Båtpool Oslo Seilforening

Formålet med Oslo Seilforenings båtpool er å tilby interesserte lag å trene i foreningens båter gjennom hele sommersesongen.

Oslo Seilforening eier en J/70 seilbåt samt 3 Albin Express og 1 RS Quest og disse båter kan disponeres  via Oslo Seilforeningens båtpool. 

I tillegg leies våre Expresser ut til engasjerte ungdomslag på sesongbasis.


J70, Express og RS Quest i Oslo Seilforening

Bli med å seile kjølbåt J/70 eller Albin Express eller voksenjolle RS Quest! Tilbudet er skreddersydd for ungdommer, unge voksne, studenter, de som deltok i voksenseilkurs tidligere eller de som ikke vil eie seilbåt selv. Som medlem i foreningens båtpool kan du og ditt lag trene sammen og seile regatta. Ordningen sikter til faste lag mellom 2 og 6 seilere (avhengig av type båt) som vil trene enkelte dager eller en fast dag i en halv eller hel sesong. Alle lagmedlemmer må tegne medlemskap i båtpool.

 

Regatta

Som medlem av poolen får du og ditt lag disponere båten på eget ansvar under regattaer. Det er i utgangspunktet medlemmer av BI Athletics Seiling/Aquila som har førsterett på bruk, men dersom den ikke disponeres er det førstemann-til-mølla-prinsippet som gjelder. 

 

Bruk av båt

Når du er medlem i poolen og har tatt en praktisk gjennomgang kan du disponere båt fritt i løpet av hele sesongen. Sett deg godt inn i reglene og retningslinjene, og husk å booke båt på ledig tidspunkt. Skipperen må sjekke båten ut og inn hver gang. I forkant av Norsk Seilsportsliga-stevner har Oslo Seilforening sitt lag rett på minst to treninger som blir lagt inn i kalenderen.

 

Medlemskap i Oslo Seilforening eller BI Athletics Seiling/Aquila forutsettes, meld deg inn i Oslo Seilforening HER om du ikke allerede er medlem. 

Til skippersertifisering  (gjennomføring av praktisk utsjekk) må du melde deg inn HER. Det gjelder både for skipper i J/70, Express og RS Quest.

Kontakt idrettsvara@osloseilforening.no for skippergodkjenning, tilgang på bookingsystem og spørsmål om bruk/booking til regatta. 

 

Priser per seiler er tilgjenglig på påmeldingsside.

Innmelding i OS båtpool gjøres her.


Rekrutterings-Express

 Oslo Seilforening har i over 15 år satset på Norges største kjølbåtklasse Albin Express. Dette har resultert i at vi i dag har ca 30 Albin Express i havnen vår på Lille Herbern og flere aktive medlemmer med hjemmehavn i området. Foreningen har et tett og godt samarbeid med klasseklubben (Expressklubben.com). 

Oslo Seilforening har egen start for Expressklassen på vår- og høstserie (tirsdagsregattaer) og på andre regattaer der det er mulig. Foreningen har også arrangert NM i Albin Express ved flere anledninger, blandt annet i  2014 med hele 109 båter på startlinjen.

For å sikre rekruttering i kjølbåt og til foreningen er det også tilrettelagt og tilbudt tre rekrutteringsbåter som nye lag kan søke om å få disponere på sesongbasis. 

Dette har vært veldig attraktivt og skapt ytterligere engasjement og aktivitet i klassen og foreningen. 

Ta kontakt med foreningen for mer informasjon om du eller dere har lyst til å prøve dere. e-post: idrett@osloseilforening.noBooking av båt (kun for autoriserte skipper)
Båt kan bookes ved å trykke 
HER.

Utsjekk (før seiling)
Husk å sjekke ut båten før du drar ut å seile. Det gjør du 
HER.

Innsjekk (etter seiling)
Etter seiling er det viktig at du sjekker båten inn igjen. Dette gjøres 
HER.

Vilkår og retningslinjer for medlemmer i båtpool
PDF fil finner du 
HER.


Bruksanvisning for båtpool
PDF fil finner du 
HER.