Bli med på EVENTYRLIG SEILAS!

Postet av Oslo Seilforening den 4. Mar 2007

Multimediashow v/Audun Hetland

Tirsdag 13.mars kl 1800 Bygdøy Allè 2 Hydrobygget

Fire unge gutter delte drømmen om å seile jorden rundt. De var alle studenter, men fant seg ikke helt til rette i en vanlig studenthverdag. De kjøpte den 34 fots havseileren Sumithra og selv om bare den ene hadde seilerfaring fra før, tok de bøkene med seg og kastet loss. Det skulle vise seg å bli tre eventyrlige år rundt Atlanterhavet og Stillehavet, med både gleder og bekymringer.

16 august 2002 legger Sumithra ut fra Norge. Ingen av guttene vet helt hvor de skal seile, eller hvor lenge de skal være borte. Det er en tur drevet av eventyrlyst, og den tar dem til mange av verdens desiderte utposter: Til bortgjemte laguner, isolerte sivilisasjoner og steder så øde at de nesten aldri får besøk av folk.

 

 

Det er en tur full av kontraster. Motgang og medgang, vennskap og krangel, storm og stille. Fra havblikk over Atlanterhavet, til full storm og nesten havari utenfor Colombia.

 

Av de fire som la ut fra Norge, var det bare to som fullførte hele reisen.

 

 

 

 

 

 

Underveis gikk de fotturer i Marokko og Alaska, drev vrakdykking på Salomonøyene, la ut på ridetur på Påskeøya, padlet kano i Alaska, drev fjellklatring på Grønland – og gjorde et ulovlig strandhugg hos Fremmedlegionen på Mururoa.

 

I Stillehavet la Sumithraruta om Påskeøya og Pitcairn. Fra Tahiti seilte Reidar Gregersen alene over halve Stillehavet til Salomonøyene, hvor Audun Hetland igjen kom ombord.

Etter et bekymringsløst år i det sørlige Stillehavet, bestemte de seg for å seile nordover mot Japan. Der ble de liggende værfast mens tyfonene raste langs kysten.

 

Etter nesten to måneder her kunne de endelig sette seil videre nordover mot Alaska. Der møtte de bjørner på kloss hold og fisket i elver fulle av laks.

 

Den siste sommeren av turen ble det klatreekspedisjon og seilas oppover den øde østkysten av Grønland, og tilslutt en noe spesiell seilas videre hjem til Norge. 

 

 

 

Eventyrlig seilas handler om å tørre å ta steget ut i det ukjente, og så ta konsekvensene av de valg som er gjort. Det handler om møte med spennende mennesker og bortgjemte sivilisasjoner, men til slutt handler det også om å møte seg selv.

 

 

 

 

 

 

 

Turen har blitt både bok og ser ut til å bli tv-serie til høsten.
Tirsdag13. mars kl. 1800 kan du høre Audun Hetlands foredrag i Oslo.

(Bygdøy Allè 2 Hydrobygget)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.