God Jul og Godt Nytt Jubileumsår 2011

Postet av Oslo Seilforening den 24. Des 2010

Oslo Seilforenings styre og ansatte ønsker alle en riktig God Jul og et Godt Nytt Jubileumsår 2011

Vi gleder oss til å feire dette med jubileumsfest den 12/2-2011 med lansering av vår jubileumsbok, jubileumsregatta kombinert med Øyas Dag 21-22/5, samt mange andre aktiviteter.Nesodden Høstcup: God innsats under friske forhold

Postet av Oslo Seilforening den 7. Des 2010

North Sails Nesodden Høstcup 2010 ble arrangert 25.-26. september under friske forhold.

I LYS 1.00-1.28 gjorde Oslo Seilforening tilnærmet rent bord med Erik Bergs Knarr ”Kismet” på 1. plass og Morten Tenvigs 8-meter ”Carron” på 3. plass

Erik Berg gikk også hen og tok en strålende 2. plass i LYS overall.


Med 72 påmeldte båter markerer Nesodden Høstcup for mange avslutningen på regattasesongen. Det seiles på faste merker på lørdag, og baneseilas på søndag.


Resultater her: http://www.nesoddenseilforening.no/articles.php?article_id=27

Flotte bilder her: http://www.blur.se/2010/09/25/north-sails-nesodden-h%c3%b8st-cup-2010/Kjøp foreningens 125 års jubileumsbok!

Postet av Oslo Seilforening den 3. Des 2010

Oslo Seilforening har i anledning av vårt 125 års jubileum fått laget en jubileumsbok som omhandler vår historie siden vår stiftelse i 1886.

Boken kan bestilles her, og hentes vårt årsmøte 3.mars eller på Lille Herbern etter 1.mai.

Boken koster kr.295,- for medlemmer og 395,- for ikke medlemmer, og kan bestilles ved å sende en mail til post@osloseilforening.no samt innbetale beløpet til foreningens konto: 6001 05 40081.

Boken er ferdig trykket, og bestilte og betalte bøker kan hentes på foreningens årsmøte den 3. mars, eller på foreningens kontor på Lille Herbern etter sesongstart 1.mai.

Om du ønsker å hente et eksemplar av boken utenom årsmøtet eller før sesongen starter på øya, så ta kontakt med Jan Petter, Tlf: 91791239

Kjøp gjerne flere eksemplarer og gi bort til familie eller andre med interesse for seilingens historie og Oslo Seilforening

 

Litt info om boken:    

Forfatteren

Henrich Nissen-Lie er forfatter/redaktør av boken. Henrich har lenge vært interessert i seilsportens historie i Norge og har bl.a. fulgt seilsporten på nært hold som redaktør i Seilas helt siden 1974, - fra 2004 som pensjonist og «frittseilende redaktør».

Han sier selv om sitt arbeide med boken: ”Jeg har i boken forsøkt å flette foreningens lange historie inn i seilsportens og båtlivets historie her inne i Oslofjorden, noen ganger også i et større, europeisk og internasjonalt perspektiv. Oslo Seilforenings medlemmer har spilt en aktiv rolle i utviklingen gjennom alle de 125 årene, fra de første ro- og seilregattaene innerst i Oslofjorden på 1800-tallet, til utviklingen av spissgatterne, introduksjonen av Snipeklassen i Norge, etableringen av et eget norsk Seilforbund, pionérsatsingen på match-seiling og rekruttering og opplæring av nye talenter til norsk seilsport. Oslo Seilforening er også uløselig knyttet til Lille Herbern. Det er virkelig Oslofjordens fineste perle. Her er det skapt et miljø som er unikt i Seiler-Norge.”O.S. jubileumsfest 12. februar 2011

Postet av Oslo Seilforening den 27. Nov 2010

Vi har gleden av å ønske deg med ledsager velkommen til foreningens storslagne jubileumsfest på Gamle Logen 12/2-2011.

Det er allerede over 170 påmeldte, men vi ønsker at enda flere blir med, og opprettholder derfor prisen kr. 995,-/pers.

Med flotte rammer i Gamle Logen, med OS medlem Alex Rosén som toastmaster og med digert storband legger vi opp til en løssluppen kveld, ispedd litt historie og høytid.

Så heng på deg festklærne, ta med deg kjæresten, fokkeslasken eller en god venn, og meld deg på snarest ved å sende mail med fullt navn på deltagere fra denne lenken, samt innbetaling av kr. 995,-/pers til vår konto 6001 05 40081

Dette er festen du ikke vil gå glipp av!

Med vennlig hilsen festkomiteen

Sissel Tove Åsberg, Grete Valstad, Pia Farstad og Jan Petter GamborgOS raskeste Express har ledig plass på fordekket sesongen 2011

Postet av Oslo Seilforening den 4. Nov 2010


NOR 236Er du lysten på å prøve deg på fordekk ombord på NOR 236 - Hvergang }. Nå er det ledig fast plass i 2011 sesongen.             

  
NOR 236
Nordisk mesterskap i Marstrand 2010

Vår faste fordekksmann skal på langtur og blir borte hele vårsesongen 2011. Har du lyst til å lære mye seiling og få utfordre deg på fordekk, er du velkommen til å ta kontakt. Ambisjonen for sesongen er å vinne der vi deltar. På våren seiler vi vårserien i OS samt Færdern. Ta kontakt med skipper Trygve Leergaard på telefon 97 64 50 05.           


Fortsatt noen ledige plasser i vår vinterhavn

Postet av Oslo Seilforening den 20. Okt 2010

Det er fortsatt noen ledige plasser igjen i vår vinterhavn/boblehavn på Lille Herbern, så send oss en mail om du ønsker plass denne vinteren. Mer informasjon om vinterhavnen finner du under øy og havn / vinteropplag.


NM gull til Oslo Seilforening i Match racing

Postet av Oslo Seilforening den 18. Okt 2010

Nok en gang har Team Geir V. Svendsen tatt hjem NM gullet i Match racing til Oslo Seilforening! Vi gratulerer !

På tross av lite (om noen?) match trening de siste 2 årene, overbeviste team Geir V. Svendsen med Petrus Eide, Dag Andersen, Jan Petter Gamborg og Lennart Olrik i NM i MatchRacing utenfor Aker brygge 9 - 10 oktober.

De vant alle sine matcher i innledende round robin og kvartfinalen, og tapte kun en match mot Lise Birgitte Fredriksen i semifinalen. I finalen gjorde de kort prosess og 2-0 seier over Martin Mehus.

Foreningen gratulerer med gullet!

Les mer i Seilas reportasje her, eller i Seilmagasinets reportasje.

 Siste regatta i høstserien, nå også på YouTube

Postet av Oslo Seilforening den 21. Sep 2010

Høstserien i OS avsluttes i dag med mange motiverte Expresseilere. Sist tirsdag blåste det friskt (8-9 m/s) og video er lagt ut på YouTube


Du finner filmer ved å gå inn på YouTube og søke på NOR 236, på denne linken finner du direkte en liten snutt fra toppmerketToppmerket OS tirsdagsregatta film


Rekrutteringsbåten i OS i stadig utvikling

Postet av Oslo Seilforening den 21. Sep 2010


Rekrutteringsbåten er i ferd med å avslutte første sesong og motivasjonen før siste regatta er på topp. Her er en kort status og oppsummering

Høstsesongen er i ferd med å avsluttes og det er på tide med en liten statusoppdatering fra Asbjørg-teamet. Nå har vi fått seilt sammen i noen måneder og vi er vel alle enige om at det er utrolig moro å seile! Så langt har vel det ikke vært så mye å skryte av resultatmessig, men om ikke annet så har vi i hvert fall lært mye av feilene våre. Vi seilte stort sett to ganger i uken hele vårsesongen, men mannskapet varierte mye slik at vi ikke ble særlig samkjørte. Nå begynner vi å få et fast mannskap på båten på tirsdager slik at alle begynner å bli mer sikre på arbeidsoppgavene sine om bord og forhåpentligvis vil det gi litt utslag på resultatlistene også.

Vi deltok på alle tirsdagene i vår og fikk også deltatt på Bundefjorden rundt og klubbmesterskapet. Vi var også påmeldt til Hankø Race Week, men det ble avlyst på grunn av for få deltakere. Dessverre hadde vi ikke mulighet til å stille i NM eller OS høstregatta da det ble vanskelig å stille med fullt mannskap.

I perioder har vi seilt ganske bra, og fikk også noen plasseringer rundt 5-6 plass i vårserien, men foreløpig er vi altfor ustabile til at vi klarer å hevde oss. Mye rot og lite effektivitet i slag og jibber gjør at vi taper mye. Taktikken har derfor ofte blitt å slå og jibbe minst mulig, men det fungerer ikke alltid så godt i skiftende vind. Fortsatt er det særlig spinnakeren som byr på problemer siden ingen av oss hadde noen erfaring med spinnakerseiling før vi begynte å seile Express. Etter at Esben Keim ble med oss ut en ettermiddag i august og hadde et lite spinnakerkurs for oss, begynner vi nå endelig å få litt mer kontroll over båten på lens også. Tusen takk Esben! Vi må fortsatt trene mye på både jibber og runding av bunnmerket, men nå får vi i hvert fall spinnakeren opp uten alt for mye problemer.

Karina måtte dessverre gi seg rett før høstserien startet på grunn av tidsmangel. Dette gir litt nye utfordringer for laget fordi vi nå bare har en som er vant til å være på roret. Vi skal derfor prøve å ha noen ekstra treninger slikt at flere lærer seg å styre båten. Dette kan forhåpentligvis være med på å bedre kommunikasjonen om bord også. Hittil har ikke kommunikasjonen fungert som den skal og vi må bli flinkere til å gi tilbalemeldinger til hverandre om hvordan trykket i seilet er, når fokk skal heises og tas ned, når det kommer vindkast osv.

Resten av høstsesongen satser vi å få seilt så mye som mulig slik at vi kan bli bedre i alt og bli mer samkjørte. Forhåpentligvis vil vi også kunne jibbe uten at vi mister all fart på slutten av sesongen! Vi ser i hvert fall at hvis vi gjør ting riktig så har vi båtfart til å henge med så da gjelder det bare å få til taktikken og boathandlingen også….
OS høstfest lørdag 25. september kl. 19.00

Postet av Oslo Seilforening den 3. Sep 2010

Velkommen til høstens siste begivenhet, OS HØSTFEST lørdag 25. september!

Vi starter tradisjonen tro med flaggheising og velkomstdrink kl. 19:00 med påfølgende middag og premieutdeling for tirsdagsserien og andre bragder. Vi er atter ”hjemme alene” på øy og kro, og Sult står for serveringen. DJ sørger for akkompagnementet!

Ta med mannskapet og blås ut med Oslo Seilforening!

Velkomstdrink, middag (tapasbuffet), dessert og kaffe, kr 250,- /pers

Drikke kjøpes i baren, ta med kontanter, så går det raskere!


Bindende påmelding så snart som mulig innen onsdag 22. september her!

Det er begrenset antall plasser, så vær rask..


(For de lys-båter som skal delta i Nesodden høstcup samme helg, så vil Erik berg ta med en Zodiac så man kan rekke festen samt start neste dag..)

Vi sees!Restauranten stengt noen dager i september

Postet av Oslo Seilforening den 3. Sep 2010

Sult Lilleherbern holder åpent som vanlig i september, med unntak av 20, 27, 28, og 29. september, som holdes stengt. Etter dette vinterstengt fra 1. oktober til 1. mai. 


Strandhugg til Sandspollen 14-15/8

Postet av Oslo Seilforening den 10. Aug 2010

Førstkommende helg 14-15 august er foreningens Strandhugg til Sandspollen! (det er dessuten meldt fint vær...)

Etter tidligere års suksess med regatta som innledning på vårt strandhugg, ønsker vi også i år å gi et litt sportslig preg ved å lage en litt spesiell regatta:

Start fra havnen (med seil nede, liggende til brygga) kl. 10.00 lørdag.(Motor kan kun benyttes frem til det nordre fyret utenfor innseilingen til øya.)

Målgang (man melder selv inn korrekt tid pr. SMS til 91791239) blir ved passering av linje mellom Sundbyholmene fyr, 59.43’54”N og grønn stake øst-sør-øst mot Håøyas nordre ende 59.43’44”Ø. I tilfelle av dårlig vindforhold vil vi kunne avkorte underveis, og benytter VHF kanal 72 og/eller mobil til varsling om dette

Det vil bli seilt i forhold til LYS handicap, og spesiell premiering blir holdt på kvelden. Det er mulig det blir arrangert en felles returseilas for de som ønsker dette.

Under oppholdet i Sandspollen vil vi sørge for griller og leirbål, men man må selv ha med seg mat og drikke. Vi vil også ta med en Zodiac følgebåt samt ”rumperister” og vannski for å få litt vannlek for store og små.

Om du ikke er påmeldt, så gjør dette nå ved å sende en mail til post@osloseilforening.no , inneholdende navn på båt, båttype, lystall, og mannskapsliste.

Man må ikke være med på regattaen for å være med på strandhugget, og motorbåter er også hjertelig velkommen.

Deltagelse er kostnadsfritt for foreningens medlemmer, så bli med… dette blir gøy!Dersom noen har anledning til å dra ut fredag 13. og hjelpe Alex med å kappe land, så meld fra til Jan Petter på mail.OS stiller med 2 båter i NoM Express i Marstrand 28-31. juli

Postet av Oslo Seilforening den 26. Jul 2010

                                    Frisstilt (NOR 243) og Hvergang (NOR 236) stiller i årets nordiske mesterskap som går av stabelen i Marstrand 28-31. juli.
Tirsdag 27. juli reiser 2 OS båter bilveien til Marstrand. Foreløpig er det påmeldt 60 båter. Av disse er det 5 norske, ca 5 danske og 50 svenske deltakere. Fra Sverige deltar blandt annet Micke Kollberg, Henrik Ottosson, Henrik Edman, Martin Nilson, Micke Bogefors og Stefan Falkenberg.

Du har mulighet til å følge med utviklingen og resultatene her.Resultatliste NoM 2010 ExpressOS høstregatta / OAS kretsmesterskap for kjølbåt og Lys.

Postet av Oslo Seilforening den 15. Jul 2010

Oslo Seilforenings høstregatta og Kretsmesterskap for kjølbåter og Lys ble avholdt under flotte forhold 21 - 22 / 8

Resultater fra OS Høstregatta

Resultater fra OAS Kretsmesterskap i Lys klasse og for Knarr

Kretsmesterskapet i Lys klassen er i år i samarbeid med Bundefjorden Seilforening, hvor regattaen Bundefjorden rundt teller 1/3 og OS Høst 2/3.

For kjølbåt klasser teller OS høstregatta alene som Kretsmesterskap. Regattaen koster kr. 400,- pr. båt som betales inn til foreningens konto: 6001 05 40081 samtidig med påmeldingen (men det er GRATIS for alle OS båter!).

Husk også å betale inn lisens til NSF for båten.. se mer på www.seiling.no om dette.

Vi håper å se mange av dere på regattabanen denne helgen da dette er en av de mulighetene dere har til å seile regatta i egen klubb.

Seilingsbestemmelser finner du her.

Interaktiv påmelding finner du her.

Vel møtt!

Geir Victor Svendsen

RegattasjefEksamen i båtførerprøven slutt for sommeren

Postet av Oslo Seilforening den 22. Jun 2010

Oslo Seilforening er testsenter for båtførerprøven. Sekretæriatet er nå stengt for sommeren, og det gjøres ikke flere eksamen før i august.

God sommer.Oppstart av høstens aktivitetet er utsatt en uke.

Postet av Oslo Seilforening den 16. Jun 2010

På grunn av forlenget skoleferie har vi valgt å utsette oppstart av høstens aktiviteter en uke til uke33. Dette betyr at Vannsportklubb, tisdagsseilaser, flerskrogsgruppe og ungdomsgruppa har oppstart 16., 17., 18. og 19. august.

God sommer !Velkommen til Knarr NM 2010

Postet av Oslo Seilforening den 8. Jun 2010

Oslo Seilforening ønsker alle Knarr seilere hjertelig velkommen til NM 2010 helgen 18 - 20 juni.

Her finner dere kort oppsummering, resultater,  invitasjon til mesterskapet  og seilingsbestemmelser i PDF format.

Påmelding til NM gjøres ved å fylle ut dette skjemaet og sende det inn på mail til post@osloseilforening.no innen påmeldingsfristen, 15/6-2010Velkommen til øyas dag lørdag 23. Juni!!

Postet av Oslo Seilforening den 7. Jun 2010

Vi inviterer til Øyas dag, lørdag 23. juni! Igjen blir det moro for store å små på dagen og en skikkelig fest på kvelden(denne er nå fullbooket...)

 Og vi kan i år lokke med en skikkelig premie i klubbmesterskapet, GRATIS BÅTPLASS I HELE 2008!!

 

I år er klubbmesterskapet sponset av Quality Brokers og førstepremie er betalt båtplass for 2008 sesongen (gjelder maken plass som for 2007). I tillegg vil det være OS premiering for 1., 2. og 3. plass pluss enda noe ytterligere premiering ut over dette. Med andre ord, en mengde gode grunner til å stille!! 

Til middag stiller Sult med grillbuffet. Pris er satt til 150,- pr.pers, og inkluderer velkomstdrink, stor grillbuffet, 1 drikke til maten og kaffe. For barna blir det egen gratis pølsegrill og brus.

(18/6 - festen er nå dessverre fullbooket, men kom gjerne på øyas dag og til sankthansbålet...)

Kjøreplanen for dagen er som følger:

 
12:00:                Åpning av øyas dag på Marinaen
 
13:00:                Klubbmesterskap (regatta)
 
Etter regatta blir det grilling av pølser på Marinaen for sultne seilere som ikke klarer å holde ut helt til middag.
 
13:00 - 17:00:     Arrangement for barna
 
Gavefisking på marinaen 
Elias båter
Maling på lerret
 
Vaffelpressen vil også gå underveis
 
19:00:    Vårfest (klubbrom/terrasse og telt på østside av kroa) 
 
Ca 19:00: Velkomstdrink til voksne og pølsegrilling til barna
Ca 20:00: Middag til voksne og film til barna
 
22:00:    Tenning av St. Hans bål og dans
 
 
For påmelding til klubbmesterskap klikk her.
 
For påmelding til vårfest (150,- pr. pers) klikk (DESSVERRE FULLBOOKET her). Minner om at det er St. Hans aften og at vi må sette et tak på 80 personer så her er det først til mølla!
 
Bli gjerne med på Sankthansfeiringen og bålet selv om festen med mat er fullbooket!
 
VEL MØTT!!!


I år skal OS vinne Færder Cup

Postet av Oslo Seilforening den 7. Jun 2010


Færder Cup er en konkurranse i Færderseilasen. Konkurransen går mellom seilforeningene og det gjelder å ha med flest fullførte båter i klassen. I år har KNS valgt å tildele Færder Cup premien i Expressklassen 
Så langt er det påmeldt 12 OS Expresser (KNS og Bunnefjorden har 6 hver). KNS oppfordrer også alle båtene i Færder Cup klassen til å bære foreningsstandarden i akterstaget (ca 1 mtr. over klasseflagget). 

Foreningsstandard kan man få kjøpt hos Jan Petter (Daglig leder OS) på foreningskontoret på øya. Liten vimpel koster 150,- og betales til konto 6001.05.40081.

Vi sees på startlinjen med vimpel!Takk for alt Knut !

Postet av Oslo Seilforening den 31. Mai 2010

Det er trist å måtte meddele at vår alles kjære Knut Pedersen døde på Ullevål sykehus i dag 31/5-2010.

Bisettelse blir i Kampen Kirke, torsdag 10.juni, kl. 12.00.

Les her en siste hilsen fra Dag Sem på vegne av venner i foreningen.

Skjøt ut Knut...

Den blå himmelen fyller hele lukeåpningen til ”Moll”, Knuts kjære Express. Solen var forlengst stått opp, og en av livets virkelig glade gutter glipper med øynene. Der ute, rett over pulpiten vaier det svenske flagget i morgenbrisen.

For oss i nabocockpiten utspiller det seg et nesten surrealistisk drama når den tettbygde kroppen kommer farende opp av lukeåpningen. Han banner så det lyser når flaggstangen noen muntre sjeler har limt fast med ducktape ikke lar seg rikke uten redskap. Knut likte ikke svensker.

Men han elsket båten sin.I mange år var Knut Pedersen aktiv med sin Albin Express. Da jeg kom inn i foreningen i 1980 hadde han allerede sin første Færder seier inne i denne båten, som han etter hvert brukte mest til tur. Senere byttet han til en Bavaria 38 som skulle bli hans bolig frem til han nå døde på Ullevål sykehus bare 68 år gammel. Aker Brygge var hans adresse om vinteren de siste årene, og B-brygge på Lille Herbern var ankeret i tilværelsen hele sommeren.

For han elsket Lille Herbern

...og Oslo Seilforening, han var i mange år svært aktiv i styre og i arrangementer. Som regattasjef satt han en til da en helt ny standard for sosial hygge og miljø. En holdning som har vært med på å prege oss andre som har tatt pinnen videre i årene som har fulgt. Som seiler glødet han for det aktive miljøet, han utdannet seg til forbundsdommer og trener. For sin utrettelige innsats fikk han Oslo Seilforenings hederstegn.

Og han elsket livet

Knut Pedersen var en trubadur, som hornblåser i Kampen Janitisjar og som begersvinger langt inn i de små timer. Festen var aldri over før lyset var slått av for kvelden. Det brede smilet sjarmerte pikehjerter og spredte varme. Galant, høflig og oppmerksom var Knut alltid tilstede der det skjedde. Spontaniteten og livsgleden var en inspirasjon for oss alle som sto han nær.

De siste årene var han dessverre svært plaget. Alt så ut til å ligge til rette for noen fine år på bølgan blå, men både kropp og sjel slet mer enn gutten fortjente. Vi er så lei oss for dette, og samtidig som vi sørger over hans bortgang. B-brygga blir aldri den samme, regattabanen blir en viktig sjel fattigere og foreningen vil savne en viktig fargeklatt i miljøet.


Skjøt ut Knut, fall av og nyt den siste seilasen i medvind!


På vegne av gode venner i OS

Dag Sem


OS rekrutteringssatsing er i godt driv

Postet av Oslo Seilforening den 28. Mai 2010”Asbjørg” ble lykken for 7 jenter denne sesongen. Med ambisjoner og klare mål satte vi i gang med vårpussen i midten av april. Utrolig gira, og et felles mål: Vi vil bli GODE seilejenter. Så langt sier vel erfaringen: Vi har MYE å lære! Og det er kun en ting som får oss bedre – mange mange mange timer om bord i Asbjørg, spinnakeren opp og ned, utallige jibber og en vilje. 

Da mailen kom sent en kveld i april om vi var plukket til å disponere rekrutteringsbåten, NOR 151 – med navnet Asbjørg, var det mange sommerfugler i magen. 14 april skulle båten på vannet, så innen den tid måtte vi pusse, sette på bunnstoff, vaske og sørge for at båten var klar. Vårpussen gikk fint, noen hadde vært med på dette tidligere…. andre ikke.

Siste uken i april deltok vi på regelkveld og taktikkurs i regi av Seilforeningen. Dette var til stor nytte for alle som var tilstede. Reglene må vi kunne, men også vite hvordan vi kan bruke de til vår fordel ute på sjøen.

Målsetningen for sesongen er å bli et godt Asbjørg team, med ambisjoner om å bli blant de 5 beste båtene på tirsdagene. Så langt har ikke resultatene vært i nærheten av det, noe som bare bekrefter at vi må trene mer.

Første tirsdagsregatta kom raskt. Litt ”rot” ble det om bord ettersom vi ikke hadde vært nok sammen i båten. Vi innså at vi måtte finne klare roller og trene spesifikt på disse inntil vi er helt trygge på bytter. Noen trives også bedre på roret enn andre.

Så langt har vi hatt mange gode rundinger på toppmerket etter første kryssen. Men i det vi runder toppmerket går ikke ting helt etter planen, vi sliter med timingen og klare roller. Spinnakeren roter vi mye med, og vi sliter litt med å seile ”sammen” Det vil si at spinnaker trimmer og rormann ikke har god nok dialog ifht trykket i seilet, samt at vi i jibbene bruker ALTFOR mye tid og mister masse fart.

Vi har vært ute og trent med Bjørn Mørland Pedersen, og det har vært til stor nytte for alle. I tilegg er tipsene han kommer med under regattaene til stor nytte og vi har så langt hevet nivået i båten betraktelig. I tilegg har vi fått prentet inn at når det er mye vind må vi henge på rekka, og det betyr ikke å ”sitte” på rekka, men rumpa må på utsiden av båten og armen ut så vekten får båten ned. Krenging gjør at vi mister kraft i seilene. I lite vind derimot er det viktig å ha litt krenging i båten, slik at en eller to personer kan sitt i LE i båten.

Vi har nå også innsett at en taktikker rolle er viktig, en person må ha siste ordet ifht det taktiske om bord. Jenter er glad i prat og vi alle mener mye.. men til tider har det blitt litt mye ”vingle per”, og det skal det bli slutt på.

Vi gleder oss til fortsettelsen, og håper at vi nesten gang kan skryte av lensen vår…. Innen den tid skal vi ut på annet og trene på å ta spinnakker opp og ned, og jibbe MYE.

Mannskapet om bord på Asbjørg:

Gabrielle Denise Juell 29 år.

Gabrielle sin seileerfaring:

Generelt vært mest i skjærgårdsjeepen, men seilt litt jolle for moro som liten. Aldri vært aktiv seiler tidligere. Etter DN cup i 2008 fikk jeg virkelig blod på tann og bestemte meg for at seiling er noe jeg vil lære meg skikkelig. Kastet meg rundt og ble med på de båtene jeg kunne. Enten i ulike seilbåter eller i ribben med Bjørn på tirsdagene. Med Bjørn som læremester lærte jeg mye om seiling, og mer skal det bli. Har blant annet deltatt på Færdern, Skagen Race med Lexington, KNS kurs, Skiyachting. Og i tillegg seilt litt for hyggen sin del.

Hvorfor Asbjørg: Utrolig gøy å få disponere en Express med 6 andre jenter. Bestemte meg for at jeg ville bli mer aktiv innen seiling. Express er en fin båt å lære i, og det er en stor klasse. Vi er en ren jentebåt noe jeg synes er super gøy i en klasse preget av mye gutter. Vi stiller med ulik erfaring og lærer av hverandre. Gode trener og seilere rundt oss bidrar til mange gode tips slik at vi kan bli dyktige seilere.

Favoritt posisjon: Egner meg best til håndtering av seilene… Med andre ord, roret styrer jeg helst unna.

Morsomste seile opplevelse: Utrolig gøy å være med de litt proffe gutta om bord i Lexington og CAMILLA. Men den fineste turen hadde jeg i Hellas.

Sølvi Storås 32 år

Sølvi sin seileerfaring:

Begynte i 2004 som mannskap på en 40.7 og hadde en bratt læringskurve på fordekket som eneste jente om bord (har senere skjønt at ingen av de andre var særlig keen på å bli våt). Her var vi amatørene i gjengen blant de store, men vi var definitivt de som hadde det morsomt om bord. God stemning skal en ikke kimse av!

Kjøpte en express sammen med 2 andre venninner i 2005 som vi hadde i 2 sesonger. Vi var med på Færdern, men bortsett fra det så ble det mest kose seiling et par sesonger.

Senere har jeg seilt på en sun odyssey 41.

Har vært med på NORC regattaer, færdern, skagen race, tjörn rundt og hollendern.

Hvorfor Asbjørg: morsomt og spennende å få være del av en jentebåt der vi alle stiller med lik forutsetning og hvor vi alle har mulighet til å bli dyktige seilere.

Favorittposisjon: alt bortsett fra roret ;)

Morsomste seilopplevelse: tjörn rundt, mest minneverdige: hellas fra paros til samos

Ane Berg Tomter 31 år

Ane sin seilerfaring:

Startet å seile Optimist jolle da jeg var 11 år gammel og startet med Europajolle da jeg var 15. Gikk etterhvert over til å seile tomannsjoller og seilte i noen år Laser3000 og 420. Har bortsett fra det vært på utallige seilferier i familiens Albin Nova, men har ellers liten erfaring fra større båter. Jeg har hatt en lang pause fra seiling de siste årene pga studier og jobb som har tatt litt for mye tid.

Hvorfor Asbjørg: Jeg har de siste årene hatt veldig lyst til å starte med seiling igjen og syntes dette var et veldig godt tilbud. Express virker som en veldig morsom båt å seile og jeg gleder meg til å lære mer.

Favoritt posisjon om bord: Har mest erfaring som rormann

Morsomste seile opplevelse: Da jeg sto i trapés i Laser3000 og vi seilte i 20-25 knop på en slør under en treningssamling i Tønsberg.

Hege Foss 40 (men veldig sprek 40 åring :))

Hege sin seilerfaring:

Hatt en Maxi Magic i 18 år. Ingen aktiv regattaseiler med den. Mest kun turseiling. Medeier i en Oceanis 411 siden 2008. Har deltatt i noen regattaer med denne. Ellers seilt Færdern, Hollenderen, Tjørn rundt div. ganger med forskjellige båter

Hvorfor Asbjørg: Ønsker mer regattaerfaring, og gøy med en så stor klasse.

Favoritt posisjon om bord: Alle

Morsomste seile opplevelse: Tjørn rundt, vært noe med som mannskap på den gamle Whitbread båten New Zealand Endeavour når den gikk som charterbåt i Norge.

Karina Eriksen 39 år

Karina sin Seilerfaring:

Seilt i over 12 år, egen Express i fire år, som mannskap på Hbåt, knarr, sunfast 43, 11meter, omega, x-55, og dufour 44. krysset Atlanterhavet med 60 fot Trimaran. Samt eier av en Oceanis 323.

Hvorfor Asbjørg: Hadde lyst til å seile Express igjen, da dette er en spennende og utfordrende klasse, med mange dyktige seilere som man kan lære av.

Favoritt posisjon om bord: rormann… hvis jeg får hjelp med storseilJ

Morsomste seile opplevelse: Trimaran i karibien og over atlanteren med kun 3 stk mannskap. Alt fra null vind til 45knop og 24 knop fart!

Marte Mangen Morin 26

Seilerfaring: litt melges og x-45

Hvorfor Asbjørg: lære masse og tenke selv. Ingen store gutter som drar i tau og tar de vanskelige valgene. Også er jo navnet så vakkert.

Favoritt posisjon om bord: helt klart spinnaker trimmer/fordekk

Morsomste seile opplevelse: da asbjørg møtte kongenKajakkpool

Postet av Oslo Seilforening den 26. Mai 2010

Foreningen har valgt å kjøpe inn 2 stk. havkajakker for å kunne tilby våre medlemmer å benytte disse til fine turer på fjorden når for eksempel vinden uteblir.

For å få tilgang til dette må man melde seg inn i vår nye ”kajakkpool”, noe som vil koste kr. 250,- pr. år.

Dersom du ønsker å være med på dette, så send en mail til post@osloseilforening.nomed navn, e-post og telefonnummer, så blir du satt opp i denne gruppen og kan benytte kajakkene.

Det vil settes opp en liste i kajakkhuset hvor man skriver seg opp når man tar ut en kajakk, og det legges opp til ”først til mølla” og maks 2 timer av gangen.

All bruk av kajakkene er på eget ansvar, og man må melde fra dersom noe skulle bli ødelagt eller mistet, så vi kan få holdt dem i orden.

Det er sprut-trekk, padleåre og vest liggende i kajakkene, og de ligger til høyre på gulvet inne i kajakkhuset på plass 5 og 10.

Spørsmål kan rettes til post@osloseilforening.no

 NM for Knarr 15. - 17. Juni 2007

Postet av Oslo Seilforening den 25. Mai 2010

Oslo Seilforening ønsker velkommen til Norgesmesterskap for Knarr 15.-17. Juni. Dessverre feil adresse i utsendte informasjon..

Det har dessverre sneket seg inn en adressefeil i den utsendte invitasjonen, og vår korrekte postadresse er:

Oslo Seilforening
Postboks 686 Skøyen
0214 Oslo.

Vi tar gjerne(helst) imot påmeldinger ved å benytte interaktivt skjema som dere finner her  eller pr. e-post til post@osloseilforening.no

Egenerklæringer kan leveres ved registreringen på Lille Herbern

Fint om dere kan informere de dere kjenner om dette

Vi beklager denne feilen, og vil flytte vår påmeldingsfrist til 8. juni på grunn av dette.
 

Vi sees på Lille Herbern!Lær seilreglene helt enkelt på internett

Postet av Oslo Seilforening den 25. Mai 2010

Har du opplevd å bli "kjeftet på" i starten av regattaen og er usikker på hva som skjer og om det gjelder deg? Alle regattaer følger de internasjonale seilingsbestemmelsene, men det er ikke så morsomt å pugge regler. Det finnes mer spennende måter å lære seg reglene og dermed få mer glede ut av regattaseilingen. Kan man reglene får man også muligheten til å selv bruke reglene aktivt i utviklingen av ditt potensiale.

På denne siden vil du finne grafiske beskrivelser som gjør det enklere å sette seg inn i reglene og få demonstrert hvordan de fungerer. Her er de fleste aktuelle situasjonene beskrevet med grafiske eksempler.Velkommen til Øyas dag 2010, lørdag 5. juni kl 11:00

Postet av Oslo Seilforening den 18. Mai 2010

Klubbmesterskap, aktiviteter for de yngste på land, jollestafett, Eliasbåten, testing av redningsflåte, vårfest med skattejakt for barna! Bli med på Oslo seilforenings feiring av sommer og seiling, meld på familien og deg selv nå!

Program:

9:00 Yoga-strekk for morgenfugler på moloen, oppmøte på moloen kl 9:00. Tilbud til voksne morgenfugler. Det kommer en instruktør fra PURO YOGA som har studio i Bygdøy Allé. Vi har bedt om en time som ikke krever forkunnskaper. PURO YOGA tar med matter - møt opp i ledig tøy - regner det er seiltøy perfekt - ingen værforbehold!
11:00 Velkommen og info om regatta og landarrangementene, oppmøte for seilere og landkrabber på Marinaen.
12:00 Start OS klubbmesterskap: hyggelig seilas og flotte premier venter på deltakere på Oslo Seilforenings klubbmesterskap, lørdag 5. juni. I år kårer vi også årets nykommer, båt med flest barn ( = <18 år) ombord og beste flerskrog! Møt opp for banekart og annen info på "Marinaen" kl 11:00. Premieutdeling på vårfesten om kvelden! Les seilingsbestemmelser her

12:00 Landaktiviteter for de yngste; ELIAS KOMMER, KOMMER DU? En gjeng voksne holder i aktiviteter for de yngste og andre landkrabber mens klubbmesterskapet pågår. Møt opp for info på Marinaen kl 11:00. Maling, krabbefiske, dekorering, joller, pølser, vafler og kaffe, og ikke minst ELIAS-båten står på menyen. Du kan prøve foreningens nye KAJAKKER og er du oppe tidlig nok opp kan du bli med på YOGA på moloen kl 9:00.  (barn må ha foresatt eller avtalt barnevakt på øya)
15:30 Seilmoro med joller fra Marinaen: Når seilerne kommer i havn er det tid for jollestafett fra Marinabrygga (brygge E) En over 18 år og en under 18 år i hver båt. Vi bruker RS-Fevajollene. Marinakiosken åpner!
18:45 Velkomstdrink på klubbterrassen
19.00 flaggheising og vårfest i telt på "festplassen". Barna får severing i klubblokalene, så skattejakt! Husk å melde på barna så vi får kjøpt inn riktig antall "skatter"!!


Pris for fest (1 glass musserende, grill/med masse godt + kaker&kaffe); voksne kr 250,- barn 7 -12 år kr 125,-, barn under 7 år gratis.

Påmelding:
Vi ønsker å vite hvor mange som ønske å delta, både på land, til vanns og på festen: så meld på barn og voksne ved å sende en mail til post@osloseilforening.no

- OS klubbmesterskap, interaktiv påmelding her.

- Aktiviteter for barn på land: send e-post med navn voksne, navn og alder barn

- Vårfesten: Bindende påmelding pr. e-post innen tirsdag 1.juni. (Ta gjerne med cash til mat + kjøp av drikke, så slipper vi betalingsproblemer.)

Vær rask å melde deg på… så er du sikker på å få plass…!

FØRST TIL MØLLA!!

 Gode resultater i Bundefjorden Rundt

Postet av Oslo Seilforening den 9. Mai 2010

God innsats fra OS seilere i sesongens første større regatta i indre Oslofjord. I helgens regatta klatret både Grete Valstad og Mathias Friis til topps i sine klasser.

På en knall dag med sol og litt vekslende vind stillte rundt 40 båter til start. Det ble seilt i fem klasser, stor og liten LYS, Express, IF og Tur. Grete tok seieren i liten LYS med sin H-båt "Lilleulv" og Mathias stakk av med seieren i Express klassen.

Klikk her for fullstendige resultater.

Oslo Seilforening gratulerer!Mannskapsbank via twitter.com

Postet av Oslo Seilforening den 4. Mai 2010

Jippi, sesongen er i gang igjen og alle er keene på å komme seg på fjorden. Og som tidligere år er det mangel på mannskap til båtene
Som tidligere år er det også i år mange seilere som er småbarnsforeldre, studenter og aktive reisende arbeidstakere. Dette medfører at båtene rett som det er mangler mannskap og av og til av den grunn ikke deltar i aktivitetene.

Dersom du er en av dem som mangler mannskap til din båt, eller er mannskap og ikke har båt er nå løsningen nærmere enn noen gang.

Det er opprettet en mulighet på twitter.com (denne kan du følge via pc og mobiltelefon). Søk deg inn på keimen2 når du har fått deg en twitter konto. Her registerer du at du ønsker å følge denne twitten (alle blir godtatt), og du har tilgang til all dialog som går. Her er det mulig å legge ut ønske om mannskap eller tilby deg som mannskap.

Logg deg på og finn frem seilstøvlene. Nå er det vår!


Oppstart av flerskrogsgruppa.

Postet av Oslo Seilforening den 3. Mai 2010

I går ettermiddag hadde vi årets første flerskrogsgruppe samling, i helt perfekte forhold! Det startet ganske rolig med lite vind men fint vær mens vi gikk igjennom teori og rigging på land, og så kom det en flott solgangsbris...

Årets første kullseiling (helt rundt!) sto Sveinung og jeg for, og kan vel ikke helt skryte av badetemperaturen ennå men dette var fort glemt der vi surfet rundt! Stein målte 13,1 knop på GPS’en sin…

Etter et par timer utpå begynte vi alle å bli litt frosne, og det var da godt å komme inn til en varm dusj og kaffe og annet på klubbrommet.

De som ikke var med på dette kan nå bare angre, for vi gikk alle hjem med et smil om munnen..

Neste onsdag er det igjen flerskrogsgruppe, selv om noen da seiler HH SkagenRace, og vi regner også da med flotte forhold.

Om du ønsker å være med i flerskrogsgruppa men fortsatt ikke har meldt deg på, så gjør det nå ved å følge denne lenken. Vi har i år innført en egenandel for å være med på kr. 500,- som skal betales inn til foreningens konto: 60010540081. Dette gjelder for hele året.

Vi sees!

Jan Petter

---------------------------------------------------------------

Foreningen har 2 stk. HobieCat 16 og en Formula 18 som stilles til disposisjon for gruppen. Vi har også 2 følgebåter som kan benyttes til instruksjon og bytting på vannet. Det er også trapezer til båtene, men man må selv ha våtdrakt og seilvester.

For å være med i flerskrogsgruppa må man være medlem i foreningen og betale en sesongavgift på kr. 500,- , For å kunne ta ut båtene selv må man bli sertifisert/godkjent av gruppens oppmenn, og kunne vise at man kan seile, kullseile og rette opp igjen båtene tilfredsstillende.

Fremmøte ferdig skiftet på Lille Herbern hver onsdag kl 17.30 (grilling fra kl. 17.00) avslutning ca kl 21.00 Interaktiv påmelding på nettsidene til OS, under aktiviteteter


Hilsen

Hans Jørgen Bauck jr (99330223) og Sveinung Torgersen (90982811)

Oppmenn Flerskrogsklubben

Vårslepp til Holmsbu 30.april - 2. mai

Postet av Oslo Seilforening den 26. Apr 2010

Oslo Seilforenings medlemmer inviteres til årets vårslepp/seilas til Holmsbu gamle havn.

 

Flere av foreningens båter seiler fra Lille Herbern torsdag/fredag, og møtes i Son fredag kveld.

Videre legges det opp til en fellesstart og seilas fra Son til Holmsbu gamle havn lørdag formiddag kl. 11.00, og en felles middag på Privaten Cafe i Holmsbu lørdag kveld kl. 19.00

For å sikre oss plass på Privaten (bordbestilling) ønsker vi påmelding pr. SMS eller telefon til Alex Quirk, 47915561, innen torsdag kl.16.00

Det er allerede 7 påmeldte båter, så bli med på dette årets første foreningstokt !!Sesongen starter nå!

Postet av Oslo Seilforening den 26. Apr 2010

Vi minner om kick-off for tirsdagsseilasene med regelkurs tirsdag 27/4 og taktikkurs torsdag 29/4.

Kursene er for alle som ønsker å seile regatta, uansett kunnskapsnivå.

Spesielt ønskes skippere og mannskap i LYS-klassen velkommen, da vi i de senere år har sett at LYS-klassen er blir mindre. Kom å snus på opplegget, kanskje finner du en båt du kan være med i eller mannskap til egen båt. Et kurs er jo også en sosial arena!

Allerede på torsdag er det kurs i taktikk!Tirsdag 27. april kl 18:00

Kappseilingsreglene

Kick-off for tirsdagsseilasene

Sted: Marinaen, Lille Herbern

Kursholder: Jan Petter GamborgTorsdag 29. april, 18.00

Taktikk på banen,

om start, banevalg etc.

Sted: Marinaen, Lille Herbern

Kursholder: Bjørn Mørland PedersenDugnad på Lille Herbern 24. og 25 april

Postet av Oslo Seilforening den 21. Apr 2010

Årets dugnad på Lille Herbern er helgen 24. og 25. april, fra kl. 10.00 til 16.30. Det er også i år mange oppgaver som skal løses, og det blir pølselunsj og dugnadsmiddag etterpå for alle deltagere. Bli med og gi øya et skikkelig løft, så kan vi kose oss resten av sesongen. Vi sees !


Nå er båtpussen i full gang!

Postet av Oslo Seilforening den 22. Mar 2010

Utsett fra vinteropplag neste helg, 17. og 18. april fra kl.09.00

Vannet er nå koblet til på plassen, og toalettene i funksjon. Vi ber dere om å følge vår HMS instruks ved puss av båtene og at dere deponerer farlig avfall i vår miljøstasjon i masthuset. (Batterier i kasse på landsiden..)Kjøp redningsflåte via Oslo Seilforening

Postet av Oslo Seilforening den 9. Mar 2010

Oslo Seilforening kan nå tilby Unitor redningsflåter fra Wilh.Wilhelmsen Ships services til meget gunstige priser. Flåtene er ISO9650-1A og ISAF godkjente for havseilas.

Oslo Seilforening har fått muligheten av Wilhelmsen Ships Service å forhandle deres Unitor redningsflåter til en meget gunstig pris til våre medlemmer.

Flåtene er ISO 9650, 1A sertifiserte og godkjent av ISAF for havseilas. Disse er blant de beste på markedet, og er til og med selvopprettende. 

For å få gunstigst mulig pris må vi bestille minimum 12 stk, og prisen for en 4 pers. flåte er kr. 11.500,- og en 6 pers. flåte kr. 13.375,- inkl. mva. og frakt.  

Vi har lagt ut en brosjyre om flåtenher med ytterligere info.

Er du interessert i å kjøpe en slik flåte, så send en mail til post@osloseilforening.nosnarest(innen 1.april) så vil vi sette opp bestilling for levering før sommeren (ca 4 ukers levering).

Det er 3 års service intervaller på flåter, og service kan også gjøres via foreningen.

Dersom man ønsker festebrakett til flåte i koffert, så kan dette også skaffes for ca. kr. 2000,- og automatisk utløser ca. kr. 500,-Flerskrogsgruppa

Postet av Oslo Seilforening den 9. Mar 2010

  • Seiling med foreningens  Hobie Cat 16 og Formula 18 båter
  • Kjøring med Rib/følgebåt
  • Fremmøte ferdig skiftet på Lille Herbern hver onsdag kl 17.30 (grilling fra kl. 17.00) avslutning ca kl 21.00
  • Interaktiv påmelding

 

Flerskrogsgruppa  (onsdager + når det blåser...)

Flerskrogsgruppa i OS ble startet i Hobie Cat 162009, og er et tilbud til foreningens ungdommer og voksne hvor man kan komme seg utpå og lære seg å seile flerskrogsjoller.

Dette er ikke et vanlig seilkurs, men et kurs for de som kan litt fra før, og som ønsker å prøve seg på flerskrogsseiling.

Foreningen har 2 stk. HobiCat 16 og en Formula 18 som stilles til disposisjon for gruppen. Vi har også 2 følgebåter som kan benyttes til instruksjon og bytting på vannet. Det er også trapezer til båtene, men man må selv ha våtdrakt og seilvester.

For å være med i flerskrogsgruppa må man være medlem i foreningen og betale en sesongavgift på kr. 1000,- , For å kunne ta ut båtene selv må man bli sertifisert/godkjent av gruppens oppmenn, og kunne vise at man kan seile, kullseile og rette opp igjen båtene tilfredsstillende.

Gruppen har trening på onsdager og starter opp etter påske (eller når isen går..)

Det er et begrenset antall plasser, så vær rask med å melde deg på.

Dersom du ønsker mer informasjon, ta kontakt med foreningen pr. post@osloseilforening.noSeilkurs for voksne i april og mai.

Postet av Oslo Seilforening den 8. Feb 2010

Datoene for foreningens seilkurs for voksne i tur-/havseiler er nå satt opp, og påmeldingen til dette åpnet. Mer info om kursene og påmelding finner du her.


Ungdomsgruppe torsdager!

Postet av Oslo Seilforening den 2. Feb 2010

Det har dessverre sneket seg inn en liten feil i aktivitetskalenderen i Bris 1 - 2010, hvor det står at Ungdomsgruppa er onsdager. Dette er feil, og ungdomsgruppa skal holdes på torsdager utover våren, og flerskrogsgruppa vil ha trening på onsdager. Beklager feilen.