Innkalling til ekstraordinært årsmøte i Oslo Seilforening 29/9 vedrørende økede priser for strømtilkobling i vinterhavnen.

Postet av Oslo Seilforening den 14. Sep 2022

- Forslaget om å endre prisene for bruk av strøm i boblehavnen ble enstemmig vedtatt på møtet. -

På grunn av meget høye strømpriser innkaller Oslo Seilforening til ekstraordinært årsmøte med forslag om å øke prisene for strømtilkobling i årets vinterhavn/boblehavn.

Innkalling til ekstraordinært årsmøte i Oslo Seilforening

Torsdag 29. september 2022 kl. 18:00
 Møtet holdes ved klubbrommet på restauranten på Lille Herbern.
 
 Dagsorden:
 1. Åpning av årsmøtet ved styrets leder
 2. Opprettelse av fortegnelse over fremmøtte medlemmer
 3. Valg av møteleder
 4. Godkjennelse av innkalling og dagsorden
 5. Valg av to medlemmer til å undertegne protokollen sammen med møteleder
 6. Prisendring for bruk av strøm i boblehavn
 
 Årsmøtet den 3. mars 2022 besluttet å øke prisen for strømtilkobling i vår boblehavn til kr. 550 (fra 500) for inntil 60 watt og kr. 2200 (fra 2000) for sesongen 2022-2023. 

Strømprisene har økt siden årsmøtet i mars og det er fortsatt usikkert hva strømprisen kommer til å være gjennom vinteren.  Dersom det eksempelvis brukes 60 watt gjennom de 181 døgnene fra 16. oktober til 15. april, blir totalt forbruk 260 kWh.  Om strømprisen er 2,50 kr/kWh og nettleien 0,50 kr/kWh vil dette koste 781 kroner.  Foreningen vil i så fall få et underskudd på 231 kroner per strømavtale.  Denne sesongen er det 33 båter som har bestilt en 60 w avtale, slik at foreningens potensielle tap vil bli kr 7981,- kroner.

For en avtale med 500w vil forbruket være 2170 kWh og kostnaden kr. 6565,- som tilsvarer et tap på kr.4365,- pr avtale x 18 brukere = potensielt tap for foreningen = kr. 78571,-

Styret foreslår derfor at prisen på bruk av strøm i boblehavn økes til kr. 750,- for 60 w tilkobling, og til kr. 6000,- for en 500 w tilkobling.  En slik økning vil bidra til å redusere foreningens forventede underskudd på formidling av strøm.

Vi vil samtidig oppfordre alle båteiere til å være sparsomme med bruken av strøm, og sterkt oppfordre de som ha en 500 w tilkobling til å endre dette til 60 w og vinterklargjøre båt og motor. Send E-post til post@osloseilforening.no om du ønsker å endre dette.

Båtene kan fint ligge uten varme ombord, med kun en varmekolbe på 60w i motorrommet om man ønsker det. Motoren bør uansett vinterklargjøres og vanninntak stenges samt fylle saltvannskjølesystemet med frostveske. Alle skroggjennomføringer må uansett lukkes (forsikringskrav) og vannsystem i båten tømmes så rør, kraner, bereder etc. ikke fryser i stykker da det fort kan være perioder hvor strømmen går på bryggen og båten blir liggende uten strøm.
 
 
Forslag til vedtak:
Det ekstraordinære årsmøtet vedtok at prisen for bruk av strøm i boblehavn i vintersesongen 2022/2023 skal være kr. 750 for inntil 60 watt, og kr. 6000 for inntil 500 watt.  
 
 
Vel møtt!
 Med vennlig hilsen
 Oslo Seilforening


 Besøk av Roald Amundsen VGS på Lille Herbern 7 - 9 september.

Postet av Oslo Seilforening den 7. Sep 2022

Vi har besøk av 26 elever fra Roald Amundsen VGS på Lille Herbern fra onsdag 7. til fredag 9.september.

Elevene skal lære seg å seile og vil også bo på øya i båter og telt i denne perioden,

Velkommen til Høstfest i Oslo Seilforening fredag 23. september!

Postet av Oslo Seilforening den 5. Sep 2022

Endelig kan høstfesten gå av stabelen på skikkelig vis igjen. Bli med å feire avslutningen av en flott sesong i Oslo Seilforening! 

 

Vi serverer Lille Herberns grillmeny som består av blåskjell, pølse, brosme, svinenakke, rødkålsalat, sommersalat, poteter, aioli, rømme og brød. Videre tømmer restauranten lageret for gode viner!


Vår eminente formann har forberedt et quizopplegg, og det går rykter om både DJ, dans og nachspiel rundt bålpanna. 


Hyggelige priser og studentrabatt
 
Festen starter kl. 19.00 (Fergen kjører non stop fra 18.30 – 19.00)
Sted: Kroa på Lille Herbern
 
Pris:
  • Liten pakke: Velkomstdrink (med eller uten alkohol), middag, kaffe, dessert og fest – 345,-
  • Full pakke: Velkomstdrink (med eller uten alkohol), middag, kaffe, dessert, fest og en flaske hvitvin eller rødvin – 645,-
  • Junior/Studentmedlemmer under 25: 150 kr/pers. for liten pakke (Husk at det er 18 års grense for alkoholservering på Kroa og dermed også  «Full pakke».)

Bindende påmelding via dette skjema, og betaling innen onsdag 21. september kl.12:00 på VIPPS til Oslo Seilforening, nr: 103919

Begrenset antall plasser, “førstemann til mølla”.

Hilsen
Arrangementskomiteen


Nå har påmeldingen til årets vinteropplag / boblehavn for nye båter åpnet.

Postet av Oslo Seilforening den 1. Sep 2022

Nå har høsten kommet og vi er i full gang med planlegging av vinteropplag og boblehavn på Lille Herbern.

Påmeldingen av båter til vinteropplag på land er allerede full, men det er fortsatt noen plasser igjen i vår boblehavn.

Dersom du ønsker plass til båt i vår boblehavn må du fylle ut søknadsskjema via våre sider under fanen Anlegg/Vinteropplag.

De som allerede har søkt og fått tildelt plass, kan også finne ut når og hvor samme sted.

Vi ønsker alle en fin høst videre.