronisering, så dere ikke blir stående skulder ved skulder. Bruk gjerne munnbind. 

 

Uavhengig av virus: Husk at gammelt bunnstoff skal samles opp og plasseres i miljøstasjonen i Mastehuset! Vi har ennå ingen søppelhåndtering på øya. Så vær så snill å ta avfall med hjem.

Over påske begynner vi etterhvert å se frem til en flott sesong. Dessverre har vi sett oss nødt til å sette påmelding til tirsdagsregattaer litt på vent, mens vi får brakt helt sikkert på det rene hvordan smittevernet innenfor kappseilaser skal forstås. Vi håper at vi snart kan åpne for påmeldinger igjen. Så blir det både idrettslige aktiviteter og andre ting å glede seg over. Tusenfryd har fått seg en ansiktsløfting og vel så det, og snart kommer fergen hjem, tyst og utslippsfri med ny elektrisk motor.

 

Ellers ber jeg dere legge merke til at det er noen ledige kursplasser igjen i barne- og ungdomsgrupper. Her kommer tilslutt noen nyttige lenker til både det og andre ting: Brettseilergruppa, Vannsportklubben, ungdomsgruppa, båtpool  og Kajakk og SUP pool.

 

På vegne av styret og de ansatte ønsker jeg dere en riktig god smittefri påske, med både flotte turer og god båtpuss! Snart er det yrende liv både på øya og ute på vannet. Det skal bli deilig!

 

Beste hilsen John Fullman, styreleder.
NYTT i ÅR - Seilcamp for Ungdom i uke 25 og 26

Postet av Oslo Seilforening den 28. Feb 2021

Seilcamp for Ungdom - Ut på overnattingstur i kjølbåt

 

 

For første gang inviterer Oslo Seilforening til SEILCAMP for ungdom mellom 13 og 16 år i sommerferien.

Vi garanterer en flott uke på Lille Herbern og på Oslofjorden!

 

Seilcamp blir arrangert i uke 25 (21. -25.06.) og uke 26 (28.06.-02.07.) 

Det er seiling mandag-fredag kl. 09.00-16.00, overnattingstur fra torsdag til fredag og muligens overnatting på Lille Herbern fra tirsdag til onsdag.

Det er ikke krav til forkunnskaper og campen passer godt for de som er helt nybegynnere og de som har seilerfaring fra før av.

 

Du finner mer informasjon og påmelding her.


Ta gjerne kontakt med idrettskoordinator Tilo Pfleger ved spørsmål.

Epost: idrett@osloseilforening.no, mobil 954 43 873
OS søker instruktører til voksenseilkurs

Postet av Oslo Seilforening den 19. Feb 2021

Oslo Seilforening søker instruktører 

til voksenseilkurs i Albin Express

Søknadsfrist er 10.mars 


 Oslo Seilforening opplever stor etterspørsel til voksenseilkurs i kjøbåt Albin Express og vil derfor utvide instruktørgruppa med flere dyktige kursholderes som ønsker å spre seilglede videre.

 

Voksenseilkurs er rettet mot nybegynnere hvor kursdeltagere lærer grunnleggende seilteknikk og grunnleggende regler for seiling og ferdsel på sjøen. Etter en kort teoridel seiler 4 kursdeltager med en trener i samme båt. Det byttes på roller om bord slik at alle kursdeltager får prøvd seg på ulike oppgaver. Målet er at alle kursdeltager kan seile på egen hånd og bli trygge nok til å kunne seile en regatta på egenhånd etter fullført kurs.

Voksenseilkurs avholdes vanligvis over 6 kvelder på mandager kl. 18-21 med oppstart i mai og august. For å kunne ivareta korona smittevernskrav vil kursformatet sannsynligvis måtte tilpasses også i 2021, og foregår i mindre grupper. 

Siden kursene er sterkt etterspurt vurderes det å utvide tilbudet til flere ukedager og/ eller flere kurs på samme dag. Lønn for kursholder er kr 900,- per tre-timers kurskveld.

 

Kvalifikasjonskrav:

- Alder:  16 år eller eldre

- Seilerfaring: god seilkunnskap i kjølbåt, helst regatta-erfaring i Albin Express. 

- båtførerbevis

- gode norskkunnskaper 

- Gode instruktør egenskaper, være positiv og ha god formidlingsevne

 


Vi oppfordrer interesserte til å søke selv om du har begrenset tid. Vi finner gode løsninger sammen med deg.

Søknadene blir vurdert fortløpende. 

  

 Søknader sendes til idrettskoordinator Tilo Pfleger innen 10.mars.

Kontakt: epost idrett@osloseilforening.no - mobil 954 43 873

https://azure.content.bloc.net/froala/200000195/1377/2021/2/19/voksenseilkurs-1.jpg?autorotate=true

 
Vil du bidra som arrangør eller dommer i foreningen?

Postet av Oslo Seilforening den 16. Feb 2021

Oslo Seilforening har en velfungerende og aktiv arrangør- og dommergruppa som er på jakt etter nye og engasjerte medlemmer.

Så hvis du vil være arrangør eller dommer i Oslo Seilforening - her er sjansen. 


Benytt gjerne tilbud fra Norges Seilforbund til dommer- og arrangørutdanning og videreutdanning - et stort kompetanseløft.

Ytterliggere kursinformasjon, datoer og mulighet til påmelding finner du HER


Ta gjerne kontakt med idrettskoordinator Tilo Pfleger slik at vi kan ha en prat sammen om mulig utdannelse og medvirkningsmulighetene i Oslo Seilforening. Det finnes mangfoldige muligheter. :)

epost idrett@osloseilforening.no eller mobil 954 43 873.

kursbildet NSF

 

Gratulerer med dagen !

Postet av Oslo Seilforening den 12. Feb 2021

I dag er Oslo Seilforening 135 år!

Foreningen ble stiftet den 12. februar 1886, og er en av Norges eldste seilforeninger. Øya Lille Herbern kjøpte foreningen i 1926 og har siden da vært foreningens tilholdssted med båthavn, aktiviteter og restaurantdrift

Foreningen har også siden 1914 utgitt medlemsbladet Bris, som i starten også var et seilmagasin for mange andre foreninger, og vi har skannet og lagt ut alle disse bladene som vi har på foreningens hjemmeside. Vi anbefaler å bla litt i disse gamle blader som godt skildrer en litt annen tid enn den vi lever i nå.

Gratulerer med dagen !


Årets tildeling av havneplasser med vaktliste er nå klar

Postet av Oslo Seilforening den 4. Feb 2021


Foto: Erik Lindbom

Da er vi klare med årets tildeling av båtplasser for kommende sesong. Det er mange som har byttet seg opp litt i båtstørrelser og ikke veldig mange som har trukket seg ut av havnen, så årets tildeling ble litt av et puslespill.

Årets vaktprotokoll er oppdatert og lagt ut på våre hjemmesider under "Anlegg" og viser hvilke plasser og vakter de forskjellige skal ha. De som ønsker å bytte vakter må gjøre dette innbyrdes med andre i havnen og sende informasjon om dette til post@osloseilforening.no. Vi ber alle om å gå inn og notere seg når de skal gå vakt med en gang, så vi slipper å fakturere vaktgebyr som i år er foreslått øket til kr. 2500,-

Sommerhavnen åpner samtidig som vi setter ut båter fra vinteropplaget på land lørdag 17. april, og de som har båter i boblehavn på øya må da flytte sin båt til sommerplassen senest helgen før.

Dersom noen ikke ønsker å benytte seg av tildelt plass vil vi be om at dere informerer om dette så snart dere vet det, så vi kan tilby plassen videre til en på vår venteliste.

Vi ønsker alle en fortsatt fin vinter og vårpuss når den tid kommer.


Innkalling til Oslo Seilforenings årsmøte 4. mars 2021 OBS: Digitalt på Teams!

Postet av Oslo Seilforening den 3. Feb 2021

Innkalling til Oslo Seilforenings 135. ordinære årsmøte digitalt på Teams

Tid:                       torsdag 4. mars 2021 kl. 19:00

Sted:                     Digitalt på Teams grunnet koronasituasjonen (ikke KNS Seilsportsenter på Ulabrand)

Adresse:               Teams

Påmelding:          Senest onsdag 3.mars 2021 kl. 12:00 via vårt påmeldingssystem i Rubic her

Styrets årsberetning, regnskap, budsjett og revisjonsrapport laster du ned i Bris 2021 - 1 her

Det er ingen innsendte saker, men styret har en sak til årsmøtet du kan finne her.

Protokoll fra gjennomført årsmøte finner du her.

DAGSORDEN:

1.         Godkjenne de stemmeberettigede.

2.         Velge dirigent(er).

3.         Velge protokollfører(e).

4.         Velge to medlemmer til å underskrive protokollen.

5.         Godkjenne innkallingen.

6.         Godkjenne saklisten.

7.         Godkjenne forretningsorden.

8.         Behandle idrettslagets årsberetning.

9.         Behandle idrettslagets regnskap, styrets økonomiske beretning, kontrollutvalgets beretning [og revisors beretning].

10.       Behandle forslag og saker. (Innsendte saker må være styret i hende senest 18/2-2021)      

11.       Fastsette medlemskontingent på minst kr 50, og treningsavgift, eller gi fullmakt til å fastsette treningsavgifter.

12.       Vedta idrettslagets budsjett.

13.       Behandle idrettslagets organisasjonsplan.

14.       Foreta følgende valg:

a) Styre med leder, nestleder, fem styremedlemmer og tre varamedlemmer.

b) Kontrollutvalg med to medlemmer og ett varamedlem.

c) Representanter til ting og møter i de organisasjonsledd idrettslaget har representasjonsrett eller gi styret fullmakt til å oppnevne representantene.

d) Valgkomité med leder, to medlemmer og ett varamedlem.

e) Eventuelt øvrige valg i henhold til idrettslagets organisasjonsplan.

Ledere og nestledere velges enkeltvis. Øvrige medlemmer velges samlet. Deretter velges varamedlemmene samlet. Der det velges flere varamedlemmer skal det velges 1. varamedlem, 2. varamedlem osv.

15.       Engasjere revisor til å revidere idrettslagets regnskap.

16.       Utmerkelser

Det vil etter årsmøtet bli avholdt medlemsmøte som vanlig.

På grunn av koronasituasjonen vil det kreves at man melder seg på møtet i forkant.

Bris med styrets årsrapport og regnskap laster du ned her.1 Kommentar

Ny seilsesong i sikte - påmelding til alle aktiviteter er nå åpnet.

Postet av Oslo Seilforening den 2. Feb 2021


Selv om vinteren fortsatt har godt tak i øya blir dagene nå merkbart lysere, og våren med en ny seilsesong kommer sakte men sikkert nærmere.

Vi har brukt den mørke tiden til å tenke gjennom våre sportslige aktiviteter, oppdatert foreningens nettside og åpnet påmeldinger til sesongens aktiviteter. Så benytt nå sjansen og MELD DEG PÅ en eller flere av våre aktiviteter! 

Barn og ungdom

Nytt i år er at vannsportklubben (7-12 år) og ungdomsgruppa (13-18 år) deles opp i mindre grupper etter ferdighetsnivå. Gruppene trener på forskjellige ukedager. Brettseilergruppa som startet opp i fjor høst fortsetter, og vil ha sin første gjennomgående sesong i 2021. I tillegg starter vi også med en ekstra treningsdag på tirsdager for alle interesserte seilere i jollegruppene.

Sommerleirene våre fortsetter i kjent og populært format og her har vi allerede god pågang med påmeldinger. 

Voksenseilkurs

Voksenseilkurs i Express avholdes på mandager og kurset er allerede fulltegnet. Nytt av året er mulighet for å bli med i båtpool for J70, Express og RS Quest. Vi fortsetter med rekruterings-express for ungdomslag, og tilbyr bruk av kajakk og SUP brett ved å bli med i vår Kajakk- og SUP pool.

Regatta

Tirsdagsseilasene starter i slutten av april i år og vi håper vi kan seile uten restriksjoner i år, men vil måtte forholde oss til gjeldende smittevernregler. 

En av årets høydepunkter blir NM for IF klassen - helgen 21./22.august. 

Bjørvikasprinten seiles 01.mai og klubbmesterskap 05.juni.

SJØSETTING og DUGNAD

Gjerne hold av datoen for sjøsetting 17./18..april og dugnadshelgen 24./24.april. allerede.

Terminliste for Oslo Seilforening 2021 finner du HER.


 Vannsportklubben 

Informasjon og Påmelding

Tilbud til alle seilinteresserte barn mellom 7 og 12 år.

Nivå 1 - Nybegynner ( 12 kursdeltagere - mandager - oppstart i august )
Nivå 2 - Seilglede (15 kursdeltagere - onsdager)
Nivå 3 - Viderekommende (12 kursdeltagere - mandager )

 

Ungdomsgruppa

Informasjon og Påmelding

Tilbud til alle seilinteresserte ungdommer mellom 13 og 18 år.

Nivå 1 - Nybegynner (5 kursdeltager – torsdager - oppstart i april)
Nivå 2 - Viderekommende (14 kursdeltagere - torsdager)

 

Brettseilergruppa

Informasjon og Påmelding

Tilbud til alle seilinteresserte barn og ungdommer fra 8 år.

Nivå Nybegynner og seilglede  (8kursdeltager – onsdager)

 

Sommerleiren SEILGLEDE - SEILING TIL ALLE i uke 25, 26, 31 og 32

Informasjon og Påmelding


Gjerne ta kontakt med idrettskoordinator Tilo Pfleger ved spørsmål eller hvis i du lurer på noe..

Mobil 95 44 38 73, epost idrett@osloseilforening.no
Stormen "Frank" har vært på besøk på Lille Herbern, men det har vært lite skader

Postet av Oslo Seilforening den 22. Jan 2021

 

Da har årets første vinterstorm vært her, og det ser heldigvis ut til at det ikke har blitt noe videre skader på øy, båter eller utstyr.

Det var to båter i vinteropplag på land som måtte justeres "opp i vater" igjen, men bortsett fra dette kun stort sett presenninger og presenningsstativ som trenger ettersyn.

Legger ut noen bilder av de som ser mest ut til å trenge tilsyn på foreningens FB gruppe, og flott om båteiere får tatt en tur og justert dette.

Ønsker dere alle en riktig god helg og en god vinter videre.

Linejolla ligger klar og det er fortsatt isfritt.

 

Med vennlig hilsen

Tilo og Jan Petter