Høringsuttalelse om lisens til NSF

Postet av Oslo Seilforening den 30. Nov 2009

Seiltinget 2009 oppnevnte en Lisenskomite som skulle utrede mulighetene om innføring av lisens for seilere i regi av NSF. Her finner du Oslo Seilforenings høringsuttalelse samt høringsdokumentet fra kommiteen.

Høringsuttalelse fra Oslo Seilforening

Oslo Seilforening støtter ikke lisenskomiteens forslag av to prinsipielle årsaker:


1. Vi mener det bør være like relevant å fokusere på å redusere utgifter som å innføre lisens. Forslaget som er på høringsrunde fokuserer kun på inntektssiden til NSF.

2. Utgifts/stønadsbildet som er forespeilet i forslaget viser en lik fordeling mellom breddeidrett og toppidrett. Denne fordelingsnøkkelen bryter med Oslo Seilforenings visjon som fokuserer på breddeidrett. Vi mener således at det blir feil å dele regningen fra elitesatsing på breddeidretten.

Oslo Seilforening mener at en lisensordning vil virke hemmende for rekruttering og deltagelse i regatta. Vi mener ut fra dette at NSF bør finne andre måter å få orden på sin økonomi.

Vi støtter oss imidlertid til Norsk Knarr klubbs forslag, dersom man likevel bestemmer seg for å prøve ut lisensordningen.

Primært foreslår vi:

Bidrag tas inn fra alle medlemmer i seilforeninger via kontingenten.

Subsidiært foreslår vi:

Lisens som går på båt ikke på person.

Med hilsen

Hans Jørgen Bauck jr., styremedlem Oslo Seilforening

 

Lisenskommiteens høringsdokument kan du laste ned her.Knallsterk innsats fra Expressgutta i Mesternes mester!!

Postet av Oslo Seilforening den 12. Okt 2009

I et unikt felt bestående av Norges beste seilere innfridde OS seilerne det som måtte vært av forventninger (og vel så det!) og kunne i helgen innkassere bronsjemedalje og pallplass i seilforbundes "Mesternes mester" regatta utenfor Aker Brygge!

En kort titt på startlisten som besto av Norgesmesterne i kjølbåtklassene samt inviterne lag fra Volvo Ocen Race (Ericsson 3), NorSteam samt H.M. Kongen indikerte at dette ikke ble lett. Likevel klarte OS gutta bragden å legge både tidligere OL medaljører og verdensmestre bak seg og sikre bronsjemedaljen.

"Helt rått", sier Esben Keim. "Dette er vår 10 sesong i Express og føler at vi denne sesongen har blitt kronet med resultat for innsatsen. Først seier i OS vårserien (samt 2. plass i høstserien), så 3. plass i Færdern før det altså endte med seier i NM og pallplass i Mesternes mester." Det var kjernen i det faste laget, med Trygve Leergaard til rors samt Esben Keim og Stein Broch Olsen som seilte i helgen. Med seg hadde de Pål Stiansen som 4. mann. "Det er nesten fristene å like godt legge opp for dette er vanskelig å toppe", sier Esben Keim med et bredt smil.

Regattaen ble føst seilt i innledende runder. Resultatene fra disse bestemte hvem som møtte hverandre i semifinaler før det hele til slutt ble avgjort i en finale hvor de 6 beste møttes. Det ble til slutt Kristian Nergaard med crew som dro i land seieren foran Johnny Hjerpseth og altså OS gutta.

Resultatliste:

1.Kristian Nergaard [5,5 mR]
2.Johnny Hjerpseth [H-Båt]
3.Trygve Leergaard [Express]
4.Herman Horn Johannessen [Melges 24 #1]
5.Petter Mørland Pedersen [Match]
6.Vidar Hansson [Drake]
7.Magnus Brun [X-99]
8.Siri Kamfjord [NORSTEAM]
9.Eivind Melleby [Volvo Ocean race #1]
10.Peer Moberg
11.Johan Hvide [Knarr]
12.Peder Jahre [Melges 24 #2]
13.Aksel Magdahl [Volvo Ocean Race #2]
14.Kong Harald [FRAM XVI]
15.Jan Henrik Bryde [ORCi]
16.Harald Rolfsnes [2,4 mR]
17.Torgeir Pedersen [11:MOD]
18.Vidar Tregde [Express #2]

Se også video fra regattaen på YouTube

Oslo Seilforening gratulerer!!OS norgesmestre til "mesternes mester"

Postet av Oslo Seilforening den 20. Sep 2009

Årets norgesmestre i Express får litt å bryne seg på når seilforbundet 10. oktober inviterer til "mesternes mester" i seiling hvor alle årets entype norgesmestere møtes til dyst utenfor Aker Brygge.

Team "hvergang" som består av Trygve Leergaard, Esben Keim, Kristoffer Sangvik og Stein Broch-Olsen vant i august Express NM og 10. oktober treffer de norgesmestre i Melges 24, 11:Metre, BB11, Kragerøterne, Andunge, Soling, X99, Oselvar, H-Båt, 5,5 meter, Drake, IF, ORCi, Prinsess, X-35, X-41, 12,5 kvm, Star, 2,4 m og Knarr. Regattaen seiles i år med 11:Metre, neste år vil en annen båttype velges. OS laget har null erfaring fra 11:Metre men har denne helgen benyttet anledningen til å seile Nesodden Høstcup i nettopp 11:Metre og en 3. plass i det 10 båter store feltet lover bra! Likevel er det vel grunn til å tro at årets norgesmestere som Dag Usterud i 11:Metre og Soling, samt andre toppseilere som Eivind Melleby (Drake), Herman Horn Johannessen (Melges 24), Kristian Neergaard (5,5 Meter) og Petter Mørland Pedersen (X-35 og Match) blir veldig tøffe konkurrenter. Vi ønsker lykke til og oppfordrer alle som kan om å ta turen til Aker Brygge for å heie på OS gutta! Velkommen til høstfest fredag 18. september

Postet av Oslo Seilforening den 8. Sep 2009

Årets høstfest er fredag 18. september på kroa på Lille Herbern. Vi starter tradisjon tro med flaggheising kl. 19:00, med påfølgende premieutdeling for tirsdagsserien og middag.

Etter middag blir det dans og vi holder på til de små timer.

Sult Lille Herbern byr på: Apertif, Tapasbuffèt med dessert og kaffe for kr. 250,- pr. pers. Drikke til medlemspriser. Betaling på kroa.

Ta med familie, mannskap, venner, etc. og meld deg på idag!

Dette kan fort bli fullt, så vær rask med påmeldingen, og senest onsdag 16/9 kl. 12.00...

For bindende påmelding klikk herExpress satsing i Oslo Seilforening

Postet av Oslo Seilforening den 4. Sep 2009

Expressene er en av Norges desidert mest aktive klasseklubber – og mer aktivitet skal det bli. Nå stiller Oslo Seilforening en regattaklar Express til disposisjon for ivrige lag.

Det er skikkelig driv i klassen. Hver tirsdag er det 12-18 Expresser som samles til regatta i regi av Oslo Seilforening. I år har de dessuten hatt Bjørn Mørland Pedersen til å legge baner, filme og komme med tips og kommentarer.

- Vi har et unikt og veldig motiverende miljø, sier Tryge Leergaard, nybakt norgesmester i Express.

Nå har klubben planer om å få miljøet til å vokse enda mer. Oslo Seilforening er sentral i dette, og i de leter nå etter et eller flere lag som skal få nyte godt av en regattaklar Express med driftsbudsjett, båtplass og opplagsplass. Dette blir omtrent samme opplegg som Melgesklubbens MÅS lag – som er et årlig utplukket lag som får gratis tilgang til båt.

- Express er en viktig del av satsningen til Oslo Seilforening, og derfor har vi bestemt oss for å fremskaffe en Express som vi skal låne ut. Hvis det er nok lag som melder seg så har vi også midler til å kjøpe en Express til neste år, sier Esben Keim, sekretær i Oslo Seilforening, og medeier i NOR 236.

Mathias R. Friis, leder i Expressklubben, er veldig fornøyd med tiltaket.

- Med 33 båter på startstreken i NM er vi vel den mest aktive klasseklubben i Norge – og mer skal det bli. Vi har planer om å få med enda flere av båtene i Indre Oslofjord til regatta på kveldstid en gang i uken. I tillegg vurderer vi å utvide det vellykkede opplegget med Bjørn Mørland Pedersen til å være to båter på fjorden med både filming, kommentarer på banen samt direkte dømming under seilingen, sier Friis.

Dersom ditt team er interessert, ta kontakt med Jan Petter Gamborg, daglig leder i Oslo Seilforening, post@osloseilforening.no – legg gjerne ved en liten seil CV og en liten seilvisjon slik at det blir lettere å få oversikt.

 Invitasjon til OS Høstregatta / OAS kretsmesterskap 5-6 september

Postet av Oslo Seilforening den 27. Aug 2009

Vi har gleden av å invitere til vår høstregatta, som i år også er Kretsmesterskap for både kjølbåter og tur&hav (LYS).

Velkommen til OS Høstregatta!

Vi satser på mange regattaer og spennende fighter på regattabanen i år igjen.

I år har vi gjordt en litt annen vri og invitert i tillegg til klassebåtene, LYS klasse over og under 1,20 som en ny vri. LYS har lenge vært borte fra Indre Oslofjord, vi ønsker å gjøre noe med det og oppfordrer alle til å delta på dette. Det blir baneseilas med mange utfordringer som det ikke er alt for mange av i fjorden.

Klassene vi håper og regner med at kommer er bl.a. Express, Knarr, H-båt, IF-båt, FC8, 11 mod, Melges m.fl.

OS høstregatta er i år også Kretsmesterskap for tur&hav seilere (LYS)

Påmelding til mesterskapet kan gjøres innen 3.september ved å fylle ut vår interaktive påmelding og betale kr. 350,- til foreningens konto: 6001.05.40081

Foreløpige seilingsbestemmelser finner dere her.

Deltagere/resultatliste ligger her.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen.

Geir V. Svendsen

Regattasjef O.S.NM gull til Oslo Seilforening i Express NM

Postet av Oslo Seilforening den 24. Aug 2009

Vi vil gratulere Team -hvergang-} med Trygve Leergaard, Esben Keim, Kristoffer Sangvik og Stein Broch-Olsen med gullmedaljer i årets NM for Express i Moss.

Flott prestasjon med 32 båter i feltet!

Dette var deres første NM gull etter 2 bronsje medaljer (07 og 08).

Det ble seilt 8 seilaser med 1 stryk i vind fra 2-12 m/s. Forholdene var tidvis vanskelige med store skift, vindflerer som kom og gikk på høyre og venstre banehalvdel.

Vinnerserien var 1,1,1,2,2,3,4.

Det deltok 32 båter, hvor en var fra Sverige, og det var båter fra Mandal i sør og Bergen i vest.

Vi gratulerer med NM gullet!5. plass til Oslo Seilforening i New York

Postet av Oslo Seilforening den 24. Aug 2009

Geir Victor Svendsen og laget fra Oslo Seilforening endte på 5. plass i Dennis Conner Cup for klubblag i New York. Det burde vært bedre, men skipperen er likevel rimelig fornøyd.

Vi har hatt en fin gjennomkjøring og samkjøringen har fungert bedre etterhvert som seilasen har foregått, sier Geir Victor Svendsen. - Tatt i betraktning at vi har vært først på merket i fem av åtte seilaser og at vi ikke var langt bak i to av de andre heller gjør at jeg sitter igjen med en liten bismak. Vi burde blitt bedre!!! Men så er det det med tiden og vi hadde ikke seilt sammen før. Vi satte våre spor på premieutdelingen iår igjen og slapper nå av etter fire dager med tøff seiling avslutter Svendsen.

Dennis Conner Cup er en regatta for klubblag arrangert av Manhattan Sailing Club og ble seilt i J/24. Det var 19 deltakede lag og seieren gikk til førstelaget til Manhattan Sailing Club. Geir Victor Svendsen og Oslo Seilforening vant regattaen for tre år siden.

Laget fra Oslo Seilforening, fra venstre Ivar Engen, Dag Andersen, Kaj Vigeland, Einar Martinussen, Lidvar Kornberg og skipperen Geir Victor Svendsen. 

 Her er OS laget i City Hall i New York sammen med Dennis Conner

 Svensk dominans i åpent NM for IF båt.

Postet av Oslo Seilforening den 17. Aug 2009

I helgen avholdt Oslo Seilforening et svært vellykket åpent NM for IF båt klassen. Med en seilas fredag, 3 på lørdag og 2 på søndag, kunne det kåres en verdig norgesmester.

For syvende gang vant svenskene Anders Ewert og Per Osvalds det åpne norske mesterskapet.

Norgesmestere kan likevel bare Jan Christian Jørgensen og Bendix Jørgensen fra Vestfjorden Seilforening, som beste norske laget, kalle seg. De kom på tredjeplass i serien etter det andre svenske laget på tabellen. Sølvmedaljene gikk til Terje Johannesen (KNS) og Per Erik Ristvedt (Vestfjorden). Bronse gikk til et rent Vestfjorden lag med Robert Bay og Kristen Thorp.

Beste ”hjemmelag” ble Bjørn Rud og Jens Andersen, begge fra Oslo Seilforening, med en 9. plass i serien.

Årets norgesmesterskap ble avviklet i en skiftende vind fra 3 til 7 m/sek, dreiende fra sydøst til sydvest. Langøyabanen lengst nord i Bundefjorden kunne by på krevende forhold som de beste viste en formidabel evne til å dra fordel av.

Med 22 påmeldt båter og 20 startende, har klassen sikret NM status for neste år. Da vil de norske seilerne få anledning til å ta revansj over svenskene i Røyken Seilforening.

Du kan her laste ned følgende informasjon:

- Kunngjøringen til stevnet.

Seilingsbestemmelser

Resultatliste fra mesterskapet

 

 Påmelding til vinteropplag og boblehavn

Postet av Oslo Seilforening den 12. Aug 2009

Nå kan du melde deg på til høstens opptak til vinteropplag og boblehavn. Følg linken Øy og havn/vinteropplag for mer info.


Referat fra Strandhugget 15-16/8

Postet av Oslo Seilforening den 12. Aug 2009

Årets strandhugg gikk til Sandspollen med start lørdag 15/8 kl. 10.00.

Årets strandhugg til Sandspollen.

Etter fjordårets suksess med regatta som innledning på vårt strandhugg, gjorde vi også dette i år, med start kl. 10.00 fra bryggen med seilene nede. Familien Hovland kom best ut av båsen, tett fulgt av Dag Sem, fam. Gamborg-Nielsen, Harald Hesselrot og Sissel Tove & co.

Det var pga. værmeldingen litt dårlig deltagelse ettersom det var spådd regn lørdag ettermiddag, men Alex med følge av Ken og Marie med flere hadde reist i forveien for å kappe land og sette opp gapahuk med stor presenning.

Det ble en morsom seilas utover, og ofte ombytte i teten pga. lite og skiftende vind.

Vi ble nødt til å avkorte regattaen ved Steilene, og båtene kom veldig samlet i mål. Årets vinner ble harald Hesselrot og Kine Lundhagen ombord i Hermine, en Maxi 999. Vi gratulerer!

Etter målgang åpnet himlens sluser seg, og vi fikk en våt tur ut til Sandspollen, hvor Alex hadde klart å kapre landfeste til alle, og gapahuken viste seg å holde mål.

Det ble kjørt vannski med ungdommene, som alle klarte dette med glans, og en delegasjon ble sendt på "Geocashing" til Sandspollens eneste sådanne.

Grillene ble fyrt opp og et herlig måltid ble inntatt før bål og marsmellows grilling ble satt igang mens regnet ga seg, og vi fikk en flott kveld.

Neste dag var det flott sønnavind, og alle fikk en flott seiltur tilbake til øya.

Vi gleder oss allerede til neste år!

JP

--------------------------------------------------

Invitasjon til Strandhugg til Sandspollen helgen 15 – 16 august.

Etter fjordårets suksess med regatta som innledning på vårt strandhugg, ønsker vi også i år å gi et litt sportslig preg ved å lage en litt spesiell regatta:

Start fra havnen (med seil nede, liggende til brygga) kl. 10.00 lørdag.(Motor kan kun benyttes frem til det nordre fyret utenfor innseilingen til øya.)

Målgang (man melder selv inn korrekt tid pr. SMS til 91791239) blir ved passering av linje mellom Sundbyholmene fyr, 59.43’54”N og grønn stake øst-sør-øst mot Håøyas nordre ende 59.43’44”Ø.

Det vil bli seilt i forhold til LYS handicap, og spesiell premiering blir holdt på kvelden. Det er mulig det blir arrangert en felles returseilas for de som ønsker dette.

Under oppholdet i Sandspollen vil vi sørge for griller og leirbål, men man må selv ha med seg mat og drikke. Vi vil også ta med en Zodiac følgebåt samt ”rumperister” og vannski for å få litt vannlek for store og små.

Om du ikke er påmeldt, så gjør dette nå ved å sende en mail til post@osloseilforening.no , inneholdende navn på båt, båttype, lystall, og mannskapsliste.

Man må ikke være med på regattaen for å være med på strandhugget, og motorbåter er også hjertelig velkommen.

Deltagelse er kostnadsfritt for foreningens medlemmer, så bli med… dette blir gøy!


Husk påmelding innen 14/8 for Express NM 21-23/8

Postet av Oslo Seilforening den 4. Aug 2009

Vi vil minne alle våre Express seilere om årets NM som blir arrangert av Moss Seilforening. Håper at OS kan markere seg som den største Express foreningen her i år!

Vi er opp mot 16 Expresser på våre tirsdagsseilaser i Oslo seilforening, og det hadde vært fryktelig gøy å sett samtlige i Moss den 21. - 23. august.

Husk at det er forskjellig nivåer for at alle skal føle seg tilpass og ha det gøy - alt fra relativt nybegynnere til toppseilere.

Denne gangen har vi også slått det sammen med Moss Raymarine Race, som i år skal huse både 11:MOD NM, Express NM og ranking seilaser for ORC I, hvor vi bla får se Fram XVI og Al Cap One suse rundt oss. Det vil med andre ord bli vanvittig gøy.

Påmeldingsfrist: fredag 14. august kl 1600

Følg linken for mer informasjon og påmelding herRabattavtale med Swang

Postet av Oslo Seilforening den 21. Jul 2009

Alle medlemmer av Oslo Seilforening får nå 10% rabatt på ordinære priser hos Swang. Swang har et rikholdig utvalg i båtstyr og ligger praktisk til på Lysaker Brygge med mulighet til å fortøye hvis man kommer sjøveien. Og som med alle medlemsfordeler gjelder det å ha med medlemskortet når man kommer til kassen...


Invitasjon til NM for IF-båt

Postet av Oslo Seilforening den 11. Jun 2009

Oslo Seilforening har den glede å invitere til NM for IF-båt helgen 20 - 23 august 2009.

Kunngjøringen for stevnet kan lastes ned her.Opptak av båter for underspyling før Færdern

Postet av Oslo Seilforening den 8. Jun 2009

Dersom noen ønsker å ta opp båten for underspyling før Færdern, kan dette gjøres onsdag 10/6 fra kl. 10.00 til 17.30. Meld interesse med ønsket tid her.


Velkommen til Øyas dag 6.juni 2009

Postet av Oslo Seilforening den 25. Mai 2009

Øyas dag med foreningens klubbmesterskap og vårfest(nå fullbooket) er i år lagt til lørdag 6. juni med start kl. 11.00. (Det er også i år stor premie fra Quality Maritime i klubbmesterskapet).

Velkommen til Øyas dag 2009, lørdag 6. juni kl. 11.00!
I år flytter vi klubbmesterskapet en time frem for å arrangere seilmoro fra marinaen med joller.

Vi avslutter dagen som vanlig med vårfest der barna får servering i klubblokalene med påfølgende skattejakt, arrangert av øyas ungdom.

Program:
11.00 Velkommen og info om regatta og landarrangementene, sted: Marinaen
Krabbefiske, bading og maling m.m. for barna. Eliasbåten kommer på besøk. Vafler og pølser. OS ordner utstyr. Foreldrestyrt!
12.00 Start OS klubbmesterskap med stor premie sponset av Quality Maritime…
15:30-17:30 (ca) Seilmoro med joller fra Marinaen, blandede lag med barn, ungdom og voksne. Marinakiosken åpner!
18:45 Velkomstdrink på klubbterrassen
19.00 flaggheising og vårfest i telt på "festplassen", Barna får servering i klubblokalene, så skattejakt!

Pris for fest (1 glass musserende, grill/med masse godt + kaffe); voksne kr 250,- , barn 6-12 år kr125,- , under 6 år gratis
OBS!! Først til mølla.. her kan det bli fullt!!

Påmelding:
Vi ønsker å vite hvor mange som ønske å delta, både på land, til vanns og på festen: så meld på barn og voksne ved å sende en mail til post@osloseilforening.no

- OS klubbmesterskap, interaktiv påmelding her.

- Aktiviteter for barn på land: send e-post med navn voksne, navn og alder barn

- Vårfesten: Denne er nå dessverre fullbooket... men bli med på øyas dag, så kan du eventuelt grille på marinaen på kvelden og så komme innom festteltet etterpå. Bindende påmelding pr. e-post innen tirsdag 2.juni. (Ta gjerne med cash til mat + kjøp av drikke, så slipper vi betalingsproblemer.)

Vær rask å melde deg på… så er du sikker på å få plass…!Før-Færder-treff 14.mai.

Postet av Oslo Seilforening den 11. Mai 2009

Seile Færder`n i år, eller bare lurer du på det? Det er ennå ikke for sent å melde seg på!

Foreningen ønsker å øke antall OS-båter til Færderseilasen og vil derfor arrangere et FØR FÆRDER-treff, torsdag 14. mai kl 18.00 i klubblokalene på Lilleherbern.

Vi ønsker om mulig å inspirere nølere og ferske regattaseilere til å melde seg på til Færdern, samt å styrke kunnskapen til alle seilere som skal delta. Det finnes mye kunnskap blant foreningens medlemmer og vi har fått Hans Jørgen Bauck Jr. og Dag Sem til å fortelle om sine erfaringer fra seilasen. Det blir anledning til å stille spørsmål og komme med egne erfaringer.

Velkommen til en uformell kveld med Færderprat, ta gjerne med mannskapet!

Meld deg på til OS- Færdermøte her

Påmelding og info om Færderseilasen herSeilkurs i tur-/regattaseiler

Postet av Oslo Seilforening den 26. Mar 2009

 

 • kurset holdes over 3 kvelder fra kl.17.00 - 20.00
 • Kurs 5: 4., 11. og 18. mai
 • Kurs 6: 1., 8. og 15 juni
 • Kurs 7: 17., 24. og 31. august
 • Kun 3 deltakere pr. kurs
 • Ingen forkunnskap nødvendig
 • Pris: kr. 3500,-/pers. (medlemmer av foreningen får 10%rabatt)
 • interaktiv påmelding

  

Vi arrangerer seilkurs for voksne ombord i Jippi.

Det er en romslig og trygg havseiler på 34 fot, med god plass til fire personer. Kurset baserer seg derfor på tre kursdeltagere pluss instruktør. Dette gjør kurset veldig konsentrert for deltagerne som i løpet av tre kvelder fra 17 til 20.00 vil få en grundig innføring i elementære prinsipper for seiling.

Med så få deltagere er det også rom for individuell tilpasning i forhold til de forkunnskaper som man har. Selv om vi i utgangspunktet starter helt fra bunnen av, kan vi derfor ta imot deltagere som har seil endel og som ønsker å fordypes i valgfrie tema.

Inkludert i deltageravgiften ligger en god lærebok om seiling, som deles ut ved første kursdag. Denne gir en god teoretisk innføring i seiling og anbefales å lese grundig i forkant av de to etterfølgende kurskvelder.

Det er fremmøte på brygga på Lilleherbern hver kursdag kl. 17.00 og debreafing normalt i tide til et lite måltid på kroa for de som ønsker det.

Det er foreløpig satt opp 3 kurs, men for en gruppe deltagere kan vi tilpasse tid etter behov.

For mer informasjon eller påmelding, kontakt Oslo Seilforening, post@osloseilforening.no

Vi forbeholder oss retten til å avlyse kurs dersom for få deltagere. Seilkurs i tur-/havseiler

Postet av Oslo Seilforening den 26. Mar 2009

Seilkurs i havseiler: 

Oslo Seilforening avholder dessverre ingen seilkurs for voksne, men anbefaler deg å ta kontakt med KNS som har mange kurs og flere muligheter her.

Se her for kurs hos KNSPåmelding til vårens Vannsportklubb og Ungdomsgruppe i full gang

Postet av Oslo Seilforening den 25. Mar 2009

Det har allerede kommet inn mange påmeldigner til årets Vannsportklubb og Ungdomsgruppe (tidl.juniorklubben) med oppstart 4. og 6. mai.

Kursene begynner å fylle seg opp og det er begrenset med plasser, så vær derfor rask med din påmelding dersom du ønsker å være med på dette.

Foreningen har anskaffet 4 nye RS Feva XL båter som sammen med våre 4 Optimistjoller skal benyttes til dette.Kick-off for tirsdagsseilaser med gjennomgang av kappseilingsreglene.

Postet av Oslo Seilforening den 25. Mar 2009

Foreningen inviterer til Kick-off med gjennomgang av  kappseilingsreglene tirsdag 27. april kl. 18.00 på marinaen / regattakontoret.

Jan Petter Gamborg (forbundsdommer) vil gå igjennom et "lynkurs" i  kappseilingsreglene 2009 - 2012.

Det vil være mulig å kjøpeet hurtighefte som heter Kappseilingsreglene - enkelt forklart (ISAF godkjent) for kr. 100,- på samlingen.

Send gjerne en mail til post@osloseilforening.no om du kommer, så vi vet ca. hvor mange vi blir. (dette er ikke forpliktende, men kan gi oss en indikasjon)

Vel møtt, vi sees.

Jan Petter

 Ungdomsgruppa

Postet av Oslo Seilforening den 20. Mar 2009

 • Seiling med foreningens  RS Feva joller og Hobie Cat 16. 
 • Kjøring med Rib/følgebåt
 • Fremmøte ferdig skiftet på Lille Herbern hver kursdag kl 17.30 (grilling fra kl. 17.00) avslutning ca kl 20.30
 • Påmelding Ungdomsgruppa våren 2014 her 

 

Ungdomsgruppa for ungdom fra 13 - 20 år (torsdager)

Ungdomsgruppa ble startet i 2008, og er et tilbud til foreningens ungdommer hvor man lærer å seile, lærer grunnleggende regler og litt innføring i kjøring med RIB.  

Foreningen har egne trenere som tar seg av opplæringen.

Ungdomsgruppa disponerer seilforeningens  RS Feva joller, 29'er joller, Hobie Cat 16, følgebåter, vannski og "tube", og holder på på marinaen hvor vi også steker vafler, griller pølser, drikker saft og kaffe, eller tørker oss og får igjen varmen etter kalde bad.

For å være med i ungdomsgruppa må man være medlem i foreningen og betale en semesteravgift på kr. 500,- pr. vår eller høstsemester. 

Årets vårkurs går torsdag 8.-15.-22. mai -5.-12. og 19. juni

Årets høstkurs går torsdag 14.-21.-28. august -4.-11.-18.-25. september

Det er et begrenset antall plasser, så vær rask med å melde deg på.

 Hobie Cat 16RS Feva XL

 

 

 

 

 

Dersom du ønsker mer informasjon, ta kontakt med foreningen pr. post@osloseilforening.noGjennomgang av mast, rigg seil og utstyr.

Postet av Oslo Seilforening den 20. Mar 2009

Oslo Seilforening tilbyr nå sammen med With Marine / North Sails våre seilere en gjennomgang av mast, rigg, seil og utstyr før sesongstart.

Som et tilbud til våre seilere, og for om mulig å unngå flere mastebrudd (2 i fjor..), tilbyr vi nå i samarbeid med With Marine / North Sails, en gratis gjennomgang av mast, rigg, seil og utstyr til foreningens medlemmer.

With Marine vil også ha med seg sin "riggebil" og selge forskjellig tauverk og enkelt utstyr på stedet, samt gi tilbud og rabatter på utstyr som vant etc. som de kan ta med seg å produsere nytt.

Vi håper dette også kan hjelpe folk til å få båten i bedre regattastand, og at vi da også kan få med flere deltagere f.eks. på våre tirsdagsseilaser.

De som ønsker en gjennomgang av rigg etc, får melde seg på til post@osloseilforening.no, og skriv også gjerne på dersom det er noe spesielt man ønsker.

Dersom det er mange interesserte så er det først til mølla som gjelder.

Her er beskrivelsen av hva With Marine kan se på:

Gjennomgang av mast og rigg, Torsdag 16 april fra kl 1700

Gratis sjekk av riggen før sesongstart.

With Marine AS stiller med en eller to kvalifiserte riggere.

Mast, stående og løpene rigg gjennomgås sammen med eier. Ved eventuelt behov for utbedringer vil vi tilby 15% rabatt på alt innen stående og løpende rigg. Vi tilbyr også gode priser på alt av blokker og dekksutstyr.

I utgangspunktet er tilbudet til de som har båten på land og masten rigget ned. Men hvis det er tid og behov vil vi selvfølgelig også kunne gå over master på båter som ligger i vinterhavn med riggen oppe.

Gjennomgang av rigg, seil og utstyr, Onsdag 6 mai fra kl 1700

With Marine AS stiller med flere personer med god kunnskap på rigg og seil.

Ut fra ditt behov vil vi gjennomføre sjekk av følgende:

 • mast og bom inkl beslag, trinser, salingshorn
 • stående rigg inkl wire, strekkfisker, riggbolter, splinter etc
 • vinsjer, blokker, avlaster og annet dekksutstyr
 • rullesystem
 • rekkewire
 • riggtrim

Vår servicebil er fylt med tau og utstyr. Vi går gjennom båt og utstyr med eier og sammen finner vi frem til mulige forbedringspotensialer. Vi skreddersyr pakkeløsninger med hensyn til om du er tur- eller regattaseiler, har fullt mannskap eller seiler shorthanded, entype- eller LYS/ORC-seiler. Noe kan utbedres med en gang, større oppgaver vil vi følge opp med tilbud.

Ved behov for reparasjon på seil vil vi ta med seilene til loftet og levere de ferdig reparert på Lille-Herbern så fort som mulig.

Pål Berntsen

With Marine AS

 Norsk Tippings Grasrotandel

Postet av Oslo Seilforening den 10. Feb 2009

Fra 1.mars gis Oslo Seilforening mulighet til å skaffe midler fra Norsk Tippings GRASROTANDEL. Klubben er allerede registrert, det DU må gjøre, er å registrere OS på ditt nye spillekort når du skal tippe, spille LOTTO e.l. 5% av omsetningen går da til Oslo Seilforening.

Registrer OS som DIN KLUBB neste gang du skal tippe!!!!

Mer informasjon om grasrotandelen kan du finne i denne brosjyren fra Norsk tipping.

Registrer OS som mottager på ditt tippekort!

Informasjonsbrev med foreningens organisasjonsnummer og hvordan man gjør dette finner du her.Innkalling til årsmøte i Oslo Seilforening. Nå med referat fra møtet.

Postet av Oslo Seilforening den 29. Jan 2009

Oslo Seilforening kaller med dette inn til det 123. årsmøte i Vika Atrium konferansesenter, lokale Aker, Munkedamsveien 45, Oslo, torsdag 5. mars 2009. Se hele innkallingen samt årsberetning i siste nummer av Bris.

Referatet fra årsmøtet kan du lese her.

Det er ikke kommet inn forslag fra medlemmer til sakslisten, men styret har følgende 3 forslag til årsmøtet:

- Styrets forslag 1. - Endring av havnereglementet vedr.tildeling av plasser

- Styrets forslag 2. - Endring av havnereglementet vedr. ansvarsforhold

- Styrets forslag 3. - Endring av foreningens lover.

Forslagene kan nedlastes ved å trykke på lenken det gjelder.

---------------------------------------------------------------------------

Innkalling til det 123. ordinære årsmøte i Oslo Seilforening

Tid: Torsdag 5. mars 2009 kl. 19.00

Sted: Vika Atrium konferansesenter, lokale "Aker", Munkedamsveien 45, Oslo

 

DAGSORDEN:

- Godkjenning av innkalling

- Valg av møteleder og referent

- Årsberetning og regnskap 2008

- Forslag til årsmøtet. Styrets + innkomne forslag som må være styret i hende senest 18. februar 2009

- Kontingenter og avgifter

- Budsjett 2009

- Valg

 

Forslag til styrekandidater kan sendes valgkommitéen ved:

Dag Sem, Ullernchausseen 114, 0284 Oslo, post@dagsem.noSeilkurs for voksne

Postet av Oslo Seilforening den 29. Jan 2009

Det er fortsatt ledige plasser på foreningens nye seilkurs i tur&hav samt regattaseiler. Medlemmer i foreningen for 10% rabatt på kurset.

Les mer her.Hvordan forbedre hjemmesidene våre.

Postet av Oslo Seilforening den 22. Jan 2009

Vi ønsker å gjøre våre hjemmesider enda bedre, og vil derfor gjerne få inn innspill på hvordan dette kan gjøres.

Send inn ditt forslag til forbedringer til post@osloseilforening.noTruckførere for stortrucken

Postet av Oslo Seilforening den 22. Jan 2009

Vi ønsker å få tak i flere truckførere som kan hjelpe til med opptak og utsett av båter på øya. Til dette kreves det stortruck bevis. Dersom du har hatt vanlig truckbevis i mer enn 3 år og ønsker å utvide dette og hjelpe til i foreningen, så ta kontakt med Jan Petter på post@osloseilforening.no


Ønsker du å bidra mer i foreningen?

Postet av Oslo Seilforening den 22. Jan 2009

Oslo Seilforening ønsker å utdanne flere trenere, arrangører og dommere, og betaler derfor for disse kursene for de som er interessert i å hjelpe til. Det arrangeres flere slike kurs i regi av krets og forbund.

Det arrangeres dessuten Dommerseminar den 28/2 - 1/3.

Ettersom det i år har kommet nytt seilreglement for perioden 2009 - 2012, er det veldig viktig at dommere og arrangører oppdaterer seg etter det nye regelverket.

Seilforeningen ønsker hele tiden å utdanne medlemmer til trenere, arrangører og dommere, og betaler kursavgift for de som er interessert, mot at de er med og bidrar for foreningen. Vi skal i år bl.a. arrangere NM for IF-båt, og kretsmesterskap for kjølbåter og LYS klasse, så vi trenger flere medhjelpere.

Dersom du ønsker å være med på seminar eller kurs, så meld din interesse til post@osloseilforening, så vil vi sende inn samlet påmelding.

Dommerseminaret som skal avholdes 28/2 - 1/3 på Gardermoen er også åpent for trenere og arrangører, og de vil ta for seg endringene i det nye regelverket. Mer informasjon om dommerseminaret finner du her.

Dommer II / Arrangør II kurs arrangeres i regi OAS hos KNS 24-25 januar og 31 januar fra 10.00 - 17.00. Mer informasjon finner du her

Regattasjef / Arrangør III kurs vil bli arrangert 7-8 februar, og det kreves at man er Arrangør II eller Dommer III for å ta kurset.

Trener I kurs arrangeres i regi av OAS hos Asker seilforening 20 - 22 januar

Trener II kurs arrangeres 24-25 januar og 7-8 mars, og det krever at man er trener 1 fra før.

Førstehjelpskurs vil vi forsøke å arrangere på Lille Herbern sent på våren, og håper at mange som er med å arrangere etc. ønsker å være med på dette.