Moro for alle på øyas dag

Postet av Oslo Seilforening den 27. Jun 2006

Også i år hadde vi værgudene med oss og fikk en fin ramme for øyas dag med klubbmesterskap, vårfest samt masse moro for barna. Klikk på linken under for å få referat fra regattaen skrevet av årets klubbmester Geir Victor Svendsen samt bilder og resultater fra dagen.

 

7 – 10 sekund meter fra syd var rammen for årets klubbmesterskap. Klubbemesterskapet, selve greia hvor vi skal klå naboen i havna samlet bare 12 startende (hvor ble det av alle ekspressene?).

Dog, de som var med ble toppet med skippere som manglet mannskap. Undertegnede seilte ”Svendsen Expressen” en DS 37 med hele slekta om bord. Alt fra Arne Victor på 74 år, Anette på 7 år og tanter og onkler. En riktig familiegreie. Hyggelig var det også. Vi fikk brukt for erfaring fra fars glansdager i ”Svarten” en Drake som han hadde seilt mye med i Bundefjorden og bror Stein Victors 5,5 m satsning. I tillegg til at familien har hytte på Lindøya la vi vinnerløypa allerede en time før start. Vi visste hvor vi skulle starte, slå ved Lindøya, slå ved Nakholmen, stryke grunnen på sydsiden av Lindøya, søke land ved Gressholmen og la strømmen dytte oss opp til Rambergskårflu (Dag grunnen), da ville vi i tillegg få mindre bølger. Vi gikk rett på Oksvalflu som var merke nr. 2 og valgte å gå mellom Nakholmen og Lindøya, ved å stryke langs nakholmen til midten før vi satte kursen forbi skurven og runding ved Sjøfartsmuseet. Opp og ned med spinnaker visste vi ville være en utfordring da bare to om bord hadde seilt før i år. Redningen kom i Are Fischer som stod forlatt på brygga 1 time før start. Han skulle seilt med Ketil Fridheim, men han hadde fått problemer og Are var derfor arbeidsløs. Hva sier man til slik flaks? Der står en av Norges beste fordekker og ikke har båt å seile med. Resultatet var at handlingen satt som støpt og båten logget på den verste surfen ca. 20 knop i vill plan. Det å plane med en DS er en utfordring. Båten er veldig flat og den kommer lett i plan, men den blir vinglete. Vi klarte de utfordringene også og ble klubbmestere 2006, noe vi er stolte av.  

Ps: Stein har proklamert at neste år skal han gå inn og sponse arrangementet, tror det er andre som henger seg på det. Så dere som har båt i havna. Bli med på dette neste år, det er veldig lite komplisert og  veldig hyggelig.

Hilsen Geir Victor med familie


Klikk her for å se bilder fra øyas dag

Klikk her for å se resultatene fra klubbmesterskapet


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.