God jul med julegave fra Oslo Seilforening

Postet av Oslo Seilforening den 15. Des 2023

Vi vil ønske alle en riktig God Jul og et Godt Nytt År med dette flotte førjulsbildet fra Lille Herbern.

Det har vært en fin sesong med fullt belegg på alle våre aktiviteter, og vi vil rette en stor takk til alle som har bidratt til dette.

Neste år vil vi ha enda mer aktivitet når vi også skal arrangere Norges Mesterskap for både Knarr klassen i juni og RS Feva klassen i august. Dette gleder vi oss veldig til, og trenger da enda flere frivillige som kan være med og skape "Spenning og Glede" på øya vår.

Vi har nå lagt ut en foreløpig aktivitetskalender på våre hjemmesider, så gå gjerne inn og noter deg datoer for ting du ønsker å være med på. Ta også gjerne kontakt dersom du lurer på noe.

Vi planlegger også noen vinteraktiviteter som vi kommer nærmere tilbake til, men vil også oppfordre alle til å benytte vinteren til fordypning og ny seilkunnskap - Foreningen trenger nye både dommere og arrangører, og det finnes mange spennende kurs i NSF Akademiet både på nett og Youtube kanal.

Som tidligere år har vi nå også åpnet opp for påmelding til foreningens seilkurs og sommerleirer så dere kan kjøpe dette som julegave til dere selv eller noen dere er glade i.

Sommerleir 7-12 år: https://www.osloseilforening.no/p/13836/sommerleiren-seilglede-barn-7-12

Seilcamp 13-17 år: https://www.osloseilforening.no/p/57565/seilcamp-for-ungdom-13-16

Voksenseilkurs: https://www.osloseilforening.no/p/48592/voksenseilkurs-i-express-og-j70

Vi har også vår egen foreningskolleksjon med Helly Hansen seiljakke og piquet skjorte til både gutter og jenter i alle aldre som kan kjøpes hos BestMarin på Skøyen.

Til slutt vil vi oppfordre alle som har båt i vinteropplag eller i boblehavn på øya til å sjekke sin båt av og til, særlig når det er mye vær - og har du ikke sendt inn havneskjema ennå for neste sesong så må dette gjøres innen nyttår !


Vi ønsker dere alle en riktig God Jul !

Tilo, Jan Petter og Styret i Oslo Seilforening

Valgkomiteen ønsker kandidater til foreningens styre.

Postet av Oslo Seilforening den 29. Nov 2023


🌊 En Bølge av Muligheter Venter! 🌊

Dato for Forandring: Marker kalenderen din for 7. mars! Vårt årsmøte blir ikke bare en samling – det er startskuddet for en ny æra i Oslo Seilforening.

🌟 En Ny Reise Begynner: Vi står overfor historiske beslutninger! Valgkomiteen har jobbet siden sommeren med å forme et styre som vil lede oss inn i en fremtid fylt med spennende utfordringer og muligheter. Fra det nå avsluttende reguleringsarbeidet for øya til realiseringen av ny, fantastisk infrastruktur – det nye styret vil stå ved roret for de mest betydningsfulle avgjørelsene i foreningens historie.

🎉 Feiring i Horisonten: Og gjett hva? I 2026 har vi vært på Lille Herbern i 100 år, og denne milepælen skal feires med stil og stolthet. Samme året planlegger vi å arrangere Nordisk Mesterskap for Expressklassen som attpåtil fyller 50 år året etter. Så det er mye spenning og glede i vente!

Styrejobben – Hjertet i Foreningen: Som styremedlem har du sjansen til å forme både nåtid og fremtid av OS. Det handler om planlegging, ledelse, og å sette kursen for foreningens økonomiske og idrettslige satsinger, samtidig som vi bygger et fellesskap preget av spenning og glede. Dette er en mulighet til å bidra, vokse og virkelig gjøre en forskjell.

💡 Hva Får Du Ut av Det? Engasjement i styret gir mer enn bare tilfredsstillelsen av å bidra til foreningens suksess. Det er en mulighet til å utvikle lederferdigheter, utvide ditt nettverk, og bli en del av et miljø preget av vekst, orden, og nytenking. Fra sommerskolen til store seilkonkurranser – du vil være med på å forme og realisere våre ambisjoner.

Føler du kallet? Hvis du kjenner at dette er noe for deg, hvis du brenner for seilsport og fellesskap, da vil vi gjerne høre fra deg! Vi ser etter personer med energi, mangfold i tanker og handlinger, og en ekte kjærlighet for Oslo Seilforening.

📣 Bli med oss! Ta kontakt med oss i valgkomiteen for å utforske denne spennende muligheten. Din lidenskap og innsats kan virkelig gjøre en forskjell.

Med seilerhilsen fra valgkomiteen,
Erlend - 40496759, Esben - 91517500, Catrine - 97016026
Noen ledige plasser i foreningens boblehavn denne vinteren.

Postet av Oslo Seilforening den 19. Okt 2023

Ønsker du plass i boblehavn? Det er fortsatt noen ledige plasser i foreningens boblehavn på Lille Herbern denne vinteren for båter med bredde opp til 320 cm. 
Send en mail til post@osloseilforening.no om det er av interesse.Ledige plasser igjen i Sommerleir og Seilcamp

Postet av Oslo Seilforening den 26. Mai 2023

Oslo Seilforening har noen ledige plasser i Sommerleir og Seilcamp igjen. Vi har bestilt sommervær og skal gjøre alt for at dette blir en uforglemmelig opplevelse for deg her hos oss på Lille Herbern!Sommerleir er vår sommerferie tilbud for barn mellom 7 og 12 år.

Vi garanterer en flott uke på Lille Herbern med mye fokus på seilglede, hygg, lek og moro. Vi gjennomfører en god blanding av aktiviteter og hygger oss med jolle- og brettseiling, motorbåtkjøring, rumperister, bading, roing, sjøvettopplæring, padling og mye mer. 

Sommerleir avholdes mandag-fredag kl. 09.00-16.00 på Lille Herbern. Tilbud er for alle barn og det forventes ingen seilkunnskap. 

I årets sommerleir har vi noen ledige plasser igjen i uke 27 og 32.

Mer informasjon om sommerleir og link til påmelding finner du HER.
Seilcamp er vår sommerferie tilbud for ungdommer mellom 13 og 16 år.

Ungdommer lærer alt grunnleggende innen seiling, båthåndtering, navigasjon, turplanlegging og bruk av turutstyr. Noe som inkluderer selvsagt mye moro til sjøs med bading, SUP roing og diverse leker i og ved vannet.

Det er seiling mandag-fredag kl. 09.00-16.00 og høydepunktet er overnattingstur fra onsdag til torsdag. Tilbud er for alle ungdommer uavhengig av ditt seilkunnskap.

Her kan du oppdage Oslofjorden og vil ha mange fantastiske opplevelser på sjøen!

I årets seilcamp har vi noen ledige plasser igjen i uken 26, 27 , 32 og 33.

Mer informasjon om seilcamp og link til påmelding finner du HER.


__________________________________________________________________________
Ta kontakt med idrettskoordinator Tilo Pfleger ved spørsmål.
Epost: idrett@osloseilforening.no - mobil 954 43 873
Bjørvikasprinten 2023

Postet av Oslo Seilforening den 27. Apr 2023

Oslo Seilforening har gleden av å invitere til den årlige Bjørvikasprinten med start og målpassering i Bjørvika, like utenfor Operahuset. 

Regatta arrangeres 01. mai, startsignal er planlagt kl.12:00.

foto: Hans Erik Lindbom/ 2019

 Seilasen går på faste merker derfra, mellom øyene og inn i Bundefjorden, og så tilbake. En fin anledning til å få pusset støv av ferdigheter og utstyr. 

 

Det seiles i tre klasser:

NOR Rating

NOR Rating short handed

Albin Express

 

For mer info: Bjørvikasprinten 2023 - Manage2Seil

 

Velkommen!
OS SEILSESONG 2023 - MELD DEG PÅ

Postet av Oslo Seilforening den 17. Mar 2023

Kjære OS medlemmer!

I går har vi slått av boblehavn og allerede om fire uker starter seilsesongen med utsett av båtene fra opplagsplassen.

Seilsesongen 2023 i Oslo Seilforening er i sikte og påmeldingssider med kurstilbud og aktiviteter er klare. Det er mye spennende som venter både barn, ungdommer og voksne i år. Les gjennom tilbudet og meld deg på !

Vi håper også at du vil anbefale oss videre til dine venner, bekjente, skolekompiser og jobbkolleger. Det er aldri for seint å starte med seilingen og alltid gøy å komme seg ut på sjøen. OS tilbyr et hav av muligheter for alle som vil oppdage eller elsker å seile.

Om vinteren har vi strukturert seiltilbudet på hjemmesiden på nytt slik at det er lettere å finne seilkurs eller seiltilbud som passer akkurat for deg. Klikk deg inn i kurset eller tilbudet som kan være interessant for deg. Ved siden av kursinformasjon finner du en videreførende link til Rubic, hvor du finner kursdato, kurspriser og kan melde deg på.


Sommerleir og seilcamp

Sommerleir og seilcamp er vår populær tilbud til barn og ungdommer i sommerferie. Det har kommet inn flere påmeldinger og de første ukene er fullbooket allerede. Så her gjelder det å være rask.


Kurs og seiltilbud

Kurs og seiltilbud er oversiktssiden for alle være ukentlige aktiviteter året rundt - både for barn, ungdommer og voksne.

Her finner du alle våre seilkurs og tilbudet til våre aktive medlemmer.


Terminliste og regatta

På denne siden finner du terminliste for 2023, Oslo Seilforening sitt regattatilbud og videreførende links til påmeldingssider i Manage2Seil.Digital Seiler- og foreldremøte om sesongen - ONSDAG 22.mars kl.19

Vi inviterer til TEAMS møte onsdag 22.mars kl.19-20 hvor vi vil informere om seilsesongen 2023. I  møte fokuserer vi særlig på våre barn - og ungdomsseilere, men du som voksenseiler er likeså velkommen i møte.

I 2023 ønsker vi at enda flere av våre barn- og ungdomsseilere prøver seg med regattaseiling og utforsker seilverden utenfor egen forening. Vi kommer å fortelle om hva vi har planlagt for sesongen så langt, hvilke seilaser vi sikter til og dere får høre noen spennende innlegg av OS-seilere om NM RS Feva i Risør, pinseleir i Tønsberg og seiltur i Karibia. Møte avrundes med en podiumsdiskusjon hvor vi besvarer alle spørsmål, helt likt om det dreier seg om seiltilbud for barn, ungdommer eller voksne.

LINK TIL TEAMS-MØTELurer du på noe og har spørsmål? 

Ta kontakt med idrettskoordinator Tilo Pfleger.
Epost: idrett@osloseilforening.no, mobil 954 43 873


Vi gleder oss til å se deg igjen her på Lille Herbern eller ute på sjøen!

Våren er i sikte og de første vårgjester har allerede kommet til øya.

Seilerhilsen Jan Petter og Tilo

Velkommen til Oslo Seilforenings årsmøte 2.mars 2023 i Kulturhuset i Oslo

Postet av Oslo Seilforening den 30. Jan 2023

Oslo Seilforening inviterer også i år til årets årsmøte og etterfølgende medlemsmøte midt i byens hjerte, i KULTURHUSET ved Youngstorget. 

Foreningens blad BRIS med saksliste, Regnskap, årsberetning, revisjonsberetning, styrets forslag til årsmøtet med mer finner du her.

Rett etter møtene inviterer styret til uformell og hyggelig vårsamling på samme sted. Kort sagt - bli sittende litt på Kulturhuset og ta en hyggelig prat over en øl eller noe annet godt sammen med dine seilvenner, som du sikkert allerede gleder deg til å se igjen. Mingle litt, mimre om gode gamle dager eller lege planer for sommeren. Slik får vi en forsmak på enda en ny og spennende sesong ute på Lille Herbern.

Håper det frister, og vi sees! Vel møtt!


Innkalling til Oslo Seilforenings 137. ordinære årsmøte

Tid:                       Torsdag 2. mars kl. 19:00

Sted:                     Kulturhuset i Oslo, møterom «Boksen 2.etg»

Adresse:               Youngsgate 6, 0181 Oslo

DAGSORDEN:

 1. Godkjenne de stemmeberettigede medlemmene
 2. Velge dirigent(er) 
 3. Velge protokollfører(e)
 4. Velge to medlemmer til å underskrive protokollen
 5. Godkjenne forretningsorden
 6. Godkjenne innkallingen
 7. Godkjenne saklisten              
 8. Behandle idrettslagets årsberetning
 9. Behandle 
  1. idrettslagets regnskap
  2. styrets økonomiske beretning
  3. kontrollutvalgets beretning 
  4. beretning fra engasjert revisor
 10. Behandle saker som fremgår av godkjent sakliste (Innsendte saker må være styret i hende senest 16/2-2023)     
 11. Fastsette 
  1. medlemskontingent på minst kr 50
  2. eventuell treningsavgift, eller gi styret fullmakt til å fastsette treningsavgifter og andre avgifter.
 12. Vedta idrettslagets budsjett
 13. Behandle idrettslagets organisasjonsplan
 14. Velge:
  1. Styre med leder, nestleder, fem styremedlemmer og tre varamedlemmer
  2. Kontrollutvalg med leder, ett medlem og ett varamedlem.
  3. Representanter til ting og møter i de organisasjonsledd idrettslaget har representasjonsrett eller gi styret fullmakt til å oppnevne representantene
  4. Valgkomité med leder, og to medlemmer og ett varamedlem
  5. Eventuelt øvrige valg i henhold til idrettslagets organisasjonsplan
 15. Beslutte om det skal engasjeres revisor til å revidere idrettslagets regnskap. 
 16. Utmerkelser.


Ledere og nestledere velges enkeltvis. Øvrige medlemmer velges samlet. Deretter velges varamedlemmene samlet. Der det velges flere varamedlemmer skal det velges 1. varamedlem, 2. varamedlem osv. 

For regler om stemmegivningen på årsmøtet, gjelder NIFs lov § 2-21


Det vil etter årsmøtet bli avholdt medlemsmøte som vanlig, og muligheter for en hyggelig samling med seilervenner videre på Kulturhuset.
Godt nytt år! Hva med å ta et dommer eller arrangørkurs i vinter?

Postet av Oslo Seilforening den 4. Jan 2023

Godt nytt år alle sammen!

Vi er nå midt inne i den mørkeste og kaldeste tiden på året, og det er allerede en liten stund siden vi pakket vekk båtene.

Det er nå tid for å planlegge fremover, og vinteren er også tid for å ta kurs og heve egen kompetanse.

Oslo Seilforening har en lang tradisjon med frivillighet, og setter stor pris på frivillige som vil være med og drive foreningen fremover. Dersom man forplikter seg til å bli med å hjelpe til et par år fremover vil foreningen også dekke kursavgift.

En kalender med oversikt over mulige kurs i NSF regi finner dere her.

Om du lurer på noe så ta kontakt med oss.

Jan Petter: post@osloseilforening.no

Tilo: idrett@osloseilforening.no


Vi har også mottatt følgende fra NSF Dommerutvalg om Direktedommer kurs på Teams den 31/1 eller 2/2 med påfølgende fysisk kurs i Oslo 4/2 :

Til alle seilforeninger

Interessen for seilsportsliga, ungdomsliga og andre direktedømte regattaer er stor i Norge, og utdanningen som direktedommer er både interessant og utfordrende for dommere. Seilnorge har behov for flere dommere og NSF gjennomfører nå utdanning for direktedommere på regionalt og nasjonalt nivå gjennom to kveldswebinarer 31. januar og 2. februar og fysisk samling lørdag 4. februar i Oslo og søndag 5. februar i Bergen. Utdanningen gir veldig gode kunnskaper innen blant annet Kappseilingsreglene del 2 (båt-mot-båt reglene), appendiks UF, dommerkommunikasjon og posisjonering. 

Deltakere som deltar på kveldswebinarene sertifiseres som regional direktedommer. For å sertifiseres på nasjonalt nivå kreves det bestått teoriprøve og praktisk vurdering på et direktedømt stevne. 

Mer informasjon om utdanningen og lenke til påmelding finner du her: https://www.norgesseilforbund.org/index.php/utdanning/kurs-og-seminar-kalender/direktedommerkurs-2023

Påmeldingsavgift er kr. 1000,-. 

Med vennlig hilsen

NSF Dommerutvalg

----

I 2022 ble vårt medlem, seiler og seildommer Esben Keim godkjent som direktedommer, og han har skrevet denne lille saken om direktedømming:

Hei,

Jeg har bidratt som dommer i en del år nå. De siste 4-5 som direktedommer i forbindelse med Seilsportsliga, Mesternes Mester og Grundig Cup (J70). I stevnene er det 2 dommerbåter per regatta med 5 båter, hver båt er bemannet med to dommere. I MM er det typisk 3 dommerbåter per 10 båter.

Som direktedommer dømmer man på hele spekteret av regler i Kappseilingsreglene del 1 og 2 med tillegg av Appendix UF (et helt nytt regelsett laget for direktedømt fleet-seiling) og klasseregler. Det som er spesielt med direktedømming er at man som dommer umiddelbart må ta en beslutning om det er en godkjent protest og deretter om det er begått en feil, eller flere feil samtidig som man holder oversikten over hvilken båt som gjør hva. Å holde oversikten over hvem i en runding med mange båter som skifter retning og rekkefølge i løpet av sekunder kan være krevende i seg selv.

Allerede før Corona satte inn gjennomførte jeg teoretisk direktedommerkurs og besto teoretisk prøve. Siden den gang har jeg praktisert i over 150 race og fått løpende evaluering underveis. Under Seilsportsliga i Grimstad i september var jeg oppe til praktisk prøve. Det var fine forhold med medium vind og jevne forhold. Jeg ble evaluert over to halve dager (totalt 12 race) hvor Eliteserien med de jevneste racene var oppgaven. Etter hardt arbeid med forberedelser og gjennomføring endte det med bestått prøve. Jeg er nå den 7. praktiserende og godkjente direktedommeren i Norge. Av de godkjente dommerne er jeg nok den eneste som primært er regattaseiler og sekundært dommer. Det gir meg gode forutsetninger for å kunne forutsi situasjoner og forstå seilernes ståsted, samtidig som det ikke gir like mye trening når jeg ikke dømmer hele tiden. Jeg ser frem til fortsettelsen og til å lære fra andre dommere og overføre seilteknisk kunnskap til dommere som seiler mindre selv.

Med vennlig hilsen

Esben Keim