Mange seilaktiviteter i juni - GOD SOMMER

Postet av Oslo Seilforening den 30. Jun 2021

Oslo Seilforening har hatt en veldig spennende juni måned med mange seilaktiviteter og imponerende deltagelse.

Lørdag 05.juni avholdt vi Øyas Dag med klubbmesterskap for både de yngste og godt voksne seilere. Flere barn og ungdommer stilte i SUP konkurranse, Optimist seilas og RS Feva klubbmesterskap med 9 deltagende lag. Familieseilasen fulgte tett etter på ettermiddagen med 13 deltagende båter.


Vi gratulerer Fabian Svendsen og Fredrik August Svendsen som vant  både klubbmesterskapet i RS Feva og familieseilasen i år, og fikk med seg begge pokalene denne dagen!


Resultatliste OS klubbmesterskap joller 05.juni2021 .pdf

Resultatliste Familieseilas 2021.pdf


En annen gladmelding var at smittevernreglene for seilsport ble lempet på og vi kunne dermed for første gang på veldig lang tid avholde tirsdagsseilas 22.juni i vanlig format igjen. Nå gleder vi oss til oppstart av høstsesongen i midten av august med tirsdagsseilas, nytt voksenseilkurs i Express, NM i IF-båt 21./22.august, ukekurs med barn- og ungdommer og Seilsportligaen uten korona begrensninger.


For tiden foregår andre uke med sommerleir og seilcamp med veldig mange seilinteresserte og glade barn og ungdommer her på øya. Det er gøy å se barna prøve seg med seiling og kose seg med bading og strandhygge på vår idylliske øy under Sommerleiren, mens ungdommene på Seilcamp tar neste steg og drar med  Albin Express kjølbåter på tur.


Nå gleder vi oss også  til en velfortjent sommerferie, og fra 03.juli til 01.august er kontoret til Oslo Seilforening på Lille Herbern sommerstengt.

Vi minner om at foreningens seiljoller og brettseilutstyr ikke kan brukes i denne perioden. SUP og kajakkutstyr er tilgjengelig til medlemmene som er med i kajakk og Sup poolen.


Vi ønsker alle en riktig GOD SOMMER med mange korte eller lange sommerseilaser i strålende sol- og sommervær. 

Vi gleder oss allerede til en spennende sensommer og høst.

Seilerhilsen Tilo og Jan Petter.Sankthansaften på Lille Herbern.

Postet av Oslo Seilforening den 22. Jun 2021

Det blir også i år Sankthansbål på Lille Herbern som tennes som vanlig kl. 21:00

På grunn av den fortsatt pågående pandemien vil vi be alle besøkende på øya Lille Herbern om å ta hensyn til andre og følge myndighetenes gjeldende koronaregler.

Regler for private sammenkomster på offentlig sted er pr. 16/6-2021:

Sammenkomster utendørs på offentlig sted

  • Det kan være inntil 30 personer til stede på en utendørs privat sammenkomst på offentlig sted. Det vil si tilfeller hvor det er avtalt at man skal møtes på offentlige steder som i parker, skogen, lekeplasser og lignende.
  • Beskyttede personer skal telles
  • Det er ikke krav om faste, tilviste plasser.

Krav til gjennomføring ved private sammenkomster på offentlig sted

Sammenkomsten skal ha en ansvarlig arrangør som sørger for at arrangementet gjennomføres i henhold til smittevernreglene. Arrangøren kan være en privatperson eller en profesjonell aktør. De som er til stede skal informeres om hvem som er arrangør og kan kontaktes ved spørsmål om smittevern.

 Husk at det fortsatt er 1 meters avstandskrav som gjelder, vær nøye med hygiene og rydd og vask godt etter deg/dere.

Dersom noen skal ut på båttur finnes det flere arrangement rundt i fjorden, og Oslo Badstuforening og Akerselva Trebåtforening arrangerer sankthansfeiring i Bjørvika ved Sukkerbiten fra kl.17:00. Det blir flytende bål (se vedlagt bilde av fjorårets FJORDing). Det blir konserter og opplesning av Terje Vigen (alle 43 vers). Alt vendt ut mot fjorden og publikum i båter. For detaljert program se Facebook-arrangement: https://fb.me/e/1rgsL1WqM 

Foreningen har med bakgrunn i siste justeringer i koronareglene nå satt ut grillene ved regattakontoret for bruk av foreningens medlemmer, men vil fortsatt holde kjøkkenet i marinabygget stengt. 

Vi ønsker alle en riktig fin Sankthans feiring.Tirsdag er regattadag

Postet av Oslo Seilforening den 2. Jun 2021

Endelig tillot smittevernregler at vi kunne starte opp med regattaseiling igjen og det var helt fantastisk å se så mange aktive seilere i Oslo Seilforeningen på fjorden i går. 

Til og med værgudene var med oss og hjalp til med solskinn, sommervarme og en perfekt bris til sjøs.

Express klassen hadde en strålende oppstart i tirsdagsregatta og seilte 3 flotte seilaser med 16 deltagende båter.

Knarrene seilte etappeseilas med 12 båter hvor 2 OS båter deltok. Knarrene hilste på storbåtklassen ved Huk hvor noen OS seilere i H-båt var med før de seilte videre mot Nesodden og hilste til Express flåten.


Men det som var mest fabelaktig er at foreningens barn- og ungdomsseilere stilte for første gang i HH tirsdagsregatta for joller. Tre RS Feva og en Optimist fra OS var midt i feltet hele tiden og til slutt kom alle litt sliten men smilende tilbake til Lille Herbern. Det er imponerende at våre barn- og ungdommer seilte SÅ BRA og at våre trenere stiller opp med sjel og får dette til ! Det er noe som vi skal bygge videre på.


En stor takk til dere alle som seiler for oss i Oslo Seilforening og en fabelaktig dag på sjøen!

Bildene er tatt av Bjørn Mørland-Pedersen, Maria Heiberg Larsen og Tilo Pfleger.Velkommen til klubbmesterskap og Øyas Dag 05.juni

Postet av Oslo Seilforening den 1. Jun 2021


Velkommen til  Øyas Dag! Oslo Seilforening inviterer til klubbmesterskap for barn- og ungdommer i seiljoller og etterfølgende forenklet klubbmesterskap for voksne med familieseilas og Express klassen.

På grunn av gjeldende smittevernregler er begge arrangementer begrenset til 50 deltagere. 

Øyas dag kveldsfest kommer fremdeles litt for tidlig og kan dessverre ikke arrangeres med ønsket antall personer og gjeldende smittevernkrav. Istedenfor anbefaler vi å nyte kvelden med middag og seilerpils i kroa på Lille Herbern.


Klubbmesterskap i seiljoller for barn- og ungdommer - kl.12-15

Kunngjøring med link til påmelding i google skjema:

Kunngjøring klubbmesterskap barn- og ungdommer 5 juni 2021.pdf

Seilingsbestemmelser klubbmesterskap barn- og ungdommer:

Seilingsbestemmelser OS klubbmesterskap barn- og ungdommer 5 juni 2021.pdf


Forenklet klubbmesterskap med familieseilas - kl. 16

Kunngjøring med link til påmelding i Manage2seill:

Kunngjøring Familieseilas Øyas dag 5 juni 2021.pdf

Seilingsbestemmelser familieseilas i klasser express og familieseilas u/spinnaker:

Seilingsbestemmelser for Øyas dag 5 juni 2021.pdf


Vi håper å se mange båter og ivrige seilere på sjøen. Sommervær og en liten bris er bestilt.