Voksenseilkurs i Express

Oppdatert: desember 2021

Oslo Seilforening gjentar den årlige suksessen med å holde seilkurs for voksne i Express!

Dette kurset er et kurs for deg som:

- Ønsker å starte med seiling eller for deg som har seilt litt, men vil lære mer

- Ønsker å bli så god og trygg på regler at du kan starte i regatta på egenhånd etter endt kurs

Kurset vil bli holdt i landets største kjølbåtklasse Express.  Kurset  holdes i  foreningens expresser og har  begrenset antall plasser.

Om man ønsker å melde seg på kurset alene eller som vennegjeng er man hjertelig velkommen til begge deler. Det kreves ingen forkunnskaper i kurset. I hver båt vil det være en fast trener som har ansvar for coaching og utviklingen til teamet.

Mål med kurset:

Man skal etter endt kurs mestre alle posisjoner om bord i en Express: rormann, storseil og trim, luke og fokk, fordekk og taktikk.

Hovedfokuset er å lære å seile.

Vi skal lære vikepliktsregler, boathandling, startprosedyrer og bli trygge på å kunne seile  på egenhånd.

Nytt kurs avholdes 02. mai til 13. juni 2022 (6 kursdager på mandager).

Vi forsøker å utvide kurstilbud med flere plasser men det er avhengig av trenersituasjon i foreningen. Dessuten jobber vi med å sette opp et videregående seilkurs på tirsdager hvor deltagere skal lære seg regattaseiling og deltar i tirsdagsseilas.