God Jul til alle våre medlemmer

Postet av Oslo Seilforening den 18. Des 2006

Styret i Oslo Seilforening vil med dette få ønske alle våre medlemmer en Riktig God Jul og ett Godt Nyttår. Håper Nissen kommer til alle som har vært snille og at han oppfyller alle ønsker enten de var for egen eller andres del.

Her får du en anderledes julefortelling av Ragnar Kvam. Kanskje en spire til de av dere som alltid har drømt om - eller som kommer til å drømme om - en vinterseilas!

Vinterseilas

Tekst: Ragnar Kvam jr.
Tegning: Didrik Hvoslef-Eide

Jeg har lyst til å bryte med vante forestillinger: Intet er som vinterseilas. For si meg, kan fjorden bli vakrere enn i frostrøykens pust, mens en matt og skjev sol låner sitt blekrosa lys til den trolske stemningen? Når snøen har falt, og holmene dovner seg som hvaler i hvitt, hvor eksotisk er det ikke å høre isskorpen briste lik knekk rundt baug og skrog, eller kjenne nordadraget sette roser i kinn? Og stillheten; fjorden er aldri så stille som om vinteren, selv sjøfuglene holder nebb. For om vinteren drar ikke sjøens bajaser ut, de med hestekrefter i hekkaggregatet og utidig kommandoskrål fra flybridgen. Selv Nesoddbåtene får et drag av dannelse over seg, der de i plutselig ærbødighet kan finne på å vike for en ensom seiler.

Sigmund, Didrik og Ragnar på vei til Smøgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sammen med Didrik, denne spaltens tegner, og min gamle venn Sigmund, la jeg ut på førjulsseilas til Smøgen. I det vi tok tampene inne ved Dronningen smilte jeg overbærende av alle de tildekkede båtene som skulle ligge klemt under sine møner til en gang etter påske. Med plastkanner lydig dinglende i kanten på presenningen forberedte de seg på første snøfall og lite annet. Ingen trinn over dekk, ingen hender som utålmodig løsner fortøyningene, for siden å sette et aldri så lite seil. Hvor har vi det fra, at våre båter ikke tåler norsk vintervær? Å gjemme båten i plast ved den første isnende sno må jo være som å forberede gravferd; og når skutene ligger gavl ved gavl i boblehavna, eller står hensatt oppe på tørre land for den saks skyld, er det rart assosiasjonene går til kirkegården? En seilbåt, som er så full av liv får den bare seile, hva har den i slike gebrekkelige gevanter å gjøre?

Nei, snøfnuggene fikk heller danse i riggen der vi passerte Dyna fyr, og kunne vi ennå ikke se Steilene i tåka, satte vel heller ikke det turen over styr. Vi hadde dratt på oss tykke og gode klær, og nede under dekk stod varmeapparatet og durte. Innen vi kom til Filtvet ytterst i Drøbaksundet hadde vi dessuten glemt både tåke og snø, for der fanget seilene de siste strimer av en sol som tross desemberdagens tidlige mørke hadde holdt ut til skyene omsider forsvant. På Breiangen seilte vi under mylderet av stjerner, med rimfrost i skjegget, det er så, for nå fortalte gradestokken at temperaturen falt. Men innen lemmene ble stive for alvor, viste den røde lykt på odden oss vei til ankerplassen i Evjesund, der lammestek og rødvin stod på menyen.

To ganger hadde jeg overvintret i Alaska med min seilbåt Northern Quest, to ganger hadde jeg brutt opp fra tropisk idyll rundt Tonga og Fiji for å gi meg Stillehavets nordlige breddegrader i vold. Kanskje er jeg sprø, skjønt ikke helt, for hva er vel flottere enn å oppdage kontrastene i livet, ikke de forskjeller som gir seg selv, men dem du må jakte på? Sånn var det neste morgen i Evjesund også, da den tynne snerken av is som hadde lagt seg i løpet av natten, minnet meg om Alaska og mine første vinterseilaser, seilaser jeg aldri glemmer, og som det slett ikke er nødvendig å dra til Alaska for å oppleve, men det var nå der jeg befant meg, første gang jeg satte seil mellom snødekte åser og fjell. For før jeg kom dit hadde også jeg dekket til båten min hver høst, full av fordommer som jeg var mot å ha båten på vannet om vinteren. Den kunne jo gå i stykker, ikke sant? Det sa de i alle fall, de som hadde greie på det. Men sant skal være sant, det var før boblehavna var oppfunnet, og da var det visst ingen som visste bedre. Unntatt yrkesfiskerne, da, men dem var det jo ingen som hørte på.

Alt var forresten annerledes før. De varme klærne var ikke funnet opp, og ikke de gode, moderne varmeapparatene heller. Men nå er i alle fall ikke det noen unnskyldning lenger.
Men hvem trenger unnskyldninger? Ingen, skulle jeg tro, vi gjør alle som vi selv synes best, det er jo mulighetene seiling gir for individualitet vi liker så godt. Så jeg skriver ikke disse linjer for å dytte noen ut på sjøen vinterstid, jeg prøver bare å fortelle hvor flott det er, og hvor glad jeg er for at jeg liker å våkne med snø på dekk.

Vi ”skar” oss ut av Evjesunds is, og utenfor Hankø slo bris fra nordøst inn i seilene. Hvaler og Koster-øyene suste forbi, å jo, det var ikke fritt, jeg tenkte nok på de mange sommerseilaser i samme farvann, i T-skjorte og badebukse, og uten skjøter frosten hadde gjort stive som pinner. For nå var det seks grader kaldt og holke på dekk. Men vi skulle ikke krysse noe hav, vi skulle bare inn i den svenske skjærgårdens lunende favn og nyte restene av lammesteken ved brygge i Havstenssund.

Så annerledes skjærgården er når den er tom for båter, for sydover mot Smøgen neste dag, så vi ikke fjerten av reling eller mast, bare oss selv, som gikk for motor i sol og frostig havblikk. Kanskje klødde han seg i hodet, brovakten i Sota kanal, da han så en seiler stevne stille. Men broen svingte åpen, og en halvtime senere stod vi inn mellom bryggene i Smøgen.

Jeg slapp å slåss med tusen andre skippere om båtfeste. Vi slo pålestikk på beste plass. Deri ligger også en av vinterseilasens gleder.

Hentet Fra Kvams internettsider. Mer av Ragnar Kvam jr. kan du lese her.Springflo på Lille Herbern

Postet av Oslo Seilforening den 5. Des 2006

Bryggene våre utsettes for kraftig medfart i løpet av vinteren. Springflo får vi ved nymåne og fullmåne og tirsdag 5. desember er det fullmåne. 

 

Vi kan klage over Nesoddferger og andre som legger igjen bølger som slår utstyret vårt i stykker - men "han" som har vært i aksjon nå har vi liten innflytelse over.

 

Her kan du lese en liten rapport fra øya samt hva Meteorologisk Institutt sier om Springflo, Nippflo og Stormflo.

Rapport fra Lille Herbern mandag kl. 17:00

Havnesjef Stinar Andersen: "Jeg dro fra øya kl. 1700 i dag og da var vannet enda høyere enn på bildet.  "Trelista" ved siden av slippkaia som ses på det ene bildet ligger nå og flyter ute i bassenget.  Jeg prøvde å hente den tilbake men fikk ikke reddet lista.  Det var ikke lett å ro båten siden det blåste så det plystret i mastene.  Sjøene slo inn i hele havna siden de gikk rett over gangveien ut til marinaen.  Det er lenge siden jeg har sett flytebryggene huske så mye.  For ikke å bli bløt på bena måtte det klatres på rekkverket på landgangen fra flytebrygga på land."

VI OPPFORDRER ALLE MED BÅT I VINTEROPPLAG PÅ ØYA Å STIKKE UTOM FOR Å SJEKKE AT ALT STÅR BRA TIL MED BÅTEN I LØPET AV VINTEREN.

DET SKAL STÅ TELEFONNUMMER PÅ ALLE KRYBBER/BÅTER SLIK AT OM DU SOM ER DER UTE SER EN BÅT SOM BURDE HA TILSYN KAN DU RINGE.

Info fra Meteorologisk Institutt

Springflo

Springflo får vi ved nymåne og fullmåne. Det er fordi månens og solas gravitasjonskrefter da trekker havet i samme retning.

Nippflo 

Tidevannet er i utgangspunktet gravitasjonsbølger. Sterkest virker månen, men sola har også betydning. Disse lager hver sine bølger, men ved nymåne og fullmåne vil bølgene komme i fase (spring). Motsatt kalles det nippflo når gravitasjonsbølgene er i motfase, dvs. når måneskalken er "halv" og sola lager en bølgetopp der månen lager en bunn.

Hvor store utslag flo og fjære har kommer veldig an på hvordan landmasser og havgrunner forstyrrer gravitasjonsbølgenes forplantning. Noen steder kan tidevannsbølgene komme inn fra to eller flere retninger og det hele blir ganske komplisert.

Stormflo 

Springflo forveksles ofte med stormflo. Stormflo omfatter også meteorologiske forhold, dvs. opphopning av vann langs kystene pga. pålandsvind og heving av vannspeilet pga. trykkforskjeller. En tommelfingerregel er at 1 hPa (=1 mb) forskjell i trykk utgjør 1 cm for vannstanden. Et kraftig lavtrykk (f.eks. 960 hPa) kan altså heve vannet med 50 cm ift. et normalt trykk (ca 1010 hPa).

 

Kraftigst flo

Kraftigst flo blir det altså når et kraftig lavtrykk gir sterk vind mot kysten over tid, og dette sammenfaller med springflo. 

 

Du kan lese litt mer om tidevann og vannstand her  
 

Se også våre vannstandsvarsler.    

 Medlemsfordeler i Oslo Seilforening

Postet av Oslo Seilforening den 1. Des 2006

Som medlem i foreningen har du mange forskjellige medlemsfordeler som du kan lese mer om her.

Blandt annet kan du få rabatt i flere butikker som Helly Hansen Brand Store og Jernia Skillebekk, og nå også 15 % rabatt på maritime kurs hos Nautisk Forlag.Bronsje til Geir Victor Svendsen og Team Oslo Match i NM Matchracing

Postet av Oslo Seilforening den 3. Okt 2006

8 lag startet i årets NM i matchracing, i regn og skiftende vinder utenfor Aker Brygge lørdag 30. september. Etter at det var gjennomført 20 matcher, gjenstod det 4 flighter til søndagen. Formiddagen kom med lette vinder, dessverre avtok den før arrangør KNS rakk å gjennomføre den siste flighten i round robinen. Etter noen timers venting, i det strålende været på Aker Brygge, kom vinden tilbake og man kunne fortsette seilingen slik at round robin ble komplett. Det var veldig jevnt og usikkert hvem som skulle få gå videre til finalen helt frem til den siste matchen.

De som tilslutt fikk seile om 3 plassen, først til 2 poeng, ble Geir Victor Svendsen og Bjørn Mørland Pedersen. Geir Victor Svendsen med team vann 2-0.

I finalen møttes 2005 norgesmester, Geir Dahl Andersen mot Herman Horn Johannessen. Herman som gjorde comeback i matchrace, tok første plassen etter tre spennende og jevne matcher mot Geir og vant 2-1 og norgesmesterskapet.

 

 

 

 

 

 

 

 

3.plass til Geir Victor Svendsen med team. Fra venstre: Geir Victor, Dag, Are, Ketil og Jan PetterLille Herbern - en perle

Postet av Oslo Seilforening den 23. Sep 2006

Alle vi som er medlemmer i Oslo Seilforening har jo visst dette lenge; Lille Herbern er et godt sted å være. Og når har vi altså fått det bekreftet. Klikk på linken under for å lese artikkel på dagbladet.no

www.dagbladet.noVelkommen til høstfest!

Postet av Oslo Seilforening den 12. Sep 2006

Årets høstfest er fredag 22. september på kroa på Lille Herbern. Vi starter tradisjon tro med flaggheising kl. 19:30, deretter premieutdeling for tirsdagsserien og så middag kl. 20:00. 

Etter middag blir det dans og vi holder på til de små timer. Pris middag 175,- pr. pers., drikke til medlemspriser. 

Sult Lille Herbern byr på:

Stor tapas

På vår store tapas meny serverer vi kyllingbryst med parmesan, marinert svinenakke, kjøttboller i tomatsalsa, lammepølser og spansk spekemat. Av fisk og skalldyr serverer vi sesammarinert tunfisk, scampi med ingefær og chili, ovnsbakt sjøørret med safran, Sult’s blåskjell, reke cheviche og lettstekte kamskjell. Som tilbehør har vi urte bakte poteter,  tomat og mozzarella, syltet sopp, grønn salat, modne oster, bakte grønnsaker, kapers, oliven, feta, hummus, tapenade, aioli, urte dressing og godt brød.

Det blir også servert dessert og kaffe

Etter maten blir det dans med musikk av DJ Emil.

Ta med familie, mannskap, venner, etc. og meld deg på idag!

For påmelding klikk herKlart for tidenes største Express NM på Lille Herbern

Postet av Oslo Seilforening den 31. Aug 2006

Til helgen braker det løs med det største Express NM gjennom tidene. Med 48 påmeldte båter slår vi da den gamle rekorden fra Express NM i Asker i 1996 hvor det stillte 46 båter til start. Regattaen er et kombinert åpent Norsk mesterskap og et Nordisk mesterskap og det stiller 8 svenske båter. OS regattasjef for arrangementet er Dag Sem.

Foreløpig deltakerliste:

Seilnummer Båtnavn Skipper Seilforening
Nor ??? Xante Bjørn Forslund Vestfjorden
Nor 10 Pepita Marius Øwre-Johnsen Trondhjems seilforening
Nor 13 Cito Andreas Radke Trondhjems Seilforening
Nor 21 OJ! Jannik Krohn Falck KNS
Nor 30 Byttingen per aspelien KNS
Nor 56 Rockall Ola Tobias Fremstad Bundefjorden
Nor 59 Spleis Ivar Engen Oslo SF
Nor 68 Allez Eivind Bøymo Malm Soon seilforening
Nor 78 Crazy Me Marius Nissen-Lie KNS
Nor 79 Pil Silje Bue Sandvik Oslo
Nor 83 Sans Georg Wilhelm Bjørnestad Oslo Seilforening
Nor 94 Pectus Svein Rørdam Brevik
Nor 95 Gjertrud Terje Karlsen
Nor 104 Arnfinn Løv-Mikkelsen Oslo Seilforening
Nor 106 PES Steinar Elgvin Gåsøkalven seilselskab
Nor 108 Ragazza Harald Thorstein Oslo Seilforening
Nor 121 Xania Tor Egil Melgård Oslo Seilforening
Nor 123 Grønne Pølser Trygve Leergaard Oslo
Nor 131 Min X Jørn Fougner Brevik
Nor 135 Yes Nikolai Waltham KNS
Nor 136 FriiStilt Mathias Friis Oslo Seilforening
Nor 137 Uffamei Jørn Styrkestad Oslo Seilforening
Nor 141 Elin Ronny Lindquist Brevik Seilf.
Nor 148 Andersen Eirik Ihle Stavanger Seilforening
Nor 152 nn Fredrik Thorsen Sarpsborg
Nor 155 Batman Mats Mæland RAN Seilforening
Nor 157 Vannstryker Axel Bjørnulf Fredrikstad SF
Nor 158 Lillefix Vidar Tregde Mandal SF
Nor 164 Mandrill Per Kristian Bjørkeng Oslo
Nor 178 Eldorado Alf Magne Andersen Nesodden
Nor 179 Whiplash Andre Farstad Askøy
Nor 183 Fru Svensson Anders Åsle Fredrikstad
Nor 186  nn Henrik Nore Asker
Nor 189 Stormende Jubel Eskild R Larsen Oslo
Nor 191 Foxy lady Anders S Johansen
Nor 210 Asbjørg 2 Arild Holt Oslo Seilforening
Nor 220 Båtbua Ralph Wikstrøm Fredrikstad Seilforening
Nor 223/Swe318 nn Niklas Lindwall OSS
Nor 226 Xante Bjørn Forslund Vestfjorden
Swe 60 Freja Per Lindberg Sverige
Swe 223 Skånegåsen Martin Fridh KSSS
Swe 417 CONLIB EXPRESS Björn Gustavsson SÄBK
Swe 640 Silverbullet Film Niklas Axhede GKSS
Swe 2006 Klarabella Martin Nilsson Hjuviks båtklubb
Swe 2010 regatta.nu arne k larssen Lerkils BS
Swe 2011 Team EpiServer Johan Olsson SHB
Swe 8826 SLAM Björland/Falkenberg GkssOslo Seilforening vinner "Dennis Connor's International Yacht Club Challenge" i New York!!

Postet av Oslo Seilforening den 28. Aug 2006

Lørdag ettermiddag lokal tid ble det klart at Oslo Seilforening hadde vunnet "Dennis Connor's International Yacht Club Challenge", et slags mini-VM for seilforeninger fra rundt om i verden.

"Dette er stort" sier skipper Geir Victor Svendsen. "Det norske laget har blitt veldig populært her borte og etter at vi dro i land seieren har vi blitt båret på gullstol og dynket i champagne"

Regattaen er et initiativ fra Manhattan Sailing Club for å markere at det er 5 år siden 11. September tragedien. Seilforeningen holder til på nabotomten til "Ground Zero" og det har kostet mye arbeid å komme tilbake til der de er idag. Dennis Connor, flere ganger vinner av Amercas Cup, eier mega-yacht havnen North Cove der foreningen holder til og hadde sagt seg villig til å være med og profilere dette arrangementet. Desverre gjorde et sykehusopphold i San Diego at han ikke kunne være til stede selv men alle skipperene fikk snakke med pr. telefon.

Regattaen ble gjennomført i seilforeningens flåte av J/24 en-type båter hvor lagene roterte på hvilke båter som ble seilt. Den sterke strømmen på Hudson River samt store vindskift gjorde det utfordrende å seile men takket være bl.a. skipper Geir Victors nese for banevalg ble OS laget allerede etter første dag liggende på 4. plass av de 16. lagene. Etter hvert som laget også ble mer samkjørt på båthåndteringen i J/24 båtene som ingen på laget hadde seilt før, ble denne plassen i løpet av uken til en sammenlagt 2. plass og så til slutt en 5 poengs ledelse før de to siste seilasene siste dag. Etter en skuffende 8. plass i nest siste seilas i noe skipperen betegnet som en "fordømt møkkabåt" ble det klart at OS trengte et godt resultat i siste seilas og helst slå "Seawanhaka Corinthian Yacht Club" fra Long Beach og "St. Francis Yacht Club" fra San Francisco som sammenlagt lå på hhv. 2. og 3. plass. Og det som så ut til å gå veldig greit i siste seilas ble brått veldig spennende for alle som så på da OS laget på siste legg måtte ta ned spinnakeren og fri seg fra en båtberøring med en 720 vending. Men en veldig god runding på siste lensemerke gav til slutt en 4 plass i siste seilas og en 6 poengs seier sammenlagt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinnerlaget på brygga etter fredagens seilaser, godt fornøyde etter en 1. og 2. plass. Fra venstre skipper Geir Victor Svendsen, Esben Keim, Dag Sem, Falke Dybvik, Kaj Vigeland og Ivar Engen.

Klikk her for resultatlisten

Video fra seilasene:

http://www.t2p.tv/guide/freeviewers/iycc061b.php
http://www.t2p.tv/guide/freeviewers/iycc062b.php

Flere bilder kommer snart på webbens billedgalleri.

 Vannsportklubben starter opp igjen, nå på onsdager utover høsten

Postet av Oslo Seilforening den 21. Aug 2006

Vannsportklubben starter igjen onsdag 23. august, og vil holde på 6 onsdager utover høsten (bortsett fra 6/9 som er flyttet til mandag 4/9).

Mer info om vannsportklubben samt interaktiv påmelding finner du under "Seilforeningen - vannsportklubb"Oslo Seilforening representert i New York

Postet av Oslo Seilforening den 27. Jun 2006

Geir Victor Svendsen & Co er invitert for å seile Dennis Conner's International Yacht Club Challenge. Regattaen går fra 20. til 27. august, seiles i J/24 og banen ligger på Hudson River i New York.

Geir Victor Svendsen - som sammen med Falke Dybvik, Ivar Engen og Dag Sem skal representere Norge og Oslo Seilforening - skal delta i Dennis Conner's nye regatta “To promote International goodwill through friendly competition". Et mini-VM for seilforeninger over hele verden.

 

 

 

 

 

 

 

 

North Cove ligger på Manhattan og bare et steinkast fra Wall Street og huser noen av verdens flotteste yachter. Dennis Conner tok i fjor over formannskapet i klubben og ønsker å sette klubben på kartet. Regattaen går på Hudson River og i J24 og det seiles fleet og byttes båter mellom hver seilas.Vi passerer 700 medlemmer!

Postet av Oslo Seilforening den 27. Jun 2006

Oslo Seilforening kunne denne uken registrere sitt medlem nr. 700, Harald Lystad fra Bærum. Foreningen har de siste årene hatt et jevn tilsig av nye medlemmer, bare hittil i år har vi fått 66 nye medlemmer og OS befester derved sin posisjon som en av norges desidert største seilforeninger. Klikk på linken under for en oversikt over nye medlemmer så langt i år.

Bauck Dynestøl, Emilie
Bauck Kroksnes, Emil
Bauck Kroksnes, Selma
Berg Evensen, Tarjei
Birkeland, Harald
Bjerch-Andresen, Camilla
Bruun, Therese Liv
Bøhmer, Janina
Camerer, Anne
Cappelen, Tormod
Christiansen, Heidi Bjørkløf
Diseth, Ditlef
Eden-Apenes, Monica
El Harrati, Rachid
Engen, Arne
Fallico, Claudio
Fallico, Stefano
Festøy, Astrid Sofie
Festøy, Solfrid Gjevik
Frank, Karin
Frank, Mads
Fransrud, Morten
Friling, Sara Aspaas
Galezo, yon
Gamborg-Nielsen, Emilie
Garcia-Godos, Jemima
Gjellebæk, Ketil
Heggem, Tor Olav
Hofstad, Morten
Hydle, Svein Erik
Høystad, Tellef
Inderberg, Torunn
Johnson, Curt
Kjellevand, Berit
Kjellevand, Turid
Klafstad, Sjur Magnus
Kroksnes, Ingunn
Kulberg, Birte
Leuckfeld, Inga
Lund, Elise
Lund, Erik
Lystad, Harald
Milewski, Bartosz
Norvoll, Reidun
Olrik, Lennart Christian
Olsson, Jøran
Randsborg, Amanda
Rohrlack, Thomas
Solberg, Kathrine Skolt
Stana, Amund
Strand, Tor
Thorsen, Andreas
Thorstein, Harald
Thorstensen, Jens Michal
Thune, Oda
Tveter, Hanne
Wiig, Emil
Wiig, Stian
Wraal, Eirik
Zeiner-Henriksen, Hans T.
Zeiner-Henriksen, Julie
Zeiner-Henriksen, Kajsa
Zeiner-Henriksen, Kristin
Østli, Mari Knudsen
Øye, Kjetil
Aamli, Bjarne


Seilingsbestemmelser for Nordisk Mesterskap / Åpent Norsk Mesterskap i Express

Postet av Oslo Seilforening den 27. Jun 2006

Seilingsbestemmelsene er nå klare og kan lastes ned, klikk på denne linken

For påmelding, klikk her.Moro for alle på øyas dag

Postet av Oslo Seilforening den 27. Jun 2006

Også i år hadde vi værgudene med oss og fikk en fin ramme for øyas dag med klubbmesterskap, vårfest samt masse moro for barna. Klikk på linken under for å få referat fra regattaen skrevet av årets klubbmester Geir Victor Svendsen samt bilder og resultater fra dagen.

 

7 – 10 sekund meter fra syd var rammen for årets klubbmesterskap. Klubbemesterskapet, selve greia hvor vi skal klå naboen i havna samlet bare 12 startende (hvor ble det av alle ekspressene?).

Dog, de som var med ble toppet med skippere som manglet mannskap. Undertegnede seilte ”Svendsen Expressen” en DS 37 med hele slekta om bord. Alt fra Arne Victor på 74 år, Anette på 7 år og tanter og onkler. En riktig familiegreie. Hyggelig var det også. Vi fikk brukt for erfaring fra fars glansdager i ”Svarten” en Drake som han hadde seilt mye med i Bundefjorden og bror Stein Victors 5,5 m satsning. I tillegg til at familien har hytte på Lindøya la vi vinnerløypa allerede en time før start. Vi visste hvor vi skulle starte, slå ved Lindøya, slå ved Nakholmen, stryke grunnen på sydsiden av Lindøya, søke land ved Gressholmen og la strømmen dytte oss opp til Rambergskårflu (Dag grunnen), da ville vi i tillegg få mindre bølger. Vi gikk rett på Oksvalflu som var merke nr. 2 og valgte å gå mellom Nakholmen og Lindøya, ved å stryke langs nakholmen til midten før vi satte kursen forbi skurven og runding ved Sjøfartsmuseet. Opp og ned med spinnaker visste vi ville være en utfordring da bare to om bord hadde seilt før i år. Redningen kom i Are Fischer som stod forlatt på brygga 1 time før start. Han skulle seilt med Ketil Fridheim, men han hadde fått problemer og Are var derfor arbeidsløs. Hva sier man til slik flaks? Der står en av Norges beste fordekker og ikke har båt å seile med. Resultatet var at handlingen satt som støpt og båten logget på den verste surfen ca. 20 knop i vill plan. Det å plane med en DS er en utfordring. Båten er veldig flat og den kommer lett i plan, men den blir vinglete. Vi klarte de utfordringene også og ble klubbmestere 2006, noe vi er stolte av.  

Ps: Stein har proklamert at neste år skal han gå inn og sponse arrangementet, tror det er andre som henger seg på det. Så dere som har båt i havna. Bli med på dette neste år, det er veldig lite komplisert og  veldig hyggelig.

Hilsen Geir Victor med familie


Klikk her for å se bilder fra øyas dag

Klikk her for å se resultatene fra klubbmesterskapetVelkommen til øyas dag lørdag 24. Juni!!

Postet av Oslo Seilforening den 13. Jun 2006

Fjorårets arrangement ble en stor suksess og også i år inviterer vi til øyas dag på Lille Herbern. Rammen rundt arrangementet er mye det samme som i fjor med regatta på sjøen samt leker for de mindre på dagen men i år plusser vi på med en skikkelig fest på kroa om kvelden!!
Kjøreplanen er som følger:
 
12:00:    Åpning av øyas dag på Marinaen
 
13:00:    Klubbmesterskap (regatta)
 
13:00:    Arrangement for barna: Teater
 
Forestillingene baseres på improvisasjon og lek. Det deles inn i 2 grupper, Gruppe 1: fra 3-6 år. Gruppe 2: fra 7 til 15 år.
 
Til foreldre: Ta gjerne med kostymer o.l effekter til barna som de kan bruke ifm teateret. Samling ved Marinaen.
 
15:00:    Arrangement for barna: Maling
 
Til foreldre: Ta med klær som barna kan male i. Samling ved Mastehuset.
 
16:00:    Grilling av pølser på Marinaen
 
19:00:    Vårfest Kroa
 
20:00:    Middag Kroa
 
For påmelding til klubbmesterskap klikk her.
 
For påmelding til vårfest på kroa (175,- pr. pers) klikk her.
 
VEL MØTT!!!


Trådløst nettverk på Lille Herbern

Postet av Oslo Seilforening den 5. Jun 2006

Også i år vil det være trådløst nettverk tilgjengelig for klubbens medlemmer på Lille Herbern. SSID er "osloseilforening" og nettverket er åpent. Som et prøveprosjekt ble det i fjor installert bredbånd på øya som bl.a. kunne brukes av daglid leder i forbindelse med administrasjon av klubben. For å få ytterligere utnyttet dette nettverket ble det også installert en trådløs ruter og en ekstern antenne slik at klubbens medlemmer kunne ha internet tilgang f.eks. fra båtene. Dette ble en suksess og vi vil derfor nå etablere dette som en permanent løsning. Antennen står på veggen på oppsynsmannsboligen og gir dekning (om noe begrenset) helt til marinaen. Merk at mastene kan gi noe forstyrrelser.


Stem på årets seiler 2005

Postet av Oslo Seilforening den 27. Mai 2006

For første gang i historien inviteres hele 'seilNorge' til å stemme frem vinneren av prisen 'Årets Seiler 2005'.

Ved å stemme på nettet (www.seiling.no), deltar du automatisk i trekningen av klokken "The Solar Navigator" – en helt unik klokke som leveres av Norges Seilforbund sin samarbeidspartner Amundsen-Oslo.

Det eneste du trenger å gjøre er å klikke på den kandidaten du mener fortjener prisen best, fylle inn navn, e-mail og telefon-nummer og trykke Stem. Du blir dermed automatisk med i trekningen av klokken og vil bli kontaktet av Norges Seilforbund dersom du vinner!

Prisutdelingen "Årets Seiler 2005" vil skje lørdag ettermiddag 9.juni i Horten i forbindelse med Færderseilasen.

Les mer om kandidateneRabatt for OS medlemmer hos Jernia Skillebekk

Postet av Oslo Seilforening den 27. Mai 2006

Alle OS medlemmer kan nå få 10% rabatt på alle ordinære priser hos Jernia Skillebekk. Butikken har et rikt utvalg av bl.a. båtutstyr og en av byens største utvalg av syrefaste detaljer. Husk medlemskort når du skal handle!!

 

Klikk her for kart, åpningstider med mer.


Adresseendring

Postet av Oslo Seilforening den 20. Mai 2006

For at vi skal få send ut Bris, nyhetsbrev m.m samt generellt gi god service og  ber vi dere hjelpe oss med å holde vårt medlemsarkiv oppdatert. 

Send en mail til post@osloseilforening.no ved adressendringer, epostbytte m.m.
Du når oss også på telefon 91791239.


Oslo Seilforening inngår samarbeidsavtale med Helly Hansen

Postet av Oslo Seilforening den 19. Mai 2006

Avtalen gir alle OS medlemmer 20% rabatt på alle ordinære priser i Helly Hansen Brandstore i Bogstadveien (husk medlemskort). Helly Hansen vil også ha stands og profilere sine produkter under OS arrangement, bl.a. NoM/NM i Express i september.


Kroa åpen for lunchservering

Postet av Oslo Seilforening den 17. Mai 2006

Fra 17. mai har kroa åpen fra 12:00 alle dager. Vi minner om at kroa har rabbaterte priser for medlemmer men kun mot framvisning av gyldig OS medlemskort. Dette må man opplyse om ved bestilling, før beløpene slås inn på kassen.  

Ved at vi som medlemmer respekterer dette, bidrar vi også til at dette ikke glir ut og at vi kan beholde denne medlemsfordelen. Kravet om gyldig medlemskort gjelder også på fergen.

Klubbrommet og klubbterassen er alltid åpent for medlemmer, også når kroa har lukkede selskaper.

For meny, booking etc. klikk her.Oppstart av tirsdagsregattaene

Postet av Oslo Seilforening den 15. Mai 2006

Første tirsdagsregatta er 16. mai. Som tidligere er start kl. 18:00 men det er noen andre endringer som er verd å merke seg:

Som et forsøk i fjor ble det lagt opp til tre treningsregattaer og tre tellenede regattaer både for vårserien og høstserien. Tilbakemeldingen fra seilerne var Ole Brum svaret; ja takk, begge deler, dvs. at de gjerne ville ha pølsebaner med flere korte regattaer og men også at alle 6 regattaene var tellende. Dette gjør vi derfor i år; pølsebaner, flere starter pr. tirsdag og alle regattaer tellende (med unnak av en stryk). Merk også at vi i år vil trekke banen utenfor øyene slik at startomgåde vil normalt være ved Nakholmstein, dette for å forhindre konflikt med nyttetrafikken. Vær derfor litt tidligere ute enn i fjor...

Seilingsbestemmelser finner du ved å klikke her

  God innsats av OS seilere i KNS vårregatta

Postet av Oslo Seilforening den 15. Mai 2006

OS seilere hentet hjem både 1. 2. og 3. premie i Express klassen i helgens regatta. De til dels veldig vekslende vindforholdene ble håndtert godt og dette holdt til de tre gjeveste plassene. 

Foreningen gratulerer hhv. Arild Holt med 1. plass, Jan Aasgaard med 2. plass og Mathias Friis med 3. plass. Også Harald Thorstein fra OS var med og fikk 6. plass.

Klikk her for fullstendig resultatlisteNordisk Mesterskap (NoM) / åpent Norsk Mesterskap (NM) i Express

Postet av Oslo Seilforening den 11. Mai 2006

Oslo Seilforening har gleden av å invitere til Nordisk Mesterskap (NoM) / åpent Norsk Mesterskap (NM) i Express på Lille Herbern fredag 1. september til søndag 3. september. 

Vi ser fram til et vellykket arrangement med tette fights på vannet i en av nordens største kjølbåtklasser samt et sosialt opplegg på øya på kveldene. Det er utarbeidet et Notice Of Race (NOR) som man får ved å klikke her. Man kan også melde seg på via foreningens web sider, klikk her.

Vel møtt! Vellykket dugnad!

Postet av Oslo Seilforening den 9. Mai 2006

Den årlige dugnaden på Lille Herbern ble gjennomført lørdag 29. april og søndag 30. april. Til tross for at værgudene ikke klarte å stille opp med det samme været som hadde vært tidligere i uken, noe som medførte at antall deltakere nok var litt lavere enn tidligere, fikk vi gjennomført en masse av de tingene vi hadde på listen.

Blandt tingene som ble utført var

- Ny plankesti på landsiden
- Reparasjon av jolleslipp på øya
- Reparasjon av bro til C-bryggen
- Maling av marinabygg
- Høytykkspyling og oljing av A-bryggen 
- Vasking, polering, stoffing og rigging av 2-Krona jollene
- Montering av kajakkstativ i mastehus
- Rydding og raking av hele øya
- Pluss mye, mye mer!

Bilder fra dugnaden finner du her

For de som ikke hadde anledning til å stille på den ordinære dugnaden arrangerer vi også i år en ekstra dugnad lørdag 13. mai fra kl. 11.00. Tingene som skal utføres er

- Rengjøring og polering /shining av Grand Rib'ene (For salg)
- Rengjøring og oljing C, D, F og M brygga
- Rengjøring og oljing av terrassen på marinaen
- Rengjøring og oljing av medlemsterrassen ved klubbrommet
- Rengjøring og oljing av sittebenker på marinaen + ved slippen
- Rydding av regattamateriellet i utstyrskassene på marinaen
- Male hvite rekkverk rundt omkring
- Reparere forbindelse mellom ny plankesti og brygge på land


 

 Foreningens historie tilgjengelig på web

Postet av Oslo Seilforening den 2. Mai 2006

To gamle jubileumshefter til henholdsvis 50 års og 75 års jubileene er nå scannet inn og gjort tilgjengelig på web for de som er interessert i foreningens historie.

Det første heftet, "Oslo Seilforenings historie gjennem 50 år" er skrevet av Anton Nielson i samarbeid med Odd Pløen og Ivar Aas. Det andre heftet, "Oslo Seilforening gjennem 75 år" er ført i pennen av Hans Math. Thjømøe.

Merk at begge disse dokumentene er ganske store (15 og 22 MB) og kan ta litt tid å laste ned.

Link til dokumentene finner du nederst på siden om foreningens historie, klikk her.Dugnad på Lille Herbern helgen 29. og 30. April kl. 10.00

Postet av Oslo Seilforening den 25. Apr 2006

Husk dugnaden på Lille Herbern, så vi får satt øya vår i skikkelig stand for sommeren!

Du finner oppgaveliste etc ved å følge linken.

Vi sees.

Dugnad på Lille Herbern nå til helgen den 29 og 30 april !

Da er tiden igjen kommet til årets dugnad på Lille Herbern, og vi starter på lørdag og søndag kl. 10.00.

Det er også i år veldig mange oppgaver som skal løses, så vi behøver dere alle sammen!
 
Nedenunder finner dere en liste over diverse oppgaver som skal løses.
I tillegg til dette er det mange andre oppgaver også, så brett opp armene og kom!
 
Det vil bli servert pølselunsj, og dugnadsmiddag på kroa.

Oppgaver på årets dugnad 2006 (velg deg gjerne ut en oppgave på forhånd...):

Øya:

 

-         Alle strender ryddes og rakes. Gammel tang kastes på sjøen. (4-5 stk)

-         Raking, rydding og fjerne løv fra opplagsplass.  (4-5 stk)

-         Alle store krybber legges bak WC m/presenning.

-         Stable og støpe mur ved  lekeplass / kroa

-         Lempe opp stein gangvei ved container

-         Lempe opp stein mur sjøsiden ved skaphuset

-         Pokaler pusses, klubbrom.

-         Legge skjellsand på gangvei til Lunkeskjær.

-         Søppel fraktes over i containere på landsiden.

 

 

Brygger:

-         Vaske og olje brygger  A, C, D og F ( to på hver brygge)

-         Hvit maling rekkverk gangveier bryggene. (2 stk)

-         Skraping av skjell brygger/utriggere.

-         Reparere jolleslipp på øya.

-         Bygge ny plankesti og  jolleslipp landside

-         Fikse bro til jollebrygge v/marina

-         Reparere 2-krona brygger (alt. bytte ut med røde??)

-         Støpe langs støttemur ved slippbrygga.

 

Foreningsbåter:

 

-         Vaske og stoffe foreningens båter. (2-kronaene, Optimister, følgebåter)

-         Hente ut Optimister fra Vannsportrommet

-         Rigge opp 2-kronaene

-         Kontrollere at alt er OK

 

Skaphus:

 

-         Rydde Skaphus.  (2 stk)

-         Reparere / lage ny dør

  

Masthus:

 

-         Rydde Mastehus. (alt skal ut)

-         Bygge kajakk stativer

-         Reparere (og male) vegg utvendig

-         Male dører.

-         Legge ny takpapp?

 

Oppsynsmannsbolig:

 

-         Male rekkverk på terrasse.

 

Restaurant/klubbhus:

 

-         Skrape og male gesimskasse vestsiden (2 stk)

-         Vaske og olje medlemsterrasse og terrasse på sjøsiden.

 

Marinaen:

 

-         Rydde og rengjøre marinaen innvendig

-         Male marinabygget utvendig.

-         Vaske og olje terrassegulv Marina. (2 stk)

-         Olje møbler Marina. (Samme som terrassegulv marina)

-         Olje benk v/jolleslipp (Samme som terrassegulv marina)

-         Reparere rekkverk Marina

-         Lister langs gulv inne på marinaen

-         Rydde i bøyer, dregger og tauverk.

 

 

Toalettbygg:

 

-         Rydde septikkrommet og lage stativ for jern utvendig

-         Vaske dusjene

-         Male dusjveggene

 

  

All bålbrenning forbudt. Løv kastes på anvist plass bak toaletter.

Ingen rør kastes. Samles bak toalettet.

Alt brennbart legges på St.hans-bålet.Utleie av lokaler og utstyr

Postet av Oslo Seilforening den 27. Mar 2006

Utleie av klubbrommet på restauranten:

 

-          Klubbrommet kan ikke reserveres eller leies ut, da det skal være åpent for foreningens medlemmer til enhver tid. Medlemmer kan imidlertid ta med seg gjester på rommet, men det skal alltid være åpent for andre medlemmer også.

 

 

-          Oslo Seilforenings marina kan dersom det ikke er i bruk til regattaer eller andre foreningsaktiviteter som vannsportklubb, seilkurs eller liknende leies som møterom, eller av foreningens medlemmer til bruk som selskapslokale på hverdager/kvelder.(ikke lør-/søndager)

-          Det må ikke bråkes eller spilles høy musikk etter kl. 22.00, og selskapet må være avsluttet innen kl. 23.00

-          Pris for å leie marinaen er kr. 1000,- for bedrifter pr. dag, eller kr. 500,- pr. ettermiddag/kveld for medlemmer.

-          Den som leier marinaen må selv kontrollere og sørge for at lokalet er ryddet og rengjort før det benyttes, og lokalet skal leveres tilbake ferdig rengjort innen kl. 12.00 påfølgende dag dersom ikke annet er avtalt.

-          Kontrollskjema skal utfylles, signeres og legges på foreningens kontor før øya forlates.

 

Utleie av foreningens følgebåter:

 

-          Medlemmer av foreningen kan leie foreningens følgebåter til sportslige aktiviteter, dersom disse ikke er i bruk til regattaer eller andre foreningsaktiviteter som vannsportklubb, seilkurs eller liknende. Dette skal bookes og avtales spesielt med daglig leder, som kan godkjenne eller nekte dette.

-          De som leier båtene må selv kontrollere at de er i forsvarlig stand, samt at drivstoff etc. er i orden og sørge for at tilbakelevering av utstyret gjøres i rengjort og ryddet stand.

Priser for båtene er som følger:

-          Zodiac        kr. 1000,- pr. dag/kveld

-          Tusenfryd       kr. 500 pr. dag / kveld

-          2-krona seiljoller leies ikke ut

-          Optimistjoller leies ikke ut

-          Ved tilbakelevering av båtene, skal drivstofftanker være fylt opp, samt kontrollskjema være utfylt og lagt signert på foreningens kontor. Dersom ikke dette gjøres vil det faktureres kr. 400,- pr. bensintank, samt at retten til fremtidig leie av båtene bortfaller.

-          Eventuell skade på båtene skal erstattes.

 

Bookingforespørsler kan sendes på mail til post@osloseilforening.noTildeling av båtplasser for sesongen 2006 er nå klar.

Postet av Oslo Seilforening den 20. Mar 2006

Det har i år vært få båter som har trukket seg ut av havnen, samtidig som mange nye medlemmer og medlemmer med lenger ansienitet har anskaffet seg båt og ønsker plass.

Resultatet er at vi nå har fullt belegg i havnen, samt ca. 40 båter på venteliste.

Liste over tildelte båtplasser samt vaktliste finner dere her.

 Tre medlemmer tildelt foreningens hederstegn på årsmøtet.

Postet av Oslo Seilforening den 10. Mar 2006

Ragge Strand, Odd Heggemsnes og Dag Sem ble tildelt foreningens hederstegn på årsmøtet 9. mars, for serdeles god innsats for foreningen gjennom mange år.

Referat fra årsmøtet er nå lagt ut her.

Referat fra det 120. ordinære årsmøtet i Oslo Seilforening.

 

Møtet ble avviklet på Vika Atrium Hotell, torsdag 9.3.2006 mellom kl. 1900 – 2100. 

34 medlemmer hadde møtt opp.  Carsten Anker ble utpekt til møteleder og Steinar Andersen til referent. 

 

Godkjenning av innkalling.

 

Innkallingen ble godkjent.

 

Årsberetning.

 

Denne ble gjennomgått punktvis.  Det var få spørsmål og årsberetningen ble godkjent.

 

Regnskapet.

 

Elisabeth Kolstad gikk gjennom resultatregnskapet punkt for punkt.  Regnskapet er satt inn i Bris nr. 1 – 2006.

 

Det ble en del bemerkninger til at det ikke var inntekt på vaktordningen, dvs. gebyrer fra medlemmer som ikke har møtt til nattvakt.  Det er helt klart at det er en del medlemmer som ikke tok sin nattvakt sist sesong.  Kontrollordningen vil bli bedre kommende sesong.

 

En av revisorene, Jan Erlvang, gikk gjennom revisorberetningen.  Kort fortalt mener de at

 

-         Årsregnskapet er gitt i samsvar med lov og forskrifter og gir uttrykk for foreningens

økonomiske stilling 31.12.2005 og for resultatet i regnskapsåret.

 

-         Ledelsen har oppfylt sin plikt til å sørge for ordentlig og oversiktlig registrering.

 

-         Dokumentasjon av regnskapsopplysningene er i overensstemmelse med god regnskapsskikk.  Bankkontoene er spesielt kontrollert.

 

-         Opplysningene om fortsatt drift er tilfredsstillende.

 

De hadde videre noen tilføyelser.  Revisorberetningen er vedlagt referatet.

 

Årsmøtet godkjente regnskapet og revisorrapporten.

 

Kontingenter og avgifter 2007.

 

Disse er gjengitt i Bris nr. 1 – 2006.  En av avgiftene har ikke kommet med der, og det er     kr. 1000 for innendørs lagring av kajakk.

 

Det var flere som hadde ulike meninger vedrørende punktet ”Leie av marinalokaler kr. 500”.  Dette er noe styret har merket seg. 

 

Kontingentene og avgiftene ble så vedtatt.

 

 

Budsjett 2006.

 

Elisabeth Kolstad gikk gjennom budsjettet. 

 

En av medlemmene, Dag Sem, ønsket at det ble satt av penger til innkjøp av ny bøyebåt, noe han mente det var stort behov for.  Han foreslo at vi bl.a. kunne bruke de kr. 150000 som vi har fått i støtte fra Oslo kommune i forbindelse med det nye marinabygget.  Vi har ikke fått pengene overført til oss ennå.  Derfor er de ikke nevnt i regnskapet eller budsjettet. 

 

Det ble litt snakk om dette og det endte med at Dag stilte et forslag det ble stemt over.  Det gikk ut på at punktet ”Nyinvesteringer idrett kr. 20000” økes med kr. 200000.  Posten vil dermed bli på kr. 220000.  22 medlemmer stemte for forslaget.  34 medlemmer hadde møtt fram på årsmøtet. 

 

Budsjettet ble vedtatt med endringen i nyinvesteringer idrett. 

 

Innkomne forslag.

 

Det var i år ingen innkomne forslag.

 

Valg.

 

Sabine Ameln tok for seg dette punktet.  Med seg i valgkomiteen hadde hun Alf Roar Nielsen og Are Fischer.  Det var to som ikke ønsket å fortsette i sine verv.  Valgkomiteen hadde sine forslag og det kom ikke nye forslag fra årsmøtet.  Styret blir som følger:

 

Leder                        Sissel Tove Åsberg

Nestleder                        Svein Erik Muus

Kasserer                        Elisabeth Kolstad

Sekretær                        Kari Rødås

Styremedlem                        Steinar Andersen

Styremedlem                        Arild Holt

Styremedlem                        Ivar Engen

Varamedlem                         Rune Trondsen

Varamedlem                        Espen Christiansen

 

Øvrige gruppeledere/representanter:

 

Valgkomité                        Sabine Ameln, Alf Roar Nielsen og Are Fischer

Revisorer                        Jan Erlvang og Stein-Erik Sandvik.

 

Det ble ikke plukket ut representanter til seiltingene, i det vi har funnet ut at det er mest hensiktsmessig at styret gjør dette like i forkant.

 

 

 

 

 

 

 

 

Æresbevisninger.

 

Styreleder, Sissel Tove Åsberg, fikk ordet og fortalte at det ikke var delt ut hederstegn siden 2002.  I år ble tre medlemmer tildelt hederstegn, og hun ga en begrunnelse og hadde en historie om hver av de tre som er Dag Sem, Odd Heggemsnes og Ragge Strand.

 

 

Oslo, 10.3.2006

 

 

 

Steinar Andersen                         

referent